Välplanerad med inglasad balkong på våning elva

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Valthornsgatan 6

2:a Frölunda

Kortfakta

Pris/Bud:
2 295 000 kr
Avgift:
2 732 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 42 kvm
Våning:
11, hiss
Byggår:
2018-2019
Adress:
Valthornsgatan 6

Beskrivning

Underbar möjlighet till att få möjlighet att förvärva en tvåa på våning 11 med inglasad balkong - första etappen i Frölunda park. Här bor ni i en öppen, levande och härlig miljö med plats för spontana samtal och sociala mötesplatser. Bostaden har modern och hög standard med smarta lösningar. Kvadratsmart med goda förvaringsmöjligheter. Social planlösning där kök och vardagsrum går i ett tillsammans med utgång till den trevliga balkongen. Spektakulär vy! Utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Rofyllt sovrum och till sist ett helkaklat badrum intill hallen med en kombinerad tvätt – och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Ett fantastiskt boende att trivas i!

Kommunikationerna är utomordentliga tack vare närheten till Frölunda Torg som är en av de största knutpunkterna för buss och spårvagnstrafik. Frölunda erbjuder även en mängd härliga restaurangalternativ och mycket shopping. En cykeltur bort (även buss går hit) så kommer man snabbt till salta bad och härliga klippor och sandstränder ute på Näset. Bättre blir det inte!

Bostadens 42 kvadratmeter på våning 11 disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna in i den rymliga hallen. Mycket goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via två större skjutdörrsgarderober. Lägenhetens förråd hittar man också här i anslutning till entrén, praktisk! Ljuset letar sig hela vägen till hallen från den öppna planlösningen. Bostadens har genomgående ljusa ytskikt.

Vardagsrum och köksdelen går i en öppen härlig planlösning. Köket, är optimalt planerat med goda förvaringsmöjligheter via både över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. I rummet finner ni plats för olika möbleringslaternativ som inkluderar soffa, bord, tv – möbel och ett matbord för fyra gäster.

Från denna del av bostaden når ni också den stora härliga balkongen. Här finner ni gott om plats för möblering med en loungegrupp och bord för att kunna sitta ned och njuta av tillvaron. Ett stort plus för denna lägenheten är att balkongen är inglasad och därmed blir detta en förlängning på vardagsrummet under större delen av året. Detta kombinerat från en underbar utsikt från våning 11 gör detta till ett perfekt ställe att hänga på!

Ett rofyllt sovrum med plats för en mindre dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbler. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med stilrena materialval. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en kombinationsmaskin med tvätt – och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Skönt disponerad lägenhet med potential för både socialt umgänge och sena filmkvällar.

Kontakta mäklaren för mer information!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 295 000 kr

Avgift: 2 732 kr/mån. I månadsavgiften ingår Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100), uppvärmning, kallvatten, trappstädning och yttre skötsel. Varmvatten och elförbrukning tillkommer, debiteras efter förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6446%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 532 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 87 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.
Mer info finns att hitta i den ekonomiska planen, sidan 9.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG RUD 8:15.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2008.

Våningsplan: Våningsplan 11, hiss finns.

Byggår: 2018-2019.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 42 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple play. Internet: Telia Triple play.

Uteplats: En av få lägenheter som har inglasad balkong. Perfekt att "få ett extra rum" större delen av året. Förläng säsongen och njut av att kunna vara elva våningar upp med strålande vy.

Bilplats: Parkeringsgarage finns under mark där 49 platser är reserverade för Sjöstjärnans köpare, samt besöksparkeringar i närheten av huset. De större lägenheterna är garanterade en parkeringsplats och därefter är det efter intresselistan, som mäklarna har tillgång till. Dessutom finns möjligheten att hyra parkering i det nybyggda P-huset utmed Västerleden.

Energideklaration: Status: Energideklaration behövs ej.

Information Förening

Förening: BRF Sjöstjärnan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöstjärnan i Västra Frölunda som har sitt säte i Göteborg, som registrerades hos Bolagsverket den 20 december 2016, har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Bostadsrättsföreningen avser att genom nybyggnation uppföra totalt 130 bostadsrättslägenheter belägna i ett flerbostadshus om 17 våningar. Bostäderna ska vara belägna i fastigheten Rud 8:10.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Bostadshuset är nyproducerat!

Parkering: Parkeringsgarage finns under mark där 49 platser är reserverade för Sjöstjärnans köpare, samt besöksparkeringar i närheten av huset. De större lägenheterna är garanterade en parkeringsplats och därefter är det efter intresselistan. Dessutom finns möjligheten att hyra parkering i det nybyggda P-huset utmed Västerleden.

TV och bredband: Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100) ingår i avgiften.

Frölunda

Bebyggelsen i Frölunda består till största del av flerfamiljshus. Höga hus som sträcker sig mot himlen, skapar Frölundas karaktäristiska siluett. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Frölunda erbjuder mycket god service för de boende, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus, alldeles intill, är ett hus för alla sinnen och alla åldrar. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus 1200 kvadrat är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor och bollplaner. I närheten av Frölunda Torg ligger flera träningsanläggningar. Vid Välen finns golfbana, bollplaner och baskethall.

Skogen och havet ligger på nära avstånd. Ruddalens stora grönområde inbjuder till promenader, utflykter och friluftsliv. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Frölunda inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning