Såld

Stilsäker arkitektur med imponerande vy

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Forsåkersgatan 40

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 212 kvm
Biarea:
ca 115 kvm
Byggår:
1971
Tomtarea:
ca 1 145 kvm
Adress:
Södra Forsåkersgatan 40,
431 63 MÖLNDAL
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Med en hänförande utsikt över Mölndal erbjuds nu en drömbostad för er som uppskattar kvalitet och design i kombination med funktionalitet. Fantastiska sociala ytor på båda planen samt 4 sovrum. Gediget byggt med betong och inredning i teak och cederträ. Renoverat med påkostade materialval såsom armaturer från Dornbracht och Grohe samt vitvaror från Gaggenau. Kalkstensgolv, golvvärme i nedre planet och braskassetter. Genomtänkta förvaringslösningar bakom fina dörrar. Stor insynsskyddad terrass med panoramautsikt samt en ljuvlig trädgårdstomt och nyrenoverad pool. Garage och ytterligare parkeringar på uppfarten. Ett fantastiskt boende där hemmakänslan infinner sig direkt. Välkommen att kontakta mäklaren för bokad visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 749 000 kr varav byggnadsvärde 3 087 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 47 800 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 30 000 kr/år, försäkring 9 500 kr/år, vatten/avlopp 7 800 kr/år, och sotning 500 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, 14-IM2-71/1229.1
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, 14-IM2-71/1230.1.
Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kajan 5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med garage i souterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1971.

Senaste renovering/ombyggnad: Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2001 och har sedan dess utfört en del renoveringar:
2001 - Elen drogs om och köket renoverades. Flera väggar av blåbetong i källaren revs ut 2001. Badrum/tvätt och duschrum renoverades 2001,
2006 - Köket renoverades ytterligare. Husets källarytterväggar har erhållit ny dränering och fuktisolering.
2008 - Taket fick ny takpapp, plåtarbeten samt nya hängrännor. Bergvärmepump i borrhål byttes ut. (Borrhålet är från 1983)
2010 - Avloppsstammen byttes.
2012 - Gästtoaletten renoverades. Invändig värmepump byttes.
2019 - Växlaren samt styrbok byttes. Poolen är under renovering. Bastun ej färdigställd.

Storlek: Boarea ca 212 m², biarea ca 115 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 3-4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä och betong. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Papp. Fönster: Kopplade fönster samt 2-glas och 3-glas isolerglas.
Kommunalt vatten och avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme, vattenburet system samt 2 eldstäder.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 81 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-02.

Uteplats: Stor balkong i soligt västerläge med storslagen utsikt över nejden. Uteplats även på markplan.

Tomt: Vacker trädgårdstomt med gräsmatta, träd, buskar, planteringar och stenläggning.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning