Gedigen familjevilla med utsikt över Stensjön

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Glasbergsgatan 14

Mölndal Glasberget

Kortfakta

Pris/Bud:
5 900 000 kr
Högsta bud:
5 900 000 kr
Se budhistorik
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 138 kvm
Byggår:
1987
Tomt:
ca 814 kvm
Adress:
Glasbergsgatan 14,
431 34 Mölndal
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Med ett vackert utsiktsläge vid Stensjön finner vi detta trivsamma välplanerade hem längst in på en lugn återvändsgata. Bostaden som tagits väl omhand genom åren har idag tre sovrum men man kan med enkelhet skapa totalt fem sovrum om behovet finns. Genomtänkt och funktionell planlösning med stort vardagsrum, kök, sovrum samt badrum på entréplan. En våning upp möts vi av det fantastiska allrummet med sjöutsikt och braskamin. Två generösa sovrum samt ett badrum gör detta boende ultimat för barnfamiljen. Lagom stor och lättskött tomt med stor träaltan i bästa solläge med utsikt över sjön även härifrån. Dubbelgarage samt ytterligare parkeringsmöjligheter på tomten. Stensjön bjuder på bad och båtliv samt en rad olika fritidsaktiviteter i de omgivande skogarna. Barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor och kommunikationer. Strategiskt läge där man når både Göteborgs centrum samt Landvetter flygplats på 10-15 minuter. Bostaden är besiktigad och protokollet finns under dokument och länkar. Varmt välkomna till ett hem där hela familjen kommer att trivas!

Entréplan:
Bostadens hall välkomnar oss till detta välskötta hem. Klinkergolv med underliggande golvvärme vid entrén men i övriga hallen och vardagsrummet ligger ett nyslipat parkettgolv i mattlackad ask. Vardagsrummet bjuder på en fantastisk sjöutsikt och ljuset når rummet från två väderstreck i och med gavelläget. Lättmöblerade ytor med plats för både soffgrupp och matplats. Utgång till altanen i västerläge.

Köket är hemtrevligt och ljust, även här finns fönster åt två håll. Köksinteriör i vårdat originalutförande med uppdaterade vitvaror. Matplats framför fönstret med plats för familjen. Laminatgolv med mönster i vitlaserad ek.

Badrummet nere har kaklade väggar i ljusa toner samt våtrumsmatta. Dushhörna samt wc, handfat och badrumsskåp. Fönster för ljusinsläpp.

Grovingång/tvättstuga/pannrum med tvättmaskin, torkskåp och tvättho. Här står även frånluftsvärmepumpen.

Föräldrasovrummet har gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om garderobsförvaring. Nylagt parkettgolv i mattlackad ask.

Övre plan:
Trappan leder oss upp till det fantastiska allrummet med vidsträckt utsikt över nejden och Stensjön med dess natursköna omgivning. Hela övervåningen har ett nylagt parkettgolv i vitlaserad mattlackad ek.

Övervåningen har idag två fina sovrum med snedtak och generös storlek. Garderobsförvaring finns i båda rummen.

Allrummet kan enkelt delas av så att man får totalt fyra sovrum av samma storlek och trots detta skulle man ha kvar ett rymligt allrum med braskaminen i centrum!

Badrum med dusch finns även på övre plan. Målad våtrumstapet och matta i vitt och grått. Här finns även wc samt handfat med kommod. Takfönster ger ett naturligt ljus i rummet.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 900 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 830 000 kr varav byggnadsvärde 2 323 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 25 900 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 11 700 kr, försäkring 4 900 kr, vatten/avlopp 2 400 kr, renhållning 2 400 kr och hushållsel 4 500 kr.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 14-IM2-75/5534.1
Last: Avtalsservitut: Underjordiska Ledningar, 14-IM1-87/34624.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Underjordiska Ledningar.

Gemensamhetsanläggning: Samfällighet: Mölndal Pingvinen S:1.

Planbestämmelser: Stadsplan (1983-02-10).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Pingvinen 5.

Typ: Friliggande villa. 1 ½ plan med vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1987.

Storlek: Boarea ca 138 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft (FLVP).

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump med radiatorer och luftvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-10-21. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns installerat.

Uteplats: Stor träaltan med staket i soligt västerläge med utsikt över Stensjön med dess vackra natursköna omgivningar.

Övriga byggnader: Dubbelgarage med förråd.

Tomt: Lättskött plan trädgårdstomt med staket och häckar.

Planritning

Counter