Såld

Totalrenoverad lägenhet med slående vy över hamninloppet

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lokattsbacken 74

4:a Långedrag / Hagen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 876 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 99 kvm
Adress:
Lokattsbacken 74,
426 74 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkommen till denna mycket stilrena och välplanerade lägenhet på Lokattsbacken med en strålande utsikt över älven. Solnedgångarna är magiska! Lägenheten är totalrenoverad till kärnan, ombyggd i solida material av hög kvalitet. Ett bekvämt och bekymmersfritt boende med en rymlig inglasad balkong där ni kan njuta från tidig vår till sen höst, hiss samt möjlighet att hyra garage. Här bjuds på härliga sällskapsytor och öppen planlösning och eftersom lägenheten har fönster i både öst och väst så får man både morgon och kvällssol som strömmar fritt genom lägenheten. Denna lägenhet har något för de allra flesta. Lägenheten är belägen på en lugn och tyst gata där promenadvägar finns alldeles utanför.


I närområdet finns ett stort antal förskolor, både kommunala och föräldrakooperativ, flera grundskolor såsom Hagenskolan, Nya varvets skola, Engelska skolan, Skäret, Påvelundskolan samt en gymnasieskola. Här finns också matbutiker, fiskaffärer, restauranger, gym, kontorshotell, vårdcentral/BVC och småbåtshamnar. Det är gångavstånd att promenera ner till vattnet. De kommunala kommunikationerna är mycket goda, både buss och spårvagn går precis i närheten. Cykelväg finns in till centrala Göteborg. Med bil är man snabbt ute på olika trafikleder. För den aktive, såväl ung som äldre, finns det mycket att välja mellan i närheten, t.ex. fotboll, handboll, tennis och badminton. El-upplyst motionsspår finns också. Bra öringfiske vår och höst och en stilla sommarkväll kan man meta mört och abborre i älven. Salta bad, segling, vindsurfing, kajakpaddling, dykning och andra vattensporten finns på kort cykelavstånd.

Interiört: Bostadens 99 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta hissen, tryck på 3:an och strax efter det så kliver ni in i bostaden med dess rymliga hall. Direkt till er vänster har ni avhängningsmöjligheter och plats för förvaring om man önskar en skjutdörrsgarderob här. Bostaden har genomgående ljus färgsättning på vägg i form av bland annat fina vita panelväggar och praktiskt klinker på golv vid entrén som sedan övergår till en vacker parkett. Allt i lägenheten är renoverat senaste två åren.

Den sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig luftig känsla. Stora fönsterpartier från båda håll gör att ljuset flödar fritt. Här kan man njuta av både soluppgång och solnedgång. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Från soffan har man direkt vy över hamninloppet som kan skapa både dramatiska och enastående förändringar med väder och resulterar i ett underbart skådespel. Det finns något magiskt i att kunna följa med i årstidernas övergångar och att få ljusspelet från de stora båtarna som sveper förbi.

I direkt anslutning till vardagsrummet har ni även ett av bostadens tre väldisponerade sovrum. Gott om plats för en mindre dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Ett stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp. I rummet har ni även en klädkammare i bra storlek med skjutdörrar som hjälper till med förvaringen. En vacker mönstrad tapet från Cole & Son pryder en av väggarna.

Köksdelen har god förvaring för köksredskapen via både över – och underskåp samt god arbetsyta med bänkskiva i ek. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med detaljer i ek, handtag i vitt och vitt mosaikkakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av spishäll med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl med frys. I köket har ni även gott om plats för ett större matsalsbord. För extra vardagslyx finns även komfortabel golvvärme i köket. Från denna del av bostaden når ni även den inglasade balkongen, belägen mot morgonsolens strålar. Golvet är nylagt med praktiskt och fint klinker i grått - samma som återfinns i köket. Här kan ni disponera bord och stolar för att sitta ned och njuta. Lamellgardiner är installerade.

Bostadens resterande två sovrum är också väl tilltagna och erbjuder plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. I de ena rummet finns även två garderober som hjälper till med förvaringen. Ljusa väggar och parkett på golv.

Bostaden erbjuder även två badrum. Varav det ena består av WC, handfat med kommod och lyxigt bubbelbadkar. I anslutning till det första badrummet har ni även ett utrymme som består av tvättmaskin och torktumlare, som underlättar vardagssysslorna. I detta rum förser ett öppningsbart vädringsfönster rummet med naturligt ljus. I det andra badrummet har ni WC, handfat med spegelskåp med infällda spottar och dusch med vikbara glasdörrar. Båda renoverade, erbjuder skön golvvärme och är mycket smakfulla!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 876 kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägg (komplement till hemförsäkring). Ett obligatoriskt tillägg om ca 540 tillkommer på avgiften. Den avser värme. Se mer under driftkostnader.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,88001%. Andel av årsavgift är 0,89482%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 998 kr/mån fördelat enligt följande:
Uppvärmning 540 kr/mån, försäkring 108 kr/mån, och hushållsel 350 kr/mån.
Kostnaden för uppvärmning aviseras tillsammans med månadsavgiften. I juni och juli är ofta kostnaden för värme helt borttagen. Föreningen installerar även solpaneler som kommer att ge lägre driftskostnader för just värme.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 60/1201.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 99 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Bilplats: Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Till garagedörren kan du som bor här kvittera ut antingen en nyckel och/eller en fjärrkontroll mot betalning. Garaget ligger under vår stora innergård.
Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor/månad. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats (i mån av plats) är priset 300 kronor/månad.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 112 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-03-28.

Övriga byggnader: Möjlighet att disponera ett rejält förråd på entréplan.

Övrigt: Denna lägenhet har en nästintill livstidsgaranti för väldigt lite biltrafik - säkert, lugnt och tyst område. Ändå har man endast en 5-minuters promenad (eller mindre) till flera busslinjer och spårvagn. Man kan vara i centrum eller ute på Volvo på 15 minuter tack vare snabbbussen eller så kan cykla längs hamnen för att smidigt ta sig in till centrala delarna. På 5 minuter kan man dessutom vara nere och ta en färja ut till öarna. Man bor i ett område nära till både kyrka, 2 bagerier, 3 livsmedelsbutiker, 3 fiskhandlare, 1 apotek, 3 frisörer, 5 restauranger (thailändsk, italiensk, grekisk, Indien, pizza) - alla inom gångavstånd. Varför inte promenera genom en vacker skog eller spela tennis i Påvelund? Man kan ta kollektivt eller bil till Frölunda om man vill shoppa utan att åka förbi trängselstationerna. Klippan och Rödasten ligger endast en härlig 20 minuters promenad bort, likaså Majorna, etc. Flera utmärkta skolor och dagis finn också i området.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Lokatten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 123 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Bostadsrättsförening Lokatten. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 123 st lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler samt 1 bostadsrättslokal på fastigheten Älvsborg 116:12 med adress Lokattsbacken 50-88. Husen är byggda mellan 1993-1994. den sammanlagda lägenhetsytan är 10 977 m². Utöver det finns lokalyta om 1174 m². För mer information besök gärna föreningens hemsida http://www.brflokatten.se.

Gemensamma utrymmen: Stort och fint miljörum för återvinning. Det finns även en trädgårdskompost. I föreningen finns även en festlokal, bastu samt ett hobbyrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Solid förening, avgiften sänktes med 5% år 2016 och sedan dess varit oförändrad. Det finns underlag som påvisar att man inom en snar framtid ser möjlighet till att sänka avgifter på sikt med en 15-20%. Detta tack vare installation av bland annat solpaneler och försäljning av ev. lägenheter som föreningen kan avyttra. Det finns dock inga beslut om detta i dagsläget men det har diskuterats.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: 2012 Beläggning yttertak på uppgång 74–82 och uppgång 84–86.
2016 Fräschades föreningslokalen upp.
2017 Utfördes fasadrenovering på hus B och C samt plåtarbeten på hus B. Det utfördes även hissrenovering under året.
2018 Tätningsarbeten på fasad och tak utförts samt byte av takrännor. Även plåt och målningsarbeten har utförts, en OVK genomfördes och rensning från diskbänk till stamledningar utfördes.
2019 Yttre underhållsarbeten, tvätt av fasader och tak målning samt plåtarbeten enligt underhållsplaner. Föreningen kommer till hösten påbörja en ombyggnation av lokal till två bostadsrätter samt installera solpaneler/solceller.

Parkering: Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Till garagedörren kan du som bor här kvittera ut antingen en nyckel och/eller en fjärrkontroll mot betalning. Garaget ligger under vår stora innergård.
Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor/månad. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats (i mån av plats) är priset 300 kronor/månad.
Kontakta Benny Jansson, telefon 031-69 11 69 som är ansvarig för fasta fortlöpande garageavtalen för mer info och tillgänglighet.

Gårdsplats: Till föreningen tillhör grönytor med utemöbler, lekplatser och boulebana.

Övrigt: Föreningen är delaktig i Samfälligheten Toredammen tillsammans med Lokattsbackens samfällighetsförening och Halshornets samfällighetsförening. Föreningens andel är 62 %. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar gemensam tillfartsväg.

Långedrag Hagen

För drygt hundra år sedan var Hagen en glesbygd långt från storstaden. I och med Långedragslinjen och bättre vägar, blev avståndet till Göteborg kortare. Fler och fler upptäckte Hagens fördelaktiga läge och bostäder började uppföras. Sekelskiftesvillorna fick med tiden sällskap av funkishus, kedje- och radhusområden och nutida villor.

Idag består bebyggelsen av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika stilar. Här kombinerar man ett lugnt liv med allt det man som modern människa behöver – alldeles i närheten.

Mycket av det man behöver för vardagslivet finns i de egna kvarteren och i grannområdena. Vid Hagens kapell, Käringberget och Nya Varvet finns både matställen och mysiga butiker. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torg och Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort.

Hagen är ett charmigt område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och en grundskola, anrika Hagenskolan. Hagen och dess grannområden har ett rikt föreningsliv inom idrott, musik och kultur och flera träningsanläggningar.

Havet är en stor tillgång för de boende här och uppifrån höjderna har man en hänförande utsikt över skärgården. Med en kort promenad eller cykeltur når man fina badvikar och småbåtshamnar. Gröna oaser finner man i skogspartier och i de egna lummiga trädgårdarna.

Hagen inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning