Såld

Underbar fyra med bevarad originalcharm & villakänsla

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ättehögsgatan 11

4:a Vidkärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 455 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 95,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1951
Adress:
Ättehögsgatan 11,
416 74 Göteborg

Beskrivning

På en lugn gata i Vidkärrs charmiga villakvarter finner ni denna underbara fyra med fina materialval, tilltalande planlösning om ca 95,5 kvm och villakänsla! Lägenheten har ett helt våningsplan med fönster i fyra väderstreck, insynsskyddat läge, härlig balkong med många soltimmar samt en egen uteplats med sydvästläge i den gemensamma trädgården. Lägenheten totalrenoverades 2009 så den har modernt kök och badrum samtidigt som man har bevarat fina originaldetaljer som fungerande öppen spis, fiskbensparkett, gjutjärnselement, fönsterbrädor i natursten och tidstypiska inbyggda garderober. Tre rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter vilket passar barnfamiljen perfekt! Gemensam trädgård med äppelträd, päronträd, plommonträd och bärbuskar. Liten förening med endast tre bostadsrättslägenheter samt en hyresrätt som ger intäkter. Underbara grannar och familjär stämning! Låg avgift där el, tv, bredband och parkering ingår.

I Vidkärr bor ni i lugna trivsamma omgivningar med härlig atmosfär och det mesta man kan önska finns i närheten. I närområdet finns dessutom all service man behöver samt förskola och skola. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget där du hittar Portens bageri, ett alldeles underbart café/konditori. På torget finns också Coop, frukt och grönt-affär, pizzeria, optiker, frisör samt gymmet Hela hälsan. Vid Torpavallen som du når via en kort promenad finner du ICA Kvantum, systembolag, bensinstation och gym. I Delsjöns naturreservat har ni tillgång till fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Kommunikationerna är goda och både stombuss 17 samt 1:ans, 3:ans, samt 5:ans spårvagn tar er snabbt ner till stan.

Lägenhetens ca 95,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en större dubbelgarderob och separata hyllplan. Originalparkett och vitmålade väggar.

Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till lägenhetens balkong i soligt läge. Vardagsrummet präglas av originalparkett i fiskbensläggning och har en fungerande öppen spis som är en fin detalj samtidigt som den bidrar med värme och hög mysfaktor. Vardagsrumsdelen kan inredas med en generös soffgrupp. Öppet samband mot matplatsen och köket.

Matsalsdelen rymmer ett middagsbord för stora sällskap och har ett härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en mönstrad fondtapet.

Köket är byggt i vinkel och smart planerat med gott om förvaring, bra arbetsytor samt den maskinella utrustning man behöver för att underlätta i vardagen. Köket har köksinredning från Blum med handtagslösa luckor i högblankt vitt, ljusa arbetsytor samt stänkskydd i skimrande kakel. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och utgörs av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från Electrolux och installerades 2009. Köksdelen har praktiskt klinkergolv som matchar det skimrande kaklet.

Lägenheten har tre rymliga sovrum som alla har plats för en dubbelsäng och förvaringsmöjligheter i garderober. Alla sovrummen är målade i vitt och golven kläs av parkettgolv varav ett sovrum har bevarad originalparkett i fiskbensläggning. Ett av sovrummen har ett väldigt fint ljusflöde med fönster i två väderstreck samt en modern platsbyggd skjutdörrsgarderob. De två övriga sovrummen har tidstypiska inbyggda garderober.

Badrummet har klassiska materialval som svart klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp och badkar med bubbelfunktion. Ett stort fönster med frostat glas bidrar med dagsljus.

Till lägenheten hör ett insynsskyddat källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 455 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, el, tv, bredband och parkeringsplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 36,0%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 178 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 178 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1951.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 95,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Härlig balkong med många soltimmar samt en egen uteplats i den gemensamma trädgården.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 130 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-03-14.

Övrigt: Brandskyddskontroll på den öppna spisen är nyligen utförd med godkänt resultat.

Information Förening

Förening: Brf Ättehögsgatan 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 4 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Ättehögsgatan 11 är en äkta bostadsrättsförening med 4 lägenheter varav en upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades år 2006. Fastigheten Göteborg Kålltorp 114:2 med adress Ättehögsgatan 11 förvärvades 2008 och är upplåten med tomträtt (senaste avtalsperiod startade 2011-05-22). Fastigheten bebyggdes 1951 och består av ett flerbostadshus med två våningar samt inredd vind och källare.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna har varsitt källarförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner och en torktumlare samt torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-10-29).
I avgiften ingår värme, vatten, el, tv, bredband och parkeringsplats.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i bra skick och i dagsläget finns inga planerade renoveringar.
Urval av utförda renoveringar:
2009 utfördes stora renoveringar av fastigheten då man bytte avloppsstammar, delvis bytte vattenledningar, nya elledningar (förutom någon enstaka i källaren), nya fönster (förutom källaren), omlägning av tak, omdräning med isodrän samt renovering och provtryckning av öppna spisar. Samma år totalrenoverades även lägenheterna.
2019 renoverades ett av garagen.

Parkering: I föreningen finns två garage som medlemmarna har möjlighet att hyra som kostar 475 kr/mån respektive 525 kr/mån. Parkeringsplats ingår i avgiften. I området råder fri parkering på gatorna.

TV och bredband: TV och fiberbredband från Telia ingår i avgiften.

Gårdsplats: Trädgårdstomt med gräsmatta, planteringar och uteplatser.

Övrigt: Då det är en lite förening är alla hushållen (förutom hyresgästen) engagerade i styrelsen. Föreningen köper inte in städ av gemensamhetsutrymmen, utan var tredje månad sköter man gemensamt arbete så som gräsklippning, snöskottning, städ av tvättstuga och trapphus. Föreningen har gemensamma trädgårdsdagar ett par gånger per år.

Vidkärr

Vidkärr är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse med bland annat landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd vid Delsjöns naturreservat.

Planritning

Counter