Snart till salu

Välplanerad bostad i gott skick med inglasad balkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Linnéplatsen 5

4:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
5 728 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 99,8 kvm
Våning:
2/9, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Linnéplatsen 5,
413 10 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Haris

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på haris.pipic@lundin.se.

I populära Linné med ett läge som tar dig till första parkett erbjuds nu en välplanerad fyrarumslägenhet i gott skick. Spännande planlösning ger liv till lägenheten och ett härligt ljusflöde strömmar genom bostaden. Helrenoverat kök, lättmöblerade sovrum, två rymliga badrum samt en härlig balkong ger känslan av ett extra rum.

Linné är ett av stadens mest populära områden, med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid hamnen. Närhet till mycket goda kommunikationer.

Information Ekonomi

Avgift: 5 728 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,39023%. Andel av årsavgift är 0,39023%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 9, hiss finns.

Byggår: 1985.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 99,8 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Uteplats: Inglasad balkong.

Bilplats: Föreningen har 108 p-platser. Till dessa är det separat kö.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 102 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-05-25.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd samt i källaren finns även en tvättstuga samt ett cykelförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Slottsskogen . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar fastigheten Kommendantsängen 10:16 med 25135 kvm bostadsyta fördelat på 315 lägenheter. Därtill kommer gemensamma lokaler, 109 parkeringsplatser samt tjugotalet affärslokaler.
Föreningen ingår i två samfällheter - en för sophantering och en för gården.
25 137 kvm utgör bostäder och 2186 kvm utgör affärslokaler.

Förutom bostäderna finns det många gemensamma lokaler och andra faciliteter i föreningen, som bidrar till trivsel, gemenskap och ett bra boende. Här finns föreningslokal, herr- och dambastu med solterass, familjebastu, hobbyrum, motionsrum, pingisrum och gästrum. På gården finns grillplats, boulebana och lekplats. Det finns flera tvättstugor (varav en är allergisanerad, garage för bil och MC, cykelförråd och barnvagnsrum.

Till det gemensamma hör också aktiviteter som gårdsfester, julmusik på gården, bridge- och boulespel samt informationsmöten och temakvällar i föreningslokalen.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning