Såld

Gedigen familjevilla med utsikt över Stensjön

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Glasbergsgatan 14

Mölndal Glasberget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 138 kvm
Byggår:
1987
Tomtarea:
ca 814 kvm
Adress:
Glasbergsgatan 14,
43134 Mölndal

Beskrivning

Med ett vackert utsiktsläge vid Stensjön finner vi detta trivsamma välplanerade hem längst in på en lugn återvändsgata. Bostaden som tagits väl omhand genom åren har idag tre sovrum men man kan med enkelhet skapa totalt fem sovrum om behovet finns. Genomtänkt och funktionell planlösning med stort vardagsrum, kök, sovrum samt badrum på entréplan. En våning upp möts vi av det fantastiska allrummet med sjöutsikt och braskamin. Två generösa sovrum samt ett badrum gör detta boende ultimat för barnfamiljen. Lagom stor och lättskött tomt med stor träaltan i bästa solläge med utsikt över sjön även härifrån. Dubbelgarage samt ytterligare parkeringsmöjligheter på tomten. Stensjön bjuder på bad och båtliv samt en rad olika fritidsaktiviteter i de omgivande skogarna. Barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor och kommunikationer. Strategiskt läge där man snabbt når både Göteborgs centrum samt Landvetter flygplats. Bostaden är besiktigad och protokollet finns under dokument och länkar. Varmt välkomna till ett hem där hela familjen kommer att trivas!

Entréplan:
Bostadens hall välkomnar oss till detta välskötta hem. Klinkergolv med underliggande golvvärme vid entrén men i övriga hallen och vardagsrummet ligger ett nyslipat parkettgolv i mattlackad ask. Vardagsrummet bjuder på en fantastisk sjöutsikt och ljuset når rummet från två väderstreck i och med gavelläget. Lättmöblerade ytor med plats för både soffgrupp och matplats. Utgång till altanen i västerläge.

Köket är hemtrevligt och ljust, även här finns fönster åt två håll. Köksinteriör i vårdat originalutförande med uppdaterade vitvaror. Matplats framför fönstret med plats för familjen. Laminatgolv med mönster i vitlaserad ek.

Badrummet nere har kaklade väggar i ljusa toner samt våtrumsmatta. Dushhörna samt wc, handfat och badrumsskåp. Fönster för ljusinsläpp.

Grovingång/tvättstuga/pannrum med tvättmaskin, torkskåp och tvättho. Här står även frånluftsvärmepumpen.

Föräldrasovrummet har gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om garderobsförvaring. Nylagt parkettgolv i mattlackad ask.

Övre plan:
Trappan leder oss upp till det fantastiska allrummet med vidsträckt utsikt över nejden och Stensjön med dess natursköna omgivning. Hela övervåningen har ett nylagt parkettgolv i vitlaserad mattlackad ek.

Övervåningen har idag två fina sovrum med snedtak och generös storlek. Garderobsförvaring finns i båda rummen.

Allrummet kan enkelt delas av så att man får totalt fyra sovrum av samma storlek och trots detta skulle man ha kvar ett rymligt allrum med braskaminen i centrum!

Badrum med dusch finns även på övre plan. Målad våtrumstapet och matta i vitt och grått. Här finns även wc samt handfat med kommod. Takfönster ger ett naturligt ljus i rummet.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 830 000 kr varav byggnadsvärde 2 323 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 25 900 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 11 700 kr/år, försäkring 4 900 kr/år, vatten/avlopp 2 400 kr/år, renhållning 2 400 kr/år, och hushållsel 4 500 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Underjordiska Ledningar.
Planbestämmelser: Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Pingvinen 5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1987.

Storlek: Boarea ca 138 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft (FLVP).

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump med radiatorer och luftvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-10-21.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns installerat.

Uteplats: Stor träaltan med staket i soligt västerläge med utsikt över Stensjön med dess vackra natursköna omgivningar.

Övriga byggnader: Dubbelgarage med förråd.

Tomt: Lättskött plan trädgårdstomt med staket och häckar.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning