Såld

Gedigen familjevilla med utsikt över Stensjön

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Glasbergsgatan 14

Mölndal Glasberget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 138 kvm
Byggår:
1987
Tomtarea:
ca 814 kvm
Adress:
Glasbergsgatan 14,
43134 Mölndal

Beskrivning

Med ett vackert utsiktsläge vid Stensjön finner vi detta trivsamma välplanerade hem längst in på en lugn återvändsgata. Bostaden som tagits väl omhand genom åren har idag tre sovrum men man kan med enkelhet skapa totalt fem sovrum om behovet finns. Genomtänkt och funktionell planlösning med stort vardagsrum, kök, sovrum samt badrum på entréplan. En våning upp möts vi av det fantastiska allrummet med sjöutsikt och braskamin. Två generösa sovrum samt ett badrum gör detta boende ultimat för barnfamiljen. Lagom stor och lättskött tomt med stor träaltan i bästa solläge med utsikt över sjön även härifrån. Dubbelgarage samt ytterligare parkeringsmöjligheter på tomten. Stensjön bjuder på bad och båtliv samt en rad olika fritidsaktiviteter i de omgivande skogarna. Barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor och kommunikationer. Strategiskt läge där man snabbt når både Göteborgs centrum samt Landvetter flygplats. Bostaden är besiktigad och protokollet finns under dokument och länkar. Varmt välkomna till ett hem där hela familjen kommer att trivas!

Entréplan:
Bostadens hall välkomnar oss till detta välskötta hem. Klinkergolv med underliggande golvvärme vid entrén men i övriga hallen och vardagsrummet ligger ett nyslipat parkettgolv i mattlackad ask. Vardagsrummet bjuder på en fantastisk sjöutsikt och ljuset når rummet från två väderstreck i och med gavelläget. Lättmöblerade ytor med plats för både soffgrupp och matplats. Utgång till altanen i västerläge.

Köket är hemtrevligt och ljust, även här finns fönster åt två håll. Köksinteriör i vårdat originalutförande med uppdaterade vitvaror. Matplats framför fönstret med plats för familjen. Laminatgolv med mönster i vitlaserad ek.

Badrummet nere har kaklade väggar i ljusa toner samt våtrumsmatta. Dushhörna samt wc, handfat och badrumsskåp. Fönster för ljusinsläpp.

Grovingång/tvättstuga/pannrum med tvättmaskin, torkskåp och tvättho. Här står även frånluftsvärmepumpen.

Föräldrasovrummet har gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om garderobsförvaring. Nylagt parkettgolv i mattlackad ask.

Övre plan:
Trappan leder oss upp till det fantastiska allrummet med vidsträckt utsikt över nejden och Stensjön med dess natursköna omgivning. Hela övervåningen har ett nylagt parkettgolv i vitlaserad mattlackad ek.

Övervåningen har idag två fina sovrum med snedtak och generös storlek. Garderobsförvaring finns i båda rummen.

Allrummet kan enkelt delas av så att man får totalt fyra sovrum av samma storlek och trots detta skulle man ha kvar ett rymligt allrum med braskaminen i centrum!

Badrum med dusch finns även på övre plan. Målad våtrumstapet och matta i vitt och grått. Här finns även wc samt handfat med kommod. Takfönster ger ett naturligt ljus i rummet.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 830 000 kr varav byggnadsvärde 2 323 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 25 900 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 11 700 kr/år, försäkring 4 900 kr/år, vatten/avlopp 2 400 kr/år, renhållning 2 400 kr/år, och hushållsel 4 500 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Underjordiska Ledningar.
Planbestämmelser: Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Pingvinen 5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1987.

Storlek: Boarea ca 138 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft (FLVP).

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump med radiatorer och luftvärme.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-10-21.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber finns installerat.

Uteplats: Stor träaltan med staket i soligt västerläge med utsikt över Stensjön med dess vackra natursköna omgivningar.

Övriga byggnader: Dubbelgarage med förråd.

Tomt: Lättskött plan trädgårdstomt med staket och häckar.

Planritning