Såld

Ljus genomgångslägenhet med västerbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Töpelsgatan 10D

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 951 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Töpelsgatan 10D,
416 55 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till lugnet i staden! Med bekvämt läge en trappa upp i huset ligger denna välplanerade genomgångslägenhet med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och balkong i västerläge. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, renoverat kök och badrum med klassiska materialval samt rofyllt sovrum med bra förvaring. Föreningen har en god ekonomi med låg belåning och en mysig gemensam grillplats.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom några minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. I närområdet ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Lägenhetens 52,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt en inbyggd garderob. Golvet kläs av grå klinkerlaminat och väggarna är tapetserade i en ljus rutig tapet. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och gedigna fönsterbrädor i natursten.

Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till en balkong i västerläge med utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Originalparkett i holländsk läggning och vitmålade väggar.

Välplanerat kök som renoverades 2011. Köket kommer från Ikea och har vita släta luckor, bänkytor i mörkgrå laminat och svart blankt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Trälaminat och vitmålade väggar. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer. Även från köket nås lägenhetens balkong.

Lägenhetens sovrum kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob. Trälaminat och vitmålade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet renoverades 2013 och har mörkgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt badkar. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 951 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,67%. Andel av årsavgift är 1,68114%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 449 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 304 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 47/1101.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1949.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 52,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 128 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-10-23.

Information Förening

Förening: Brf Töpelsgatan 6-8-10. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 66 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Töpelsgatan 6-8-10 bildades 1949 som SKF:s Anställdas Bostadsrättsförening nr 14. Avsikten var från början att erbjuda SKF:s anställda bostadsrätter i närområdet till den storindustri, som SKF representerar. Området betraktas som ett av Göteborgs mest attraktiva med sin närhet till Göteborgs centrum och med utmärkta kommunikationer och tillgång till rekreationsområde. År 1975 ombildades SKF:s Anställdas Bostadsrättsförening nr 14 till en privat bostadsrättsförening under nuvarande namn.

I föreningen finns det totalt 66 stycken lägenheter samt en lokal i 6C. Husen uppfördes 1949 efter ritningar av arkitekt C. Björkegren. Fastigheten Torp 42:1 upplåts med tomträtt. Avtalet är på 10 år. I dagsläget har föreningen en pågående process gällande omförhandling om tomträttsavgälden och man inväntar utfall i målet(2019-10-10).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor, vilka båda är lokaliserade till källarplanet i byggnad 10. Respektive tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och stort torkrum med torkfläkt. En separat centrifug är gemensam för de båda tvättstugorna. Helt ny maskinpark 2015. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och andra gemensamma lokaler. Två förråd ett i källarplan samt ett i vindsplan tillhör lägenheterna förutom vindslägenheterna som bara har ett förråd på vindsplan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en mycket god ekonomi med en synnerligen låg belåningsgrad om ca 1 295 kr/kvm. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar men det kan förändras beroende på utfall i pågående ärende om tomträttsavgälden (2019-10-10).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig till 2044. Den närmsta tiden finns inga planerade renoveringar.
Gjorda renoveringar:
2017 Utfördes en översyn av fasaderna
2015 Installerades en ny värmepump
2014 OVK. Renovering av tvättstugor. Nya garageportar.
2012 Diverse ommålningsarbeten och VVS-arbeten.
2011 Renovering av takfönster.
2010 Installation av trädgårdsbelysning. Nytt porttelefonsystem.
2009 Injustering av termostater. Omläggning av plattsatta gångar.
2007 Dränering av gräsmattor. Byte av låssystem.
2006-2005 Elrenovering.
2005 Relining utfördes.
2002 Installation av säkerhetsdörrar.
2001 Installation av fiber.
1994 Renovering av tvättstugor.
1990 Omläggning av tak.
1985 Nya balkonger.
1984 Byte av fönster och balkongdörrar.
1982 Installation av fjärrvärme.

Parkering: Föreningen förfogar över 9 garageplatser samt 26 egna parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 370 kr/mån och parkeringsplats 270kr/mån. Platserna har ingen koppling till lägenheterna utan medlemmen får ställa sig i kö. I dagsläget är det nästan ingen kö till parkeringsplatserna (2019-10-10). Det finns även gratis parkeringsplatser på gatan.

TV och bredband: Comhem med analogt grundutbud ingår i årsavgiften. Vill medlemmen ha bättre kvalité eller fler kanaler får medlemmen själv teckna avtal med antingen Comhem eller Bredbandsbolaget som också de levererar tv. Bredbandsbolaget levererar fiberanslutning, uttag finns direkt innanför ytterdörren. Lägenhetsinnehavaren får själv dra kabel i lägenheten. Comhem kan leverera bredband via uttag i vardagsrummet. Det är upp till varje medlem att teckna eget avtal med den leverantör som känns rätt.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter