Såld

Gavellägenhet med stor inglasad balkong i sydvästläge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fritiof Anderssons Gata 7

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 614 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52,3 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Fritiof Anderssons Gata 7,
417 67 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Uppe på Platån i Eriksberg bor ni i ett trevligt bostadskvarter med radhuskänsla och fin grönskande innergård. Lägenheten har genomtänkt planlösning, gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en stor inglasad balkong i sydvästläge med tillhörande uteplats. Genomgående stilrena materialval och hög inredningskvalitet. Lägenheten erbjuder trevliga sällskapsytor, välplanerat kök, rofyllt sovrum i gavelläge, goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med kombimaskin. Här är det bara till att flytta in!

Västra Eriksberg är på väg att bli ett av Göteborgs mest populära områden, där både efterfrågan och inflyttning ökar. Platån ligger på ett högt, men skyddat läge, granne med grönområden och på behagligt avstånd från vattnet och Eriksbergs kajliv. Härifrån har du lika nära till sköna naturupplevelser och avslappnat båtliv som till surdegsbageri, kaféer, affärer och annan vardaglig service. Det är även bekvämt avstånd till universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. Goda kommunikationer med buss samt Älvsnabben och Älvsnabbaren. Norra Älvstranden är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar som präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden.

Lägenhetens ca 52,3 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i ett städskåp och en skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa målade väggar.

Ljusa och trivsamma sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Här kan man inreda med soffa och matplats. Fint ljusinsläpp från två fönster.

Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkskiva i ek och vitt liggande kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Lägenhetens sovrum har ett härligt gavelläge med fönster i två väderstreck samt utgång till lägenhetens stora inglasade balkong i sydvästläge. Sovrummet är målat i en behaglig ljusgrön ton och kan inredas med dubbelsäng, arbetshörna samt två garderober.

Stort badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett fondparti i svart marmorsten. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel samt duschhörna med raka vikdörrar i klarglas. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 614 kr/mån. I avgiften ingår TV-Silver, internet 250 mbit och IP-telefoni (ej samtalskostnad) från Comhem. Till avgiften tillkommer varm- och kallvatten, värme samt hushållsel efter egen förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,82444%. Andel av årsavgift är 0,8246%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 853 kr/mån fördelat enligt följande:
Uppvärmning 187 kr/mån, vatten/avlopp 166 kr/mån, och hushållsel 500 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 142/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2015.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 52,3 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Solpaneler och bergvärmepump.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 76 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-10-31.

Information Förening

Förening: Brf Flatön. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 85 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Flatön äger fastigheten Sannegården 75:1 i Göteborg som är bebyggd med ett bostadshus som har adresserna Fritiof Anderssons Gata 1-19. Föreningen består av 85 lägenheter, 1 lokal och 44 garageplatser. Brf Flatön har genom en gemensamhetsanläggning tillgång till 24 p-platser. Den totala lägenhetsytan är 6 693 kvm, totala lokalytan är 131 kvm och den totala garageytan är 1 498 kvm. Fastigheten är miljöcertifierad enligt Sweden Green Building Council, nivå silver. Det betyder bland annat att det är stränga krav på bullernivå, luftkvalité, byggmaterial och energiåtervinning.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en kombinerad gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som går att hyra. I föreningen finns även tillgång till cykelrum, barnvagnsrum, bastu med relax samt tvättstuga. Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum, ett torkskåp och mangel.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar för 2019.
I avgiften ingår TV-Silver, internet 250 mbit och IP-telefoni från Comhem. Till avgiften tillkommer varm- och kallvatten, värme och hushållsel efter egen förbrukning.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad inklusive en kollektiv bostadsrättsförsäkring. Varje hushåll behöver endast komplettera med egen hemförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Husen nyproducerades 2013-2015. Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen. Inga planerade renoveringar i dagsläget.
Underhåll av huset görs i enligt med underhållsplan liksom att reparationer görs vid behov.
2017 energideklarerades fastigheten och tvåårsbesiktning utfördes.
2017-2018 utfördes garantiåtgärder.
2020 kommer en 5-års besiktning att utföras.

Parkering: Under huset finns ett garage med 44 platser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. Några av platserna är anpassade för el-bilar. Det finns även 7 MC-platser i garaget som kan hyras till en kostnad om ca 350 kr/månad. I dagsläget är det ca 20 personer i kö (2019-09-02). Kön i garaget administreras av Helene Karlsson på HSB som nås på 010-442 20 04 eller helene.karlsson@hsb.se. Brf Flatön har genom en gemensamhetsanläggning även tillgång till ca 24 parkeringsplatser utomhus. Plats kan hyras till en kostnad om ca 550 kr/månad. Vid frågor som rör utomhusparkeringarna vänligen kontakta GUAB 031-51 52 40.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till tv och bredband via Comhem. I avgiften ingår TV-Silver, internet 250 mbit och IP-telefoni (ej samtalskostnad).

Gårdsplats: Gemensam grönskande innergård med utemöbler, grill och lekplats. Det finns en gårdsgrupp medlemmar kan engagera sig i.

Övrigt: För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.brfflaton.se/.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning