Renoveringschans Välplanerad 2:a med balkong.

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lövmånadsgatan 3

2:a Kortedala

Kortfakta

Pris/Bud:
1 900 000 kr
Avgift:
2 464 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51,5 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1952
Adress:
Lövmånadsgatan 3,
415 12 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad bostad belägen på en lugn återvändsgata i lummiga och lugna Kortedala. Lägenheten om två rum och kök bjuder på stort vardagsrum med fiskbensparkett, balkong med lummig utsikt, rymligt kök med plats för matbord, rogivande sovrum helt fritt från insyn och helkaklat badrum. Här har man möjlighet att skapa sitt eget drömboende! Bekväm bostad med hiss i huset.

Välskött förening med god ekonomi och fina gemensamma lokaler som t.ex. övernattningslägenhet och ett riktigt fint gym samt bastu.

Kortedala är en naturskön stadsdel med vackra strövområden där bebyggelsen är uppförd i harmoni med naturen. Utanför porten finns Citytorget och en kort promenad bort ligger Kortedala Torg som erbjuder ett komplett serviceutbud och goda spårvagnsförbindelser med linjerna 6, 7 och 11 som tar dig in till centrum på ca 15 minuter.

Ett vindsförråd och ett mindre matkällarförråd hör till lägenheten.

Barnvagnsförråd och cykelförråd finns vid entrén på baksidan till huset.

Tvättstugor finns på Förstamajgatan 16 och 22, Fastlagsgatan 2, Östra Midvintersgatan 13 och Lövmånadsgatan 2. Samt en tvättstuga som är utrustad för matt-tvätt på Östra Midvintersgatan 9.

Gym finns för föreningens medlemmar på Västra Midvintersgatan 9, och man kan nyttja detta genom att anmäla sig på fastighetsexpeditionen. Ett träningskort kostar 300 kronor per år och är personligt. Två boende i en bostadsrätt måste alltså lösa var sitt kort för att kunna utnyttja gymmet och så vidare.
Bastu finns i anslutning till gymmet som medlemmarna kan låna gratis.
Övernattningslägenhet finns med ett rum med två våningssängar (totalt 4 bäddar), pentry och toalett/dusch som medlemmarna kan hyra. Lämpligt om man t ex har gäster och behöver mer utrymme. Övernattningsrummet bokas via fastighetsexpeditionen.

Välkommen att kontakta mäklaren!

Rumsbeskrivning: Lägenhetens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Hall
Lägenheten är i uppfräschningsbehov och chansen finns att skapa sitt eget drömboende. Hallen öppnar upp mot hela bostaden. God plats för fri av hängning och som ytterligare komplement erbjuds en klädkammare i anslutning.

Kök
Klassiskt kök med goda förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Matbordet har sin givna plats invid det stora fönsterpartiet som sprider ett behagligt ljus och bjuder på utsikt över skogsparti.

Vardagsrum
Rymligt och lätt möblerat vardagsrum som ger plats för soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. Det finns även plats för ytterligare ett matbord om så önskas. Från vardagsrummet tar vi oss ut till den härliga balkongen som bjuder på lummig utsikt.

Sovrum
Rogivande läge på sovrummet helt fritt från insyn. God plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Badrum
Helkaklat badrum. Vitt kakel med blåa inslag samt ett blått klinkergolv. Utrustat med wc-stol, handfat, badrumsskåp med spegel, handdukstork samt duschhörna.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 900 000 kr

Avgift: 2 464 kr/mån. Andel i föreningen är 3,0%. Andel av årsavgift är 0,3%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0104 (2104).

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Våningsplan 2 av 5.

Byggår: 1952.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 51,5 m².

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband är inkl i avgiften.

Uteplats: Balkong.

Information Förening

Förening: Brf Yxan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 312 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Yxan är en stabil förening med god ekonomi och välhållna fastigheter. Föreningen består av 311 lägenheter fördelade på 11 hus med adresserna Förstamajgatan 14-24, Östra Midvintersgatan 9, 13-19, 20-24, Lövmånadsgatan 2-8, 3-7, Västra Midvintersgatan 7 och Fastlagsgatan 2.

Husen byggdes 1955. Stambyte och renovering av badrummen genomfördes år 2000. Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande.

Fastighetsexpeditionen är belägen i bottenvåningen i huset på Lövmånadsgatan 5. Den har besökstid tisdagar och torsdag mellan kl. 9.00-10.00. Tel: 031-46 97 50. Mail: info@brfyxan.se
Förvaltningen sköts av Primär Fastighetsförvaltning, 031-709 10 00.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, källarförråd och vindsförråd.

Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (2018-08-23).

Kommande/gjorda renoveringar: Renoveringar görs enligt underhållsplan.

Föreningen genomförde stamrenovering år 2000-2001, jordfelsbrytare är bytta. Löpande underhåll genom åren med bla markarbeten, stamledningskablar för kabel-tv, renoverat tvättstugor och lokaler, elanläggningar, fasadreparationer, uppdatering hissar, installation av talkommunikation, dränering, kulvertbyten, takmålningar, trädfällningar och isolering vindar mm. Löpande underhåll sker enligt plan, beroende på förslitningstakt och ekonomiska resurser. Underhållsplan finns på fastighetsexpeditionen för påseende. Läs även mer i senaste årsredovisningen.

Övrigt: Går gärna in och läs mer på www.brfyxan.se.

Kortedala

Kortedala ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Bebyggelsen är blandad med allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus. Området har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Om man gillar att odla finns det flera odlarföreningar samt koloni- och fritidshusområden att välja mellan. Kommunikationerna till och från området är mycket bra, du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Planritning