Såld

Gaveltrea med balkong & visst renoveringsbehov

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rörstrandsgatan 7A

3:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 917 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Rörstrandsgatan 7A,
417 03 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkomna till charmiga Brämaregården och Rörstrandsgatan 7A! Här finner ni en välplanerad gaveltrea med genomgående generös takhöjd, fönster i två väderstreck samt balkong i sydostläge med utsikt mot Frihamnen och de karaktäristiska hamnkranarna. Lägenheten erbjuder ett vardagsrum med utgång till balkong, funktionellt kök, två rymliga sovrum samt badrum med tvättmaskin. Lägenheten har visst renoveringsbehov så här finns möjlighet att sätta er egen prägel.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här bor man med all tänkbar service på nära håll vare sig du väljer att gå till Kvilletorget, Backaplan eller Lindholmen. Goda kommunikationer med både buss och spårvagnshållplats i närområdet. På bara några minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på. På kort gångavstånd ligger Ramberget och Keillers park där man har en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Lägenheten disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober.

Generöst vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till lägenhetens balkong i sydostläge med utsikt ner mot Frihamnen och de karaktäristiska hamnkranarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord.

Välplanerat kök med köksinredning i vitt, bänkytor i trälaminat och rostfritt samt vitt kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Lägenheten har två rymliga sovrum som båda har plats för dubbelsäng samt arbetshörna och garderober.

Badrummet har helkaklade väggar och plastmatta. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, dusch och tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 917 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,8505%. Andel av årsavgift är 2,93%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 25.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 73 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 135 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-02-27.

Information Förening

Förening: Brf Älvsidan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 39 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Älvsidan förvärvade 2007-05-15 fastigheten Brämaregården 11:19 med adress Väderkvarnsgatan 2A-D, Rörstrandsgatan 7A-C. Föreningen består av 39 bostadslägenheter, varav 37 är upplåtna med bostadsrätt och 2 hyresrätt. Dessutom finns ett par förråd/lokaler upplåtna med hyresrätt. Total bostadsyta är 2 707 varav 2 591 kvm utgör lägenhetsyta och 116 kvm utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor, en i vardera hus, belägna på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. I föreningen finns även cykelrum. Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bodin Ekonomi. Årsavgifterna höjdes med 10 % 2017, 5 % 2018 samt 2 % för 2019, på grund av en nyupprättad underhållsplan som visar på ett underhållsbehov de närmaste åren. I dagsläget finns inga ytterligare höjningar av avgiften inplanerade (2019-08-07). Föreningen håller på att upprätta nya stadgar.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2045 med betydande underhållsarbete åren 2017-2019, 2022 samt 2025. Det närmsta som planeras är behandling av grundpålar samt målning och renovering av fasad/tak vilket planeras till 2020.
Ett urval av utförda renoveringar:
1982 utfördes en ROT renovering där elen, fasaden, taket, fönstren avloppsstammar samt vind renoverades.
2009 byggdes delar av vinden om till bostadsyta.
2013 byttes torktumlare på Väderkvarnsgatan. Samma år rustades gården upp och anläggning av ny grillplats gjordes samtidigt som en miljöstation byggdes på gården.
2014 utfördes en OVK.
2015 utfördes filmning och spolning av avlopp och stammar och ett kollapsat avloppsrör lagades. Portdosa bytes ut.
2016 renoverades samtliga balkonger mot Rörstrandsvägen. En besiktning av fastigheten och grunden inklusive provtagning av träpålar genomfördes samt OVK besiktning godkändes. Resterande portdosor samt bänkar och gungor på innergården bytes ut. Underhållsplan upprättades.
2017 målades källardörrar och fönster, impregnering av betonggolv och sockel samt relining av de stående stammarna och ett stambyte av horisontella stammar.
2018 renoverades badrummen i hyresrätterna.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garageplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Grönskande innergård med utemöbler, grill samt lekplats.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn med uppdelning 90/10.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning