Såld

Vacker gårdslägenhet renoverad till absolut toppskick.

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fjärde Långgatan 10D

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 962 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1905
Adress:
Fjärde Långgatan 10D,
413 28 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiska pärla som har renoverats med känsla och varsam hand. Mycket påkostade materialval med bland annat platsbyggt kök och förvaring från Lundins kök och interiör, nylagt golv i vaxad ek lagt stav för stav och ny kakelugn med modern funktion. Social planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkong som vetter mot lugn och grönskande innergård. Rofyllt sovrum med klädkammare i anslutning. Helkaklat badrum med dusch. Stabil bostadsrättsförening med låga avgifter och låg belåning. Bostadsrättsföreningen har startat upp ett vindsprojekt som håller på att färdigställas, projektet förväntas sänka bostadsrättsföreningens belåning och sänka månadsavgifterna.

Rumsbeskrivning:
Central hall i lägenheten med plats för ytterkläder. Praktisk klinker på golvet.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med tre stora fönsterpartier och generös takhöjd ger skönt ljus och härlig rymd.

Nyrenoverat kök med påkostade och smakfulla snickerier från Lundins kök och interiör i Småland. Smarta förvaringslösningar och fina arbetsytor. Bänkskiva, stänkskydd och framkant ho i vacker Carrara marmor. Köket är utrustat med induktionshäll 80 cm bred från Miele med två plattor och en två zons powerflexyta på höger sida. Ugn från Miele med kombinerad ugn och mikro. Diskmaskin från Miele med snickerilucka från Lundins kök och interiör. Kolfilterfläkt från Fjärråskupan. Plats för ett ordentligt matbord intill fönstret och balkongen.

Vardagsrummet är luftigt och har plats för både soffa och läshörna. Vardagsrummet pryds av en vacker kakelugn som är monterad 2013 och har en modern funktion med en glaslucka där män kan följa eldens sken. Från kakelugnen är det ett rostfritt rör som är monterat hela vägen upp till taket. Samtidigt som köket renoverades platsbyggdes hörnskåpet i vardagsrummet även där med snickerier från Lundins kök och interiör. Utgång till balkongen som är rymlig och vetter mot den lugna och grönskande innergården.

Rofullt och mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, klädkammare i anslutning. Klädkammaren har en glasad snickeridörr och smart inredning från Lumi.

I samband med köksrenoveringen lades det in nya golv i sovrum, vardagsrum och kök. Golvet riktades upp i våg till perfektion och ett massivt fiskbensmönstrat golv i vaxad ek lades in stav för stav med en vacker fris runt. I samband med detta byttes golvlister och foder.

Eluttag och strömbrytare har bytts ut till enhetliga komponenter från Eljo Renova.

Fräscht badrum med dusch. Kakel på väggar, klinker på golvet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 962 kr/mån. Inklusive värme, vatten och bredband. Andel i föreningen är 5,3%. Andel av årsavgift är 5,29869%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Masthugget 1:10.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 20/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1905.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband ingår i månadsavgiften.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Bostadsrättsföreningen 4:e Långgatan 10.

Allmänt om föreningen:
Bostadsrättsföreningen registrerades 2002-01-09.
Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Fastigheten bebyggdes 1905 och består av 1 flerbostadshus.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 018 m², varav 1 004 m² utgör lägenhetsyta och 14 m² utgör lokalyta.
Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

Kommande/gjorda renoveringar:
1981 Rör-stambyte
1982 El-stambyte
2003-2004 Badrum
2004 Omläggning av tak samt blästring och målning av tak
2004 Om putsning av fasad
2009 Målning av fönster.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning