Såld

Kvalité & känsla för detaljer präglar detta hem

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lokattsbacken 14

Hagen / Långedrag

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 129 kvm
Byggår:
1995
Tomtarea:
ca 286 kvm
Adress:
Lokattsbacken 14,
42674 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkomna till detta unika gavelradhus i barnvänliga Hagen/Långedrag. Med ett underbart läge omgiven av grönområden och vatten ligger detta exklusivt renoverade och trivsamma radhus, perfekt belägen med närhet till service och kommunikationer! Detta är ett yteffektivt och modernt boende för dig som söker lugn och ro men ändå vill ha närhet till stadens puls. Delvis öppen planlösning och fantastiska sociala ytor! En stor terrass med utgång från entréplan och en balkong en våning upp i härligt solläge hela dagen. Gott om förvaringsutrymmen gör boendet enkelt. Kök med allt man behöver med samlingspunkt kring köksön. Stort vardagsrum med plats för både matsalsbord för ett större sällskap och en soffgrupp med direktaccess till terrassen. Två bra sovrum samt två helkaklat badrum finner man här. Vid behov går det alldeles utmärkt att dela av allrummet på våning två och skapa ett tredje sovrum. Stora fönsterpartier, fint hörnläge och högt i tak skapar ett härligt ljus och en känsla av rymd i detta hem.

Genomgående smakfulla, exklusiva materialval, genomtänkt belysning med infällda downlights, väl valda färgsättningar på väggarna i en harmonisk balans samt vackra golv av en enhetlig enstavsparkett.
Bostaden är fördelad på två plan med både balkong med havsglimt, större uteplats som rymmer stort middagsbord samt en gemytlig framsida med växtlighet och plats för caféset.

Välkomna på visning!

Beskrivning av interiören:
På entréplanet välkomnas man av den vackra och funktionella garderobslösningen med väggar och dörrar i skön mjuk grön ton och den öppna planlösningen mot köket. Dörrarna kommer från Picky Living. Praktiskt med klinkergolv för små stövlar som kommer hem direkt från förskolan. Det stilfulla köket från Ballingslöv är exceptionellt planerat med inbyggda vitvaror i hög standard från Neff, bänkskivor i fin kombination av kompositsten, rostfritt och ask. Ask återfinns också i de väggfasta hyllplanen ovan arbetsbänk. Varmluftsugnen har även ångfunktion och en extra vardagslyx är hetvattenkranen från Quooker. Frukosten intar man med fördel över köksön som erbjuder både sittplats och förvaring. På samma plan finner man ett sobert badrum med vacker kakelsättning, golvvärme, dusch och tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare samt tvättsink. Här har man bra med förvaring i både över och underskåp samt en praktisk arbetsbänk. Wc, handfat med stilfull kommod och blandare är mycket smakfulla val. Vardagsrummet ger plats åt både soffan och matsalsbordet i två avdelningar. Öppet men ändå två funktioner i ett rum. Väggarna är delvis målade i en underbar mörkblå nyans och vid matsalen har väggarna en ljusare kulör. Man känner sig verkligen hemma, lugn och ro infinner sig när man kliver in rummet.

På övre plan slås man av rymden. Där finner man ett helt öppet voluminöst vardagsrum med takhöjd upp till nock. Båda sovrummen ligger på denna våning och det större erbjuder extra höga garderober och det andra agerar idag som barnrum. Barnrummet bjuder på en ljuvlig fondtapet i lekfull färgskala. I det större sovrummet är väggarna målade i en grågrön nyans inspirerad av skogens färger - den gröna tonen sägs ha både en lugnande och stresslindrande effekt och är därför perfekt för ett rum avsedd för vila. Båda rummen har öppningsbara fönster i ett svalt nordöstligt läge. Våning två erbjuder även ett helkaklat modernt badrum med wc, handfat med kommod, dusch samt golvvärme och handdukstork. Ett runt fönster med utsikt förgyller.

Allt är verkligen i detalj planerat för att skapa en oas där man kan komma hem och bara få vara. Enkelt boende med lyxiga detaljer, lättskött tomt i ett barnvänligt område och närhet till både hav och stad gör detta till ett hem i full perfektion.

Varmt välkommen till ett radhus utöver det vanliga!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 452 000 kr varav byggnadsvärde 2 244 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 28 400 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 6 200 kr/år, försäkring 6 600 kr/år, hushållsel 3 600 kr/år, och samfällighet 12 000 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:113, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:121, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:126.
Planbestämmelser: Detaljplan Fastighetsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Älvsborg 116:19.

Byggnadstyp: Radhus.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1995.

Storlek: Boarea ca 129 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 2 sovrum.

Byggnadssätt: Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Fönster: 3-glas.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation:

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvattenvärmepump. Vattenburen golvvärme plan 1, radiatorer plan 2.

TV- och internetanslutning: TV: Via fiber alternativt via ComHem. Internet: Fiber. Valfri leverantör via www.oppenfiber.se.

Övriga byggnader: Förvaringsmöjligheter i garage. Inomhus finns ett förråd under trappan.

Tomt: Fin framsida med växtligheter och en härlig baksida i sydvästligt läge med terrass/altan och gräsmatta.

Övrigt: Material:

Golv: enstavsparkett från Kährs Paris, ultramatt ek.
Kök: Ballingslöv med vitvaror från Neff.
Klinker i badrum: Bricmate varav ena badrummet har M Grey Fleury Honed och det andra har M Swedish Grey.
Tvättmaskin och torktumlare: AEG.
Frånluftsvärmepump: Nibe Fighter 370.

Radhuset är totalrenoverat under 2017/2018.

För mer information om produkter, fråga mäklaren.

Långedrag Hagen

För drygt hundra år sedan var Hagen en glesbygd långt från storstaden. I och med Långedragslinjen och bättre vägar, blev avståndet till Göteborg kortare. Fler och fler upptäckte Hagens fördelaktiga läge och bostäder började uppföras. Sekelskiftesvillorna fick med tiden sällskap av funkishus, kedje- och radhusområden och nutida villor.

Idag består bebyggelsen av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika stilar. Här kombinerar man ett lugnt liv med allt det man som modern människa behöver – alldeles i närheten.

Mycket av det man behöver för vardagslivet finns i de egna kvarteren och i grannområdena. Vid Hagens kapell, Käringberget och Nya Varvet finns både matställen och mysiga butiker. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torg och Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort.

Hagen är ett charmigt område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och en grundskola, anrika Hagenskolan. Hagen och dess grannområden har ett rikt föreningsliv inom idrott, musik och kultur och flera träningsanläggningar.

Havet är en stor tillgång för de boende här och uppifrån höjderna har man en hänförande utsikt över skärgården. Med en kort promenad eller cykeltur når man fina badvikar och småbåtshamnar. Gröna oaser finner man i skogspartier och i de egna lummiga trädgårdarna.

Hagen inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning