Snart till salu

Högst upp i Kviberg

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Generalsgatan 4

2:a Kviberg

Kortfakta

Avgift:
3 485 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 60 kvm
Våning:
9/10, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Generalsgatan 4,
415 28 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carolina.linden@lundin.se.

Vill ni bo högst upp i hela Kviberg? Nu finns chansen att att förvärva en välplanerad tvåa om 60 rymliga kvadrat på våning 9, högst upp, med stor solig balkong med en vidsträckt utsikt över omgivningen. Här bor man högt över trädtopparna med en fantastisk vy, helt privat utan insyn, fast ändå mitt i stan! Lägenheten är genomgående ljus och hemtrevlig i sober färgsättning med ett klassiskt parkettgolv i ek som ger er en bra bas att inreda till. Kök och vardagsrum är luftiga och går i en halvt öppen planlösning som gör att man får avskilda platser att umgås på men som ändå ligger i anslutning till varandra. Vidare finns även ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring via garderober och till sist ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning. Ett stilsäkert hem med ett fantastiskt läge att trivas i.

Bostadens 60 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Låt hissen ta er upp hela vägen till våning 9 innan ni kliver in i denna ljusa hall. Goda förvaringsmöjligheter finns via en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Det som är genomgående för bostaden är dess ljusa färgsättning på väggarna och ekparkett på golven.

Sovrum
Till höger om hallen ligger sovrummet som är rofyllt och ljust. Tänk att få vakna här och titta ut ovan träden varje dag! Här finns plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. I sovrummet har ni även gott om förvaring via garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

Vardagsrum
Vardagsrummet är stort med en stor öppning ut till köket vilket gör att det upplevs väldigt luftigt. I och med att ni är så högt upp så har ni fritt ljusflöde från de stora fönsterpartierna och den helglasade balkongdörren. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv- möbel. Från denna del kan ni kliva ut på den generösa balkongen i högt, fritt och soligt läge med milsvid utsikt över omgivningen. Här finns plats för en soffgrupp med bord och en mindre grill.

Kök
Köket är väldisponerat med mycket goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt från Marbodal med släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och ljus bänkskiva i laminat. Vitvarorna består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och en integrerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet med utsikt över hela Kviberg och Kvibergs regemente har ni en given plats för ett lite större matsalsbord.

Badrum
Badrummet är väl tilltaget med helkaklade väggar i vitt med ett ljusgrått klinkergolv samt spotlights i taket. Inredningen består av WC, handfat i vitt med kommod, ovansittande spegelskåp, duschhörna med takdusch och vikbara väggar i glas. Ni har även egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk samt förvaringsskåp.

Information Ekonomi

Avgift: 3 485 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Elförbrukningen debiteras den faktiska förbrukningen för de tre senaste månaderna kvartalsvis.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,72334%. Andel av årsavgift är 0,74175%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 265 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 165 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Kviberg 741:175.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31902/1902.

Våningsplan: Våningsplan 9 av 10, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 60 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Basutbud ingår i månadsavgiften. Internet: Fiber från Bredbandsbolaget. Hastigheten 250/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 127 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-06-03.

Information Förening

Förening: Brf Kvibergs Entré. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Kvibergs Entré består 133 miljösmarta lägenheter och två lokaler i tre flerbostadshus. Föreningens adress är Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10. Hus 1 och 2 är fem våningar och hus 3 är tio våningar högt. Byggnadsprojektet genomfördes med totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Modernt och stilren arkitektur med miljö och hållbar utveckling i fokus.

Gemensamma utrymmen: Cyklar parkeras i cykelrum under höghuset (hus 3) och cykelställ i garaget under hus 2, alternativ korttidsparkering utomhus i cykelställ. Vagn- och rullstolsrum finns i de olika husen. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra till sina gäster. I övrigt finns det inte några gemensamma lokaler i föreningen.

Det finns inte någon allmän tvättstuga i föreningen, alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen kommer inte göra några avgiftsförändringar under 2020, enligt deras hemsida och kontrollerat med styrelsen 20200416.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa, inkl bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga bostadsrätter som ingår i årsavgiften. Hemförsäkring är den enskilde bostadsrättshavaren skyldig att själv teckna.

Parkering: Det finns 57 garageplatser med ett separat kösystem, kostnad 1000 kr/månad. 4 av dessa är utrustade med elladdning, ytterligare 3 är förberedda. Det finns även 3 MC-platser, kostnad, 500kr/ månad. Gästparkering finns på Generalsgatan och Rustmästaregatan. Sunfleet har bilpooler i området. För mer information gå in på Sunfleets hemsida.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telenor, som har en fiberanslutning till fastigheten. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Kontakta Bredbandsbolaget direkt för utbud och kostnader.

Övrigt: Varje lägenhet har ett förråd, antingen på balkong, terass/uteplats eller i källare/vind.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning