Såld

Mycket välskött hus i barnvänligt område

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se
Gunilla Jansson
assisterande mäklare

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Murmästaregatan 7

Utby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Biarea:
ca 93 kvm
Byggår:
1949
Tomtarea:
ca 550 kvm
Adress:
Murmästaregatan 7,
415 74 Göteborg

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva ett friliggande och mycket välskött hus av den större modellen i Utby. Här är det bara att flytta in, det mesta är renoverat och genomgått under de senaste åren. Planlösningen är tacksam med sociala ytor på övre plan och privata ytor på nedre plan. På övre plan finns ett fräscht kök med stor matplats, ett rymligt vardagsrum med en öppen spis, vilket skulle kunna gå att dela av om fler sovrum behövs. I anslutning till vardagsrummet finns ett stort inglasat uterum som med fungerar utmärkt för stora middagssällskap och fester. På övre plan finns även två generösa sovrum och vid entrén finns en gästtoalett. På nedre plan finns ett rymligt sovrum, allrum, badrum, tvättstuga, matkällare och kapprum. Garaget nås även från nedre plan. Trädgården är plan och lättskött med en stor altan ett med härligt spabad att njuta av.

Området är mycket barnvänligt med gångavstånd till förskola och skola, fina promenadstråk och spektakulär natur med grottor och klippväggar. Murmästaregatan är en lugn återvändsgata med lite trafik och härlig gemenskap mellan grannar. Längst in vid vändzonen finns de omtyckta pulkabackarna och längst ner vid leden går bussen som snabbt och smidigt tar dig in till stan. Ta chansen att få se ett riktigt välskött hus i detta mysiga område. Varmt välkomna på visning!

Entréplan
Välkomnande entré med ljust klinkergolv med golvvärme och ljusa målade och tapetserade väggar. Hallen ligger etage mellan de två planen och här finns en gästtoalett.

Gästtoalett
Fin gästtoalett som kom till när hallen byggdes ut 2005. Ljusbeige mosaik på golvet med golvvärme och fondvägg med inbyggd spegel.

Övre plan
Kök
Stilrent kök som totalrenoverades 2014 med en stor matplats intill. Köket kommer från Ballingslöv och går i svarta och grå toner som matchas med en svart bänkskiva i sten. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin (samtliga från 2014) samt kyl och frys (från 2012).

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med härliga ytor och en vacker öppen spis som är perfekt placerad mellan matplatsen i köket och vardagsrummet. Detta rum kan delas av om fler sovrum skulle behövas. Fin ekparkett ligger på golvet som är enhetlig och genomgående i alla rum på övre plan. Väggarna är vitmålade.

Uterum
Stort och härligt inglasat uterum om 24 kvm (som inte ingår i boarean). Perfekt att duka långbord i och fungerar utmärkt om man har många gäster både sommar och vinter. Från uterummet nås altanen, där spabadet finns, och som ansluter med trädgården.

Sovrum 1 och 2
Två generösa sovrum med varsin rejäl skjutdörrsgarderob, ekparkett och ljusa målade väggar.

Nedre plan
Hall
Nedre hall med parkettgolv och vita målade väggar och en stor skjutdörrsgarderob. Härifrån nås matkällaren och badrummet.

Badrum
Helkaklat badrum med vita väggar och ljusgrått klinkergolv. Här finns toalett, kommod och badkar med dusch.

Sovrum
Rymligt sovrum med ekparkett och vita målade väggar. Fönster åt två håll ger bra ljusinsläpp trots nedre plan.

Allrum
Mysigt allrum med vitlaserad träpanel på väggarna och ekparkett på golvet. Härifrån nås garaget och tvättstugan/pannrummet.

Tvättstuga/pannrum
Tvättstuga/pannrum med ett mindre arbets/förvaringsrum innan. Svart klinkergolv och målade väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare (från 2007) samt fjärrvärmepannan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 161 000 kr varav byggnadsvärde 1 495 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 42 855 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 21 735 kr/år, försäkring 3 993 kr/år, vatten/avlopp 6 000 kr/år, renhållning 4 500 kr/år, hushållsel 6 377 kr/år, och samfällighet 250 kr/år.
I hushållselen på 6377 kr/år inkluderas uppvärmning av spabadet som värms upp till 38° under hela året. I uppvärmning på 21 735 kr/år ingår både uppvärmning och nätavgift.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 17 492 kr/år t o m 2069-07-01.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1948-09-22) Stadsplan (1947-09-26).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Utby 156:12.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1-plans hus med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1949.

Senaste renovering/ombyggnad: 2004: Ny dränering.
2005: Utbyggnad av entréhall med gästtoalett.
2006: Badrummet renoverades.
2007: Tvättstuga/pannrum renoverades.
2009: Fönster övre plan byttes till 3-glas isolerfönster.
2009: Taket lades om med ny underlagspapp, läkt och pannor.
2014: Köket renoverades och nya ytskikt på golv övre plan. Innerdörrarna byttes (ej tvättstugedörren).
2015: Fasaden målades om utvändigt.
2017: Spabad installerades och altan byggdes ut.

Storlek: Boarea ca 80 m², biarea ca 93 m². Areauppgifter enligt godkänd mätning. 4 rum, varav 3-4 sovrum.
Den taxerade boarean är 76 kvm och biarean 76 kvm.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Lackerad plåt. Fönster: 3-glas isolerglas och 2-glas kopplade fönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen fjärrvärme med radiatorer. El-golvärme. Öppen spis.
Nätbolag: Göteborg Energi.
Elleverantör: Göteborg Energi.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 134 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-10-23.

TV- och internetanslutning: TV: HD via antenn. Internet: Fiber.

Uteplats: Stort inglasat uterum om 24 kvm i anslutning till vardagsrummet och altanen. En perfekt plats när man har stora sällskap!
Altan om ca 40 kvm i söderläge med ett nedsänkt spabad från 2017.

Tomt: Plan och lättskött trädgård med gräsmatta och staket. På framsidan av huset finns en fin stenrabatt med uppstammad buxbom och på södersidan av altanen finns ett persikoträd och en druvranka.

Utby

Nordöst om Göteborg ligger den natursköna stadsdelen Utby som har blivit ett populärt område de senaste åren. Utby är en egnahemstadsdel i ett lugnt, trivsamt och barnvänligt område. Området som började bebyggas i början av 1900-talet består nästan uteslutande av egnahemshus, radhus och lite pampigare villor. Området har en härlig atmosfär med blandad äldre och modern bebyggelse samt en storslagen natur.

Närheten och de goda kommunikationerna till både Göteborgs centrum och Partille centrum med bland annat Allum köpcentrum gör området väldigt attraktivt. I Utby finns mataffär, pizzerior, gatukök, frisörer och café samt förskolor och skolor. Flera busslinjer trafikerar in till centrum och det finns även gott om gång- och cykelvägar. Att närområdena Kviberg och Gamlestaden befinner sig i en starkt expansiv fas med nybyggnationer och ett nytt resecentrum bidrar ytterligare till att Utby är ett populärt område.

Närmsta rekreationsområde är Fjällbo Ängar och Fjällboberget som har massor av naturstigar, små grottor och inte mindre än 180 klättringsleder med varierande svårighetsgrad. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. En fem kilometer lång led sträcker sig från Fjällbo till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning