Såld

Stilfullt med vacker interiör och en härlig trädgårdstomt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Forsåkersgatan 76

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 126 kvm
Biarea:
ca 66 kvm
Byggår:
1948
Tomtarea:
ca 996 kvm
Adress:
Södra Forsåkersgatan 76,
43163 Mölndal

Beskrivning

På en lugn återvändsgata i ett attraktivt och barnvänligt område ligger denna välhållna klassiska villa med inredd källare byggt 1948 och därefter tillbyggt samt totalrenoverat 2001. Fantastiskt vackert och naturskönt läge utan direkt insyn och angränsande mot skogen. Bostaden karaktäriseras av stora sociala och öppna ytor med vardagsrum och kök på entréplan vilket också bjuder på en generös takhöjd. Köket är nyrenoverat i mycket smakfullt utförande. Vardagsrummet har braskamin och utgång till en träaltan med spabubbelbad i skyddat läge med kvällssol. Generösa fönsterpartier ger ett fint ljusflöde. Sovrummen är avskilt belägna på övre plan och i källaren. Möjlighet att enkelt ändra planlösningen på övre plan för att få fler sovrum om behovet finns. Två badrum och en toalett underlättar för den stora familjen. Lättskött trädgårdstomt med fruktträd samt gräsmatta. Promenadavstånd till mataffär, förskola och grundskola. Närhet till stan och kommunikationer. Helt enkelt en ovanligt trivsam bostad där den där rätta hemkänslan infinner sig - Varmt välkommen med er bokning till visningen! Besiktningsprotokoll och energideklaration finns under dokument och länkar.

Villan disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Ni välkomnas till bostaden i en ljus entré med fina spröjsade fönster i tre väderstreck. Här finns plats för avhängning och garderober. Ljust trämönstrat laminatgolv i hallen vilket fortsätter in i köket.

Från hallen möts ni sedan av det slående stilfulla köket samtidigt som ni blickar in mot vardagsrummet som nås via en stor öppning. Köket renoverades 2016 och är platsbyggt med inredning från Ballingslöv. Sobra grå fronter, skåp och luckor samt skåpförvaring med belyst vitrindel samt fullhöjd upp i taket. Bänkskivor i svensk mörk granit, stänkskydd i glas samt integrerade vitvaror ger en gedigen känsla. Vitvaror från Neff består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin, kyl/frys. Köksö med sittplatser samt förvaring och inbyggd vinkyl undertill. I köket har man ljusinsläpp från fönster i två väderstreck vilket höjer trivseln ytterligare.

Vardagsrummet är utformat för socialt umgänge och präglas av generös takhöjd och rikligt ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck och utgång till en ljuvlig altan. På golvet ligger en vacker parkett. Altanen har ett skyddat läge på baksidan av huset och trädgården ligger med skogen som närmsta granne. Trädäcket är perfekt för sammankomster och familjemiddagar och precis intill finns ett spabubbelbad i skyddat läge där man kan njuta året om. Vardagsrummet kan med lätthet inredas med såväl soffgrupp som matsalsbord. Under vinterhalvåret kan man njuta av en sprakande brasa i kaminen som bidrar både med värme och mysfaktor. Närheten till skogen ger en rofylld hemmakänsla och utanför fönstren kan man följa både djurlivet samt årstidernas skiftningar.

Badrummet på entréplan är genomtänkt inrett och anpassat så flera kan använda det samtidigt. Inredningen består av wc, stor kommod med dubbla handfat, två spegelskåp med belysning, högskåp, badkar på tassar samt duschhörna som avskiljs av glasbetongvägg och glasdörr. Golvet har elburen golvvärme och kläs av klinker i naturnära toner medan väggarna har vitt kakel med enstaka inslag av färg. Ett fönster bidrar med dagsljus.

ÖVRE PLAN

Från köket leder en trappa upp till övre plan och den övre hallen. Här finns ett generöst allrum med plats för både bibliotek, arbetsplats och tv-hörna. Charmigt med snedtak. Allrummet kan delas av för att skapa extra sovrum. Parkettgolv.

Sovrummet på övre plan är generöst utformat med fönster i två väderstreck och snedtak som ramar in. Parkettgolv samt en smakfull mörkare fondvägg. Om behovet finns kan man göra om planlösningen så det blir två alternativt tre mindre sovrum på övre plan, se alternativ planlösning.

På övre plan finns även en rymlig klädkammare samt en nyrenoverad toalett. Toaletten har klinkergolv, modern våtrumstapet samt fint ljusinsläpp. Inredningen består av wc, handfat med förvaring under samt spegelskåp med belysning.

KÄLLARPLAN

Källarplan utgörs av ett allrum, sovrum, tvättstuga, badrum samt förråd. Allrummet passar perfekt för tonårsbarn då det finns gott om plats för både soffa, säng och skrivbord. Plastmatta på golvet. Sovrummet i källaren har plats för dubbelsäng och kan med fördel användas som gästrum. Laminatgolv med vattenburen golvvärme. Små fönster vid taket bidrar med ljusinsläpp.

Den praktiskt utformade tvättstugan har bra arbetsytor och plats för förvaring. Tvättstugan har sandfärgat klinkergolv med vattenburen golvvärme och vitmålade väggar. Här finns tvättställ med förvaringsskåp, tvättmaskin, torktumlare samt fyra små fönster som bidrar med dagsljus. I anslutning till tvättstugan ligger ett badrum som är helkaklat i blått och har vattenburen golvvärme. Inredningen består av handfat med förvaring under, spegel samt badkar.

I huset finns det installerat centraldammsugare med uttag på alla tre plan. Stora delar av huset har markiser.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 590 000 kr varav byggnadsvärde 1 987 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 37 524 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 25 246 kr/år, försäkring 5 400 kr/år, vatten/avlopp 4 728 kr/år, renhållning 1 272 kr/år, och sotning 878 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Påfågeln 5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1948.

Senaste renovering/ombyggnad: 2001.

Storlek: Boarea ca 126 m², biarea ca 66 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong/Leca. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/vatten värmepump.

Övrigt byggnad: Huset totalrenoverades och byggdes till samt tilläggsisolerades 2001. Tak, fönster, stammar samt del av elen byttes i samband med detta. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2014 och har utfört en del renoveringar, bland annat kök, spabad, altan, fiber, garageuppfart samt nu senast takrenovering 2019.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-09-27.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Uteplats: Uteplats med härligt solläge. Träaltan med plats för större utegrupp och grill. Staket skyddar runt om. Spabubbelbad finns installerat och här badar man i skyddat läge större delen av året.

Tomt: Trädgårdstomt med gräsmatta, fruktträd och buskar. Tomten sträcker sig en bit upp på berget.

Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Våren 2019 öppnade Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning