Såld

Stilfullt med vacker interiör och en härlig trädgårdstomt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Forsåkersgatan 76

Mölndal Hulelyckan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 126 kvm
Biarea:
ca 66 kvm
Byggår:
1948
Tomtarea:
ca 996 kvm
Adress:
Södra Forsåkersgatan 76,
43163 Mölndal

Beskrivning

På en lugn återvändsgata i ett attraktivt och barnvänligt område ligger denna välhållna klassiska villa med inredd källare byggt 1948 och därefter tillbyggt samt totalrenoverat 2001. Fantastiskt vackert och naturskönt läge utan direkt insyn och angränsande mot skogen. Bostaden karaktäriseras av stora sociala och öppna ytor med vardagsrum och kök på entréplan vilket också bjuder på en generös takhöjd. Köket är nyrenoverat i mycket smakfullt utförande. Vardagsrummet har braskamin och utgång till en träaltan med spabubbelbad i skyddat läge med kvällssol. Generösa fönsterpartier ger ett fint ljusflöde. Sovrummen är avskilt belägna på övre plan och i källaren. Möjlighet att enkelt ändra planlösningen på övre plan för att få fler sovrum om behovet finns. Två badrum och en toalett underlättar för den stora familjen. Lättskött trädgårdstomt med fruktträd samt gräsmatta. Promenadavstånd till mataffär, förskola och grundskola. Närhet till stan och kommunikationer. Helt enkelt en ovanligt trivsam bostad där den där rätta hemkänslan infinner sig - Varmt välkommen med er bokning till visningen! Besiktningsprotokoll och energideklaration finns under dokument och länkar.

Villan disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Ni välkomnas till bostaden i en ljus entré med fina spröjsade fönster i tre väderstreck. Här finns plats för avhängning och garderober. Ljust trämönstrat laminatgolv i hallen vilket fortsätter in i köket.

Från hallen möts ni sedan av det slående stilfulla köket samtidigt som ni blickar in mot vardagsrummet som nås via en stor öppning. Köket renoverades 2016 och är platsbyggt med inredning från Ballingslöv. Sobra grå fronter, skåp och luckor samt skåpförvaring med belyst vitrindel samt fullhöjd upp i taket. Bänkskivor i svensk mörk granit, stänkskydd i glas samt integrerade vitvaror ger en gedigen känsla. Vitvaror från Neff består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin, kyl/frys. Köksö med sittplatser samt förvaring och inbyggd vinkyl undertill. I köket har man ljusinsläpp från fönster i två väderstreck vilket höjer trivseln ytterligare.

Vardagsrummet är utformat för socialt umgänge och präglas av generös takhöjd och rikligt ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck och utgång till en ljuvlig altan. På golvet ligger en vacker parkett. Altanen har ett skyddat läge på baksidan av huset och trädgården ligger med skogen som närmsta granne. Trädäcket är perfekt för sammankomster och familjemiddagar och precis intill finns ett spabubbelbad i skyddat läge där man kan njuta året om. Vardagsrummet kan med lätthet inredas med såväl soffgrupp som matsalsbord. Under vinterhalvåret kan man njuta av en sprakande brasa i kaminen som bidrar både med värme och mysfaktor. Närheten till skogen ger en rofylld hemmakänsla och utanför fönstren kan man följa både djurlivet samt årstidernas skiftningar.

Badrummet på entréplan är genomtänkt inrett och anpassat så flera kan använda det samtidigt. Inredningen består av wc, stor kommod med dubbla handfat, två spegelskåp med belysning, högskåp, badkar på tassar samt duschhörna som avskiljs av glasbetongvägg och glasdörr. Golvet har elburen golvvärme och kläs av klinker i naturnära toner medan väggarna har vitt kakel med enstaka inslag av färg. Ett fönster bidrar med dagsljus.

ÖVRE PLAN

Från köket leder en trappa upp till övre plan och den övre hallen. Här finns ett generöst allrum med plats för både bibliotek, arbetsplats och tv-hörna. Charmigt med snedtak. Allrummet kan delas av för att skapa extra sovrum. Parkettgolv.

Sovrummet på övre plan är generöst utformat med fönster i två väderstreck och snedtak som ramar in. Parkettgolv samt en smakfull mörkare fondvägg. Om behovet finns kan man göra om planlösningen så det blir två alternativt tre mindre sovrum på övre plan, se alternativ planlösning.

På övre plan finns även en rymlig klädkammare samt en nyrenoverad toalett. Toaletten har klinkergolv, modern våtrumstapet samt fint ljusinsläpp. Inredningen består av wc, handfat med förvaring under samt spegelskåp med belysning.

KÄLLARPLAN

Källarplan utgörs av ett allrum, sovrum, tvättstuga, badrum samt förråd. Allrummet passar perfekt för tonårsbarn då det finns gott om plats för både soffa, säng och skrivbord. Plastmatta på golvet. Sovrummet i källaren har plats för dubbelsäng och kan med fördel användas som gästrum. Laminatgolv med vattenburen golvvärme. Små fönster vid taket bidrar med ljusinsläpp.

Den praktiskt utformade tvättstugan har bra arbetsytor och plats för förvaring. Tvättstugan har sandfärgat klinkergolv med vattenburen golvvärme och vitmålade väggar. Här finns tvättställ med förvaringsskåp, tvättmaskin, torktumlare samt fyra små fönster som bidrar med dagsljus. I anslutning till tvättstugan ligger ett badrum som är helkaklat i blått och har vattenburen golvvärme. Inredningen består av handfat med förvaring under, spegel samt badkar.

I huset finns det installerat centraldammsugare med uttag på alla tre plan. Stora delar av huset har markiser.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 590 000 kr varav byggnadsvärde 1 987 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 37 524 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 25 246 kr/år, försäkring 5 400 kr/år, vatten/avlopp 4 728 kr/år, renhållning 1 272 kr/år, och sotning 878 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Påfågeln 5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1948.

Senaste renovering/ombyggnad: 2001.

Storlek: Boarea ca 126 m², biarea ca 66 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong/Leca. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luft/vatten värmepump.

Övrigt byggnad: Huset totalrenoverades och byggdes till samt tilläggsisolerades 2001. Tak, fönster, stammar samt del av elen byttes i samband med detta. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2014 och har utfört en del renoveringar, bland annat kök, spabad, altan, fiber, garageuppfart samt nu senast takrenovering 2019.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-09-27.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Uteplats: Uteplats med härligt solläge. Träaltan med plats för större utegrupp och grill. Staket skyddar runt om. Spabubbelbad finns installerat och här badar man i skyddat läge större delen av året.

Tomt: Trädgårdstomt med gräsmatta, fruktträd och buskar. Tomten sträcker sig en bit upp på berget.

Planritning