Såld

Sann 30-tals anda & fungerande öppen spis

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Jättegrytsgatan 2A

3:a Örgryte Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 279 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 95 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Jättegrytsgatan 2A,
412 68 Göteborg

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1930 bor man med lugnt läge i Jakobsdal som ligger på en höjd utan genomfartstrafik med vidsträckt utsikt över Göteborg. Ljusinsläppet tillsammans med den generösa takhöjden sprider ett fint flöde in i bostaden och fiskbensparkett, vackra spegeldörrar, djupa fönsternischer med fönsterbänkar i svart marmor samt tidstypisk stuckatur är några av attributen som andas 30-tal. I original från när huset byggdes är även vardagsrummets dekorativa öppna spis som bidrar med värme och hög mysfaktor. Lägenhetens rum är rymliga och kan anpassas efter era behov. Stort härligt kök som är renoverat med fina materialval och erbjuder såväl gott om förvaringsmöjligheter som utrymme för stora middagssällskap. Från köket nås även lägenhetens balkong som vetter mot den lugna innergården. Välskött förening med god ekonomi där avgifterna har varit oförändrade sen 2009. Föreningen har en hyresrätt kvar vilket utgör en dold tillgång och då föreningen äger marken påverkas man inte av höjda tomträttsavgälder.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt till fots eller med cykel, spårvagn, buss och bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker samtidigt som det är nära till ICA Focus. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lägenhetens 95 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar entré med plats för avhängning i en nisch. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna har en ljus mönstrad tapet. Stor öppning in mot vardagsrummet samt ingång till en inre hall som binder samman de övriga rummen och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i tre garderober och ett städskåp. Lägenheten har genomgående högt i tak vilket ger en känsla av rymd.

Vardagsrummet har en härlig atmosfär och karaktäriseras av ett burspråksfönster med djupa fönsternischer i svart marmor, fungerande öppen spis samt vacker fiskbensparkett. Här kan man inreda med soffhörna och övrigt möblemang. Rummet har även profilerade lister och takrosett samt fina skjutdörrar mot rummet som ligger i fil.

Rummet som ligger i fil med vardagsrummet kan användas som exempelvis matsal eller sovrum. Även här kläs golvet av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Stort härligt kök som erbjuder såväl gott om förvaringsmöjligheter som utrymme för stora middagssällskap. Köket renoverades 2014 med köksinredning i lantlig stil från Marbodal, bänkytor i svart sten och stänkskydd i vitt kakel. Platsbyggd vitrinskåpsdel som är ett fint inslag. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Golvet kläs av laminatgolv från Alloc och väggarna är målade i vitt. Ljusinsläpp från två fönsterpartier samt pardörrar ut till lägenhetens gårdsbalkong.

Lägenhetens sovrum är generöst utformat med plats för dubbelsäng och sängbord samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i en behaglig grön nyans. Rofyllt läge med fönster mot innergården.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med en ljusblå bård samt vitt klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp med infälld belysning (2010), handduksvärmare samt badkar (2014).

Renovering av el samt byte till dimbara kontakter från Renova utfördes 2016.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 279 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband & IP-telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,88%. Andel av årsavgift är 6,24671%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 617 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 275 kr och hushållsel 342 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7, hiss finns.

Byggår: 1930.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 95 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Balkong mot innergård med utgång från köket.

Energideklaration: Energiprestanda 119 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-12-14.

Information Förening

Förening: Brf Jättegrytan 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 17 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Jättegrytan 2 upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt, vilken utgör en dold tillgång för föreningen. Föreningens fastighet Bö 33:9 förvärvades 2005. Föreningen äger marken och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder. Fastigheten bebyggdes 1930 och består av 1 flerbostadshus.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen högst upp i huset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp samt en mangel. Det finns även tre cykelrum i markplan samt ett i källaren.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi och likviditet är god. Avgifterna har varit oförändrade sen 2009 och det finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-11-07).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Välskött fastighet där man löpande har gjort renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2025. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Planerat underhåll är:
2025 Översyn balkonger.
Urval av utförda renoveringar:
2019 satte man upp nya stuprör.
2018 Rengöring och polering av trapphus
2018-2019 Översyn ventilationssystem
2017 Nytt cykelförråd på gården
2016 Renovering av fönster
2015 Översyn av fönster samt uppdatering av larmsystem
2014 Renovering torkrum samt bredband och IP telefoni
2013 Portkodsystem, ny entrédörr samt stuprör mot gård
2011 Blästring av tak
2009 Omfogning av fasad
1989 Utfördes en ROT-renovering av fastigheten som omfattade V/A-stambyte med badrumsrenovering, elstambyte och byte av radiatorer, takrenovering samt byte av fönster.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Fin förträdgård på framsidan av huset med gräsytor samt en stenbelagd innergård.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter