Såld

Välplanerad familjevilla med trädgård i soligt läge

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Östra Falkgatan 12

Mölndal Rävekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 167 kvm
Biarea:
ca 39 kvm
Byggår:
1979
Tomtarea:
ca 1 056 kvm
Adress:
Östra Falkgatan 12,
43133 Mölndal

Beskrivning

Längst in på en återvändsgata och med ett härligt utsiktsläge ligger denna trivsamma och välplanerade souterrängvilla med bekvämt avstånd till skola, dagis, affär samt busshållplats med bra kommunikationer till resecentrum på Mölndals Bro. Här bor man nära naturen samtidigt som man på gångavstånd når butikerna i Mölndals centrum i den nya gallerian. Bostaden är fördelad på två plan med goda sociala ytor och bra sovrum på båda planen vilket är perfekt för barn- och tonårsfamiljen. På övre plan finns vardagsrum, kök, balkong, tre sovrum samt badrum och klädkammare. En trappa ner möts vi av ett stort allrum med braskamin samt ytterligare två-tre sovrum. Här finns wc samt dusch/bastu och förråd. Utgång till altan och stor trädgårdstomt i soligt västerläge. Garage samt biluppfart med plats för två bilar. I området finns fina rekreationsområden med närhet till skog och mark samt en fotbollsplan. En bostad där hela familjen trivs - Varmt välkommen på visning!

Entréplan:
Den stenbelagda framsidan av huset samt muren med sten, grindstolplyktor och järnstaket ger ett gediget intryck och entrétrappan leder oss in i bostadens hall. Här finns plats för avhängning och skoförvaring. Eluppvärmt klinkergolv samt en garderob. Direkt till vänster når vi köket som har en generös storlek samt härligt ljusinsläpp. Rymlig matplats med plats för storfamiljen. Gott om skåpförvaring och bänkyta. Här finns hel kyl och frys, diskmaskin, hällspis samt fläkt. I köket, vardagsrummet samt sovrummen ligger det parkettgolv.

Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och det finns möjlighet att öppna upp mellan rummen om man önskar en mer öppen planlösning. Vardagsrummet har en bra storlek med stora fönsterpartier. Härifrån nås den soliga balkongen i västerläge med sitt generösa soldäck i söder, varifrån man har en vidsträckt utsikt över nejden.

Från hallen nås det övre planets tre sovrum. Huvudsovrummet längst ner till vänster har utgång till balkongen samt gott om garderobsförvaring. De övriga två sovrummen på övre plan har också de bra storlek samt garderobsförvaring. Alla tre sovrummen har ekparkettgolv.

En rymlig klädkammare finns i anslutning till huvudsovrummet, som med enkla medel kan göras om till en Walk-in-closet.

Badrummet renoverades 2001 och är helkaklat med värmegolv, bubbelbadkar, wc, handfat samt badrumsskåp. Perfekt med fönster för naturligt ljusinsläpp.

Nedre plan:
Från vardagsrummet leder en trappa ner till bostadens fina nedervåning som helrenoverades 2016. Nedervåningen har genomgående "Nivellgolv" med en vacker vitlaserad ekparkett. Här möts vi av ett stort allrum som pryds av en vitputsad braskamin som sprider en skön värme i hela huset. Från allrummet når man uteplatsen och trädgården. Innanför allrummet finns ett ytterligare rum som idag avdelas genom ett vackert glasparti med dubbelglasdörrar. Rummet kan användas som t.ex hobbyrum eller sovrum.

I övrigt finns ytterligare två riktigt bra sovrum på nedre plan. Det ena har utgång till uteplatsen.

Toaletten renoverades också 2016 och här är det kaklade väggar och svart klinker med värmegolv samt nytt porslin och ny möbel.

Duschrum med bastu renoverades 1999 med kakel, klinker med värmegolv, handdukstork och duschhörna.

Förrådsutrymme/verkstad med källarfönster är perfekt för verktygen samt om man behöver extra kyl för exempelvis kalla drycker varma sommardagar och/eller extra frys för den stora familjen. Här finns husets elcentral med installerade jordfelsbrytare för både värme och hushållseldelen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 471 000 kr varav byggnadsvärde 2 835 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 35 015 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 20 000 kr/år, försäkring 7 135 kr/år, och vatten/avlopp 7 880 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen, beräknad på 16 860 Kwh/år (säljarens årsförbrukning 2019). I posten VA ingår även sophämtning.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lindsvärmaren 9.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan m. souterräng & fristående garage.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1979.

Senaste renovering/ombyggnad: Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 1996.
1999 Duschrum nedre renoveras med kakel, klinker, värmegolv, blandare och duschväggar.
2000 Nya parkettgolv övre plan. Klinkergolv med golvvärme lades i entréhallen.
2001 Braskamin installerades.
2001 Badrum renoverades med kakel, klinker, värmegolv, ny badrumsmöbel, nytt porslin, bubbelbad och skåp/förvaring.
2004 Ny NIBE varmvattenberedare installeras.
2008 Husets framsida fick ny stensättning, trappa till trädgården och muren med dess grindar anlades.
2009 Nytt glasparti med glasade dubbeldörrar installeras mellan nedervåningens allrum och rum.
2010 Luft/luftvärmepump installerades.
2014 Södergaveln renoverades med ny fasadpanel samt nya räcken.
2015 Takets pannor renoverades (tvätt, mossavvisande impregnering och målning).
2016 Nedervåningen renoverades med ny golvkonstruktion (Nivell) och nya ytskikt i sovrummen i hela nedervåningen.
WC nedre renoverades med kakel och klinker med värmegolv installeras.
Nya garderober, sänkning av tak för installation av spotbelysning i nedre hallen.
Nya oljefyllda radiatorer med elektronisk termostat installeras i hela huset.
Husets samtliga innerdörrar byts ut med nytt foder, nya golvlister och taklister.
2017 Garaget renoveras med ny garagedörr, isolering av väggar, nya väggskivor, komplettering av el i garaget, ny hängränna, nytt stuprör samt målning.
2018 Husets alla trädetaljer målades utvändigt.
2018 Ny fasadbelysning och infravärme över uteplatsen, installerades på trädgårdssidan.
2019 Ny spis installeras.

Storlek: Boarea ca 167 m², biarea ca 39 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 5 sovrum.
Fristående garage om ca 25 kvm.

Byggnadssätt: Grund: Souterrängvåning. Stomme: Trä. Fasad: Sandsten och trä. Takbeklädnad: Betongpannor och papp. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktel med radiatorer, luft/luft-VP, braskamin.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 116 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-01-19.

TV- och internetanslutning: TV: Markbundet och parabol. Internet: ADSL. Fiber finns draget fram till tomtgränsen.

Uteplats: Stenbelagd uteplats vilken nås från allrummet samt ett av sovrummen på nedre plan. Läge väster.
Stor balkong på övre plan vilken nås från vardagsrummet samt huvudsovrummet. Balkongen vetter ut mot väster och fortsätter med stor matplats även mot söder vilket ger sol hela dagen.

Tomt: Trädgårdstomt med gräsmatta, buskar och planteringar.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Nedervåning
Nedervåning