Enastående sekelskifteshus med vackra smakfulla detaljer

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se
Emelie Tolinsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Enevägen 7

Alingsås Sörhaga

Kortfakta

Pris/Bud:
9 450 000 kr
Högsta bud:
9 000 000 kr
Rum:
10 rum
Boarea:
ca 182 kvm
Biarea:
ca 76 kvm
Byggår:
1922
Tomtarea:
ca 2 350 kvm
Adress:
Enevägen 7,
441 33 Alingsås
Säljarens bild
Säljarens bild
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

På denna avskilda tomt, inhägnat av hög avenbokshäck och med Säveån ringlandes alldeles intill har ni detta idylliska sekelskifteshus anno 1922 som nu kan blir ert. Huset vars ålder börjar bli upp mot 100 år är otroligt välbehållen och smakfullt renoverad i omgångar för att lyfta fram sekelskiftescharmen på bästa sätt. Tack vare många vackra fönsterpartier i samtliga väderstreck finns det en ocean med ljus som flödar fritt. Ni erbjuds ett hem med fantastiska sällskapsytor, perfekt vid större tillställningar och bjudningar där familj, släkt och vänner är samlade. Ett generöst kök i vitt, två fungerande öppna spisar som sprakar och ger hög mysfaktor under höst- och vinterhalvåret. Genomgående för hela huset är den ljusa färgsättningen och de massiva oljebehandlade furugolvet som till den större delen är i original. Husets mer privata delar finner ni på våning två, där ni har fyra sovrum i varierande storlek tillsammans med bra förvaringsmöjligheter och ett helrenoverat badrum från 2011. Den inredda vinden ger plats för extra sovrum och allrum där antingen barnen kan ha sitt kryp in eller om ni har gäster som stannar över. Till sist har ni en inredd källare där ni bland annat erbjuds ett helrenoverat badrum med dusch, gym, förråd och tvättstugan. Detta underbara hus bör upplevas på plats. Boka in visning, kom hit, upplev, bli förälskade, flytta in och njut av tillvaron. Välkomna hem!

Inte nog med allt som huset erbjuder invändigt, utan ni har även en magisk veranda vid entrén där ni kan sitta ned och njuta av tillvaron, en balkong i rakt söderläge med utsikt över Säveån och ett inrett växthus/orangeri med klinkergolv och el för många härliga vår- och sommarkvällar med vänner. Allt detta tillsammans med en underbar trädgård med vackra löv – och äppelträd.

Läget är perfekt med ca 10 minuters promenad till centrum och pendeltågen, inom några minuter har ni möjlighet till badplats och Nolhagaparken. För er som önskar finns det möjlighet till båtplats precis intill huset och Säveån som leder er till Mjörn på ca 5 minuters färd. Mycket centralt läge men väldigt lugnt i området.

Besiktning är gjord.

Bostadens 182 + 76 (bo + biarea) kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innan ni kliver in i detta otroligt vackra sekelskifteshus så ta gärna ett varv runt tomten först. Ni erbjuds en generös och välvårdad trädgård där inget har lämnats åt slumpen. Börja med den grusade uppfarten, här har ni möjlighet att parkera minst 6 bilar och ytterligare två får plats i den öppna carporten. I det ena hörnet har ni ett underbart växthus/inrett orangeri med stenbelagt golv och indragen el. Utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag under årets varmare månader då ni kan möblera med antingen ett större matsalsbord eller loungegrupp. Tomten är inhägnad av 4-5 meter hög avenbokshäck, har stora gamla lövträd, äppelträd, uppfart kantsten, välskött gräsmatta och 10 markspotlights för belysning. Det finns dessutom en automover till gräsmattan. Potentiell tillgång till båtplats precis framför huset.

Begrunda huset innan ni kliver in, mjuk stilsäker färgsättning där ni ser hur välmående huset är för dess ålder. Låt de få trappstegen i sten leda er upp till gästentrén och dubbeldörrarna i glas. Redan här bevittnar ni om husets välbevarade skick och härliga rymd med fri avhängning. Ljus färgsättning på vägg med bredrandig tapet i vit/beige från 2013 tillsammans med oljebaserat trägolv i original som också återfinns i stora delar av huset. I direkt anslutning till hallen finner ni även en gästtoalett med klinker på golv. Inrett med WC och handfat.

Till höger från hallen ligger husets hjärta placerat, köket! En utmärkt samlingsplats för familj och vänner vid större tillställningar då alla kan delta i matlagningen. Köket genomgick totalrenovering år 2004, då från grunden med nytt golv i trä som oljebehandlats och vattenburen golvvärme. Köksinredningen valdes från Lundin kök med vita köksluckor i spegel tillsammans med ljust kakel på vägg ovan den massiva bänkskivan i ek och rostfria detaljer. Det centrala i köket är köksön som även ger plats för induktionshällen från Miele, inbyggd varmluftsugn från Siemens, köksfläkt med frånluft från Brandt tillsammans med bra förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen kompletteras med en diskmaskin från Miele samt en fullstor kyl och frys i rostfritt från 2020. I taket har ni infällda spotlights för belysning och en vit/ljusgrå smalrandig tapet på vägg.

Matsalen som går i en öppen planlösning direkt i anslutning till köket ger plats för ett långbord där minst 10 sittande gäster kan delta. Utbyggnaden har en rad fönster med vackra spröjs som ger ett fint ljusflöde till rummet. Den öppna spisen går det utmärkt att elda i och är en stämningshöjare med sitt sprakande ljud till middagen.

Det undgår er inte att se hur gott om sällskapsytor det finns i detta hus. Från matsalen kommer ni in i det första vardagsrummet där ni även här kan samlas kring en fungerande öppen spis. Rummet ger er möjlighet till olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp och bord. Här återfinns det oljade originalgolvet och den bredrandiga tapeten i vitt/beige. Vidare öppen planlösning till rummet i anslutning där ni kan ha avskild tv-hörna om så önskas.

Glasverandan har fönster i tre väderstreck som ger ett fantastiskt ljusflöde. I detta rum kan ni med fördel låta gästerna befinna sig vid kalas innan de bjuds till bords. Möjligheterna är oändliga och ni kan ha allt från dukat långbord till mindre soffgrupper. Från denna del av bostaden når ni även trädgården via dubbeldörrar i glas.

Om ni låter trappan i hallen leda er upp till det andra våningsplanet möts ni av de mer privata delarna av huset. Genomgående på detta våningsplan är de oljade originalgolven och bredrandig tapet i vitt/ljusgrå på vägg. Här har ni fyra generösa sovrum i varierande storlek med delvis snedtak i vissa för en rofylld känsla och det ena sovrummet har även en klädkammare. I två av de andra sovrummen finns det platsbyggda garderober för ytterligare förvaring. På detta våningsplan har ni även ett helrenoverat badrum från 2011 med beige kakel på golv med golvvärme och halvkaklade väggar i vitt med pärlspont upptill i vitt. Inredningen består WC, handfat med dubbelkommod, ovansittande spegel och en duschhörna med vägg i frostat glas. Finns även plats för badkar om någon önskar det. Från hallen på övervåningen når ni även den härliga balkongen i rakt söderläge med utsikt över Säveån. Här kan ni umgås runt matbordet eller på solsängarna under riktigt soliga sommardagar.

Ytterligare en trappa upp har ni den inredda vinden med nytt golv 2005. Resterande ytor är vitmålade och trevligt ljusinsläpp från runda fönsterpartier. Här finns möjlighet till ett extra utrymme där ni kan ha en dubbelsäng och en soffhörna med tv. Perfekt för barnen eller om ni har gäster över.

Nu har ni bara en våning kvar och det är den inredda källaren. Här finns det gott om utrymme, bland annat för ett gym med utrustning och bra med förvaring via 6 st dubbelgarderober. Grå klinker på golv och vitmålade väggar. Ett helkaklat badrum som renoverades 2008 och 2019 där det valdes vitt kakel på vägg tillsammans med grå klinker på med golvvärme. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt, spegelskåp och en duschhörna med glasväggar. Förutom pannrum med dubbelgarderober och förråd har ni även här bostadens tvättstuga som gjordes i ordning under 2008 med vitt kakel på vägg tillsammans med vit puts och grå klinker på golv. En bra arbetsbänk i rostfritt ovan tvättmaskinen från Miele som installerades 2013.

Nu har ni sett hela huset och intill matsalen möts ni av en smart planerad hall med goda förvaringsmöjligheter via bland annat platsbyggd bänk med hatthylla. Vitmålad pärlspont på väggarna kombinerat med grå klinker på golv, både snyggt och praktiskt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 9 450 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 270 000 kr varav byggnadsvärde 1 800 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 51 340 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 6 000 kr/år, vatten/avlopp 9 000 kr/år, renhållning 3 800 kr/år, sotning 540 kr/år, och hushållsel 32 000 kr/år.
Uppvärmning inkluderat i elförbrukning, drift av bergvärme ca 12 000 kwh/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 1582K-C7/1921.1. Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 15-IM1-25/88.1.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning.
Planbestämmelser: Detaljplan (2011-11-03) Detaljplan (1995-04-18) Avstyckningsplan (1928-04-02).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Hasseln 14.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare och vind.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1922.

Senaste renovering/ombyggnad: Totalrenoverat och tillbyggt i omgångar från 1996-2019. All renovering är fackmannamässigt utfört.

Storlek: Boarea ca 182 m², biarea ca 76 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 10 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Betong. Stomme: Lättbetong. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt och betongplattor . Utv plåtarbeten: Lackerad plåt . Fönster: 2-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme.

Övrigt byggnad: Larm från Securitas finns i huset med senaste versionen av kameraövervakning och detta går att överta som ny köpare.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 143 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-02-26.

TV- och internetanslutning: TV: Parabol med Viasat som leverantör. Internet: Fiberanslutning från Telia.

Uteplats: Till huset har ni en altan om ca 25 kvm i västerläge, en terrass om ca 25 kvm i söder och en balkong om ca 3 kvm i söder.

Tomt: Här finns ett fantastiskt inrett växthus/orangeri med stenlagt golv och indragen el samt förråd intill carporten. En lekstuga byggt i lösvirke om ca 5 kvm.
Stor inhägnad tomt med 4-5 meter hög avenbokhäck mot öst och syd. Stora gamla lövträd, äppelträd, uppfart med kantsten, välskött gräsmatta och 10 markspottar för belysning av träd och häck.

Planritning