Renoverad villa i hjärtat av Mölnlycke

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Mölnlycke

Kortfakta

Rum:
6 rum
Boarea:
ca 191 kvm
Biarea:
ca 4 kvm
Byggår:
1928
Tomt:
ca 803 kvm
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Söker ni efter ett nyrenoverat, lättskött hus med utsiktsläge i hjärtat av Mölnlycke? Ta då chansen att förvärva detta charmiga hus med hasselbackens bästa läge. Inom 3-4 minuters promenad når ni all tänkbar central service. Detta hus genomgick en totalrenovering under 2016-2017, där huset revs inifrån och byggdes upp på nytt. Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt med många härliga fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Bostaden erbjuder en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum där en fin öppen spis är det centrala i rummet (besiktigas innan tas i bruk). Från denna del når ni även den stora altanen som erbjuder många soltimmar under våren- och sommaren. Ni har även fyra bra sovrum med plats för dubbelsäng, två badrum med dusch och tvättmöjligheter samt en separat gästtoalett intill hallen.

Här bor ni inom 5 minuters promenadavstånd till Mölnlycke centrum, där ni har bland annat skolor, goda kommunikationer till centrala Göteborg, matbutiker och shopping. Ännu närmre finner ni barnens miljöark med sina djur och lekhagar samt Rådasjön med badmöjligheter bara några minuter bort! Denna del av Mölnlycke är äldre och väldigt attraktiv med sin närhet till både stad och natur åt varsitt håll.

Bostadens ca 191 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att kliva in i denna stilrena bostad. Genom ytterdörren möts ni av en generöst tilltagen hall där ni kan förvara kläder och skor. Ett takfönster tillsammans med vanliga fönster låter ljuset flöda fritt. I samband med totalrenoveringen 2016 fick samtliga ytskikt sig ett lyft. Genomgående för bostaden är ljus färgsättning på vägg tillsammans med mörkgrått klinker i hallen med golvvärme och övriga rum ljus askparkett.

Köket erbjuder goda arbetsytor tillsammans med bra förvaring för köksredskapen i flertalet över och underskåp. Inredningen går i svart och kommer från IKEA. Ovan den ljusa bänkskivan i laminat finner ni stora kakelplattor i grått som agerar stänkskydd. Den maskinella utrustningen kommer också från IKEA och består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och en integrerad kyl med frys. Ett fönsterparti gör att ni kan njuta av utsikten över centrum, under tiden ni lagar middag. Den öppna planlösningen gör att ljuset flödar fritt.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Här i rummet kan ni möblera med soffgrupp, bord och tv-möbel tillsammans med ett större matsalsbord där ni kan duka upp för större middagar tillsammans med vänner och familj. Det centrala i rummet är den fina öppna spisen, dock inte använd på några år och måste besiktigas innan användning. Från denna del av bostaden når ni även via glasdörrar den stora altanen. Härlig fri utsikt och ni kan både möblera med långbord och loungegrupp för att kunna njuta under sommarens härliga månader.

På detta plan har ni även tre väldisponerade sovrum, där minst två ger plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler.

I samband med renoveringen 2016 justerades även storleken på badrummet intill hallen så att det blev ett badrum med dusch och en gästtoalett närmast hallen. Badrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel och väggskåp för förvaring. En inbyggd duschhörna med separat glasdörr och en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Gästtoaletten har även vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredd med WC och handfat.

En våning ner hittar ni ett mysigt tv-rum med nylagt klinkergolv, extra säng och sovrum med plats för dubbelsäng. Här finner du också tvättstuga med kaklad dusch och toalett. Utanför källaren tar du dig till den insynsskyddade altanen med sol långt in på eftermiddagen.

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 081 000 kr varav byggnadsvärde 1 486 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 34 000 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 17 000 kr, försäkring 4 000 kr, vatten/avlopp 3 000 kr, renhållning 9 000 kr och samfällighet 1 000 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fastighetsskatt: 8 349 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Brunn Mm, 14-IM2-48/2590.1.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Härryda Mölnlycke GA:8.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1947-12-31).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kindbogården 1:50.

Typ: Friliggande villa. 1 plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1928. Nybyggt 2016-2017.

Senaste renovering/ombyggnad: Huset totalrenoverades 2016-2017.

Storlek: Boarea ca 191 m², biarea ca 4 m². Areauppgifter enligt mätning. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Betong. Stomme: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2 och 3-glasfönster isoler.

Enskilt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme.

Övrigt byggnad: Ytterligare information om fastigheten, säljarens uppgifter.
Utvändigt
Majoriteten av fönster är bytta 2016. 5 st fönster i hela fastigheten kvarstår att renovera eller att byta ut. Offert på alla kvarvarade fönster finns för utbyte (17,000 kr) De fåtal fönster som ej är utbytta är inom kort lokalt i behov av målning/underhåll. Övrig fastighet målad 2017 med Caparol Carat färg.

Invändigt
Entréplan / Sovrum 3 Installationen av golvvärmerören saknar uppsamlingslåda i garderoben.
Dusch/Wc Det har inte kunnat bedömas om klämring finns monterad i golvbrunnen. Entréplan / Toalett Fuktindikering utan anmärkning. Vid fuktindikering som utfördes i utrymmet noterades inga förhöjda fuktindikationer.
Källarvägg: Mekaniskt undertrycksventilerad för att förhindra framtida ev fuktproblem i källarvägg, en säkerhetsåtgärd. Syftet med denna installation är att hindra eventuell framtida lukt i väggarna att nå bostaden. En förutsättning för att installationen skall uppfylla sitt syfte är att fläkten är i kontinuerlig drift.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 60 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-04-13.

Uteplats: Altan om ca 85 kvm i syd-väst läge. Byggd 2016-2017.
Balkong om ca 12 kvm i öster. Renoverad 2010 och nytt räcke 2017.
En enskild mycket skyddad altan utanför källaren, här sitter man skönt i lä från nästan alla vindar och njuter av eftermiddagssolen. ca 15 kvm.

Övriga byggnader: På tomten finns även ett äldre oisolerat garage.

Tomt: Enkel lättskött tomt, gräs/berg.

Planritning

Counter