Attraktiv citytvåa med radhuskänsla och stor solterrass

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gärdegatan 2A

2:a Krokslätt / Södra Centrum

Kortfakta

Pris/Bud:
3 195 000 kr
Avgift:
3 178 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 63 kvm
Byggår:
2012
Adress:
Gärdegatan 2A,
431 67 Mölndal
Lundin
Lundin
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Med ett fantastiskt läge i Krokslätt erbjuds nu en ovanligt välplanerad och trivsam bostad för er med höga krav. Bostaden ligger en trappa upp med bekvämt läge i markplan ut mot gården och nås via en egen entrédörr med närliggande förråd. Planlösningen är optimal med en rymlig hall samt ett stort och ljust Vedumkök med matplats. Vardagsrummet har utgång till en gedigen och påkostad terrass i söderläge med trall i cumaroträ samt markis och paviljong för skydd och myskänsla. Rofyllt sovrum med en walk in closet. Helkaklat badrum med tvättavdelning och en hall som bjuder på goda förvaringsmöjligheter. Stabil och välskött förening med god ekonomi. Attraktivt läge mitt i stan på gränsen mellan Göteborg och Mölndal, i en lummig del av staden intill Krokslätts villakvarter och Safjällets vackra natur. Här bor man i ett tyst och lugnt läge med direkt närhet till det mesta såsom mataffärer, gym, kafé och restauranger och endast 200 meter bort ligger både buss och spårvagnshållplats. Ett vackert och bekymmersfritt boende som bjuder på den där rätta hemmakänslan - Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

Lägenheten har en egen entré med en liten uteplats samt en stor och påkostad terrass på markplan i söderläge. Väl innanför ytterdörren möts man av en hall med praktiskt grått klinkergolv, plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två garderober och ett städskåp. Lägenheten har i övrigt genomgående ekparkett. Ljus tapet samt en fondvägg. Takhöjden om 2,70 ger en härlig känsla av rymd.

Trivsamma sällskapsytor med vardagsrum och kök intill varandra med fint genomgående ljusinsläpp från två väderstreck och stora fönsterpartier. Vardagsrummet är generöst i storlek och här inreder man enkelt med soffgrupp och TV-möbel samt övrigt möblemang.

Köket har köksinredning i vitt från Vedum kombineras med bänkytor i mörkgrå laminat och stänkskydd i vitt kakel. Vitvaror från Siemens - glaskeramikhäll, fläkt, ugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Köket erbjuder bra arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter.

Lägenheten har ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt ytterligare möblering. En walk in closet löser klädförvaringen.

Modernt badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med svart fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme samt handdukstork och inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, två väggskåp samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. Badrummet har även en tvättavdelning med arbetsyta samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Perfekt med fönster för naturligt ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 195 000 kr

Avgift: 3 178 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme samt Telia triple play och bostadsrättstillägg. Preliminär debitering av kall- och varmvatten samt el tillkommer om 400 kronor per månad. Avläsning och reglering sker halvårsvis.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,42301%.

Driftkostnad: Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring vilket innebär att man endast behöver teckna en vanlig hemförsäkring.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11003/1003.

Våningsplan: Hiss finns. 1 trappa upp från gatuplan. Markplan från gården sett.

Byggår: 2012.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 63 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Stor terrassaltan om ca 30 kvm, belägen på lägenhetens baksida vilken vetter in emot den lugna gårdsmiljön. Söderläget ger sol större delen av dagen. På marken ligger en trätrall av cumaroträ och som sol/vind och regnskydd finns en eldriven markis samt en gedigen paviljong. Här finns plats både för en större matgrupp samt en loungemöbel. Uteplatsen är omgiven av blommande buskar.
Ytterligare en uteplats finns intill bostadens entré.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 83 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2015-08-17.

Information Förening

Förening: Brf Mathildeberg I. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 60 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Matildeberg I bildades 2010 och är belägen på Gärdegatan i Mölndal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Matildeberg 4 som består av ett flerbostadshus om 5/6 våningar med totalt 60 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Fastighetens byggnader är uppförda 2012 av Wäst-Bygg AB.

Gemensamma utrymmen: Varje bostadsrätt har ett eget förråd på garageplan eller på plan ett. I föreningen finns cykelförråd beläget i källaren. Det finns en gemensam gästlägenhet som är tillgänglig för uthyrning till föreningarnas medlemmar och deras gäster. Lägenheten innehåller ett pentry, bord och stolar, en stor bäddsoffa samt ett fullt utrustat badrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Lots Ekonomi AB. Styrelsen arbetar efter en upprättad femårsplan som bearbetas årligen. Välskött förening med stabil ekonomi som är långsiktigt inriktad för att gynna medlemmarna. Föreningens ekonomi är god och man brukar ha antingen en avgiftsfri eller rabatterat månad varje år.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår även ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheterna byggdes 2011-2012. Föreningen följer en underhållsplan. Ommålning av fasaden är planerad till 2024.

Parkering: Samfälligheten för förening I, II och III har hand om de 176 p-platserna i garaget. Bilplats kan hyras för ca 750 kr/mån och MC-plats 200kr/mån. Det finns även 5 elbilsplatser i garaget, som kostar 1500 kronor/månad. Normalt finns det lediga parkeringsplatser att tillgå.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia triple play som levererar 250 mb upp och ner. Ett basutbud av TV-kanaler, bredband samt fast avgift för IP-telefon ingår. Trådlös router och 2 digitalboxar hör till lägenheten.

Gårdsplats: Gemensam innergård.

Mölndal Krokslätt

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. Det planeras många nya bostäder och området i stort kommer få ett enormt uppsving allt eftersom det utvecklas. I närområdet finns servicebutiker samt matställen och utmed Mölndalsvägen ligger flera stormarknader. För barnfamiljen finns ett bra utbud av skolor och för studenter ligger flera av universitetets institutioner på nära avstånd. I Krokslätt ligger Örgryte koloniträdgårdar som är en gömd lummig oas och på gångavstånd finns även Safjällets naturreservat som är ett fint naturområde med promenadstigar och upplysta motionsslingor. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Mölndals centrum eller Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnaderna är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Planritning

Planlösning
Planlösning