Högst upp i byggnaden med gavelläge & balkong

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Philip Salomonsson
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Toltorpsgatan 50D

4:a Toltorpsdalen

Kortfakta

Pris/Bud:
3 295 000 kr
Avgift:
3 962 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1962
Adress:
Toltorpsgatan 50D,
431 39 Mölndal

Beskrivning

I kärnan av Toltorpsdalen presenteras nu denna välplanerade fyra med gavelläge och balkong. Två rymliga sovrum, stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp, klassisk fiskbensparkett och en balkong högst upp i byggnaden.

Stig in och låt er fantasi flöda!
Nu finns nämligen möjligheten för den initiativrika att kreera denna gavellägenhet om 83 m² med balkong inför en ny epok. Här finns det två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samt förvaring i form av garderober. I hallen som har inbyggda garderober, leder vi oss ut mot vardagsrummet. Här välkomnas vi av ett golv som dekoreras av en klassisk fiskbensparkett, härligt ljusinsläpp och rymligt nog att möblera med soffa, vitrinskåp, tv-bänk eller ett mindre matbord. I anslutning till vardagsrummet har vi ett matrum alternativt ett gästrum. Även här, dekoreras golvet med en fiskbensparkett, vilket inger en helhetskänsla tillsammans med vardagsrummet. Från detta rum, tar vi steget ut på den inglasade balkongen, som har ett högt läge på byggnadens tredje och högsta våning.
Låt fantasin leva ut!

Här bor ni i en mycket välskött förening med närhet till Sahlgrenska, Göteborgs Universitet och Mölndals Centrum. Antingen med en nättare promenad, cykeltur eller varför inte med kollektivtrafiken som går precis utanför dörren.

Varmt välkomna högst upp på Toltorpsgatan 50D!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 295 000 kr

Avgift: 3 962 kr/mån. I avgiften ingår ett TV-basutbud från Com Hem, värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,16551%. Andel av årsavgift är 2,16551%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 663 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 518 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Mdl Hasselnöten 6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 58/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1962.

Storlek: 4 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 83 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 92 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-07-02.

Kommunikationer: Bra förbindelser genom kollektivtrafiken till Göteborgs Universitet, Sahlgrenska sjukhuset eller ned mot Mölndal centrum.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Toltorpscentrum i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 60 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen är ett privatbostadsföretag och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätter och utan tidsbegränsning.

Föreningens byggnader:
HSB BRF Toltorpscentrum i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Hasselnöten 6 och Päronet 1.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har förutom tvättstugor med tillhörande utrymmen även ett hobbyrum i varje byggnad.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB i Mölndal. Föreningens ekonomi är välskött. Enligt 2019 årsredovisning uppgår lån per kvm till 385,80 SEK. Vilket får anses som mycket låg, då snittet i Göteborg är omkring 6.000 SEK. I nuläget finns inga planer på avgiftsförändringar.
I nuläget finns inte några planer för en avgiftshöjning.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos försäkringsbolaget IF Skadeförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastighetens tekniska status:
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan upprättad som uppdateras av styrelsen. Planen ligger till grund för föreningsstämmans beslut om reservering och ianspråktagande av fonderade medel för yttre fastighetsunderhåll. Årligen reserveras minst det belopp som anges i stadgarna. Det planerade underhållsbehovet av föreningens fastighet beräknas till ca 10,5 miljoner för den närmaste 20-årsperioden. Styrelsen beräknar att underhållsåtgärderna i sin helhet ska täckas av fonderade medel.

Urval av utförda underhåll:
2016 - En totalrenovering av tvättstugan på 39:sidan och målat om i tillhörande utrymmen.
2016 - Installation av en tryckstegspump på 39:sidan.
2018 - Stadgarna är uppdaterades för att överensstämma med Lagen om ekonomiska föreningar.
2018 - Har en relining genomförts för båda husen.
2019 - Lagat en läcka mellan dagvatten och spillvatten på Toltorpsgatan 39.

Planerat underhåll:
2020 - Upphandling med offerthantering för att se över sockeln har påbörjats.

Parkering: Föreningen förfogar över 43 st parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Parkering med El kostar 250 SEK/mån.

TV och bredband: I månadsavgiften ingår ett TV baspaket från Com Hem. Bredband tecknas separat av bostadsinnehavaren.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Toltorpsdalen

Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E6-an.

Planritning