Såld

Otroligt fin lägenhet med öppen planlösning i barnvänligt område

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Torvmossevägen 17

4:a Kullavik

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 760 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 98 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1991
Adress:
Torvmossevägen 17,
429 32 KULLAVIK

Beskrivning

GAVELFYRA MED BALKONG. Välkomna till denna ypperligt välplanerade fyrarumslägenhet för det sociala paret eller familjen! Den öppna planlösningen och det välorganiserade köket med stor köksö bjuder in till härligt umgänge. Varför inte börja fredagskvällen med en skål runt köksön och sedan tillsammans laga middag i gott sällskap? Här har ni en unik möjlighet att bo på våning två med utsikt över föreningens grönområde, lekplats och skogspartiet som ramar in området. I denna renoverade kvadratsmarta fyra har man med omsorg satsat på många fina materialval och lägenheten är mycket stilfull. Modernt vitt kök med kvalitativa vitvaror samt badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare. Tre sovrum i bra storlekar, alla med garderober och fina ytskikt.

I direkt anslutning utanför entrén har lägenheten sitt förråd som är generöst i storlek och har isolerat både väggar och tak.

Det är en trivsam förening med stabil ekonomi och god gemenskap. Man kommer bland annat att inom ett år sälja en av de sista hyresrätterna i föreningen som kommer att inbringa bra med kapital och stärka kassan ytterligare.

Till lägenheten ingår en p-plats inom kort gångavstånd.

Läget är perfekt för dig som uppskattar närheten till havet och naturen och vill ha lugnet där hemma. Behagligt avstånd till bad, båtliv och kommunikationer. Ett boende för dig som vill bo nära naturen i en grönskande skog och samtidigt enkelt kunna ta dig in till centrala stan.

Bostadens 98 luftiga kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en öppen och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläderna via en skjutdörrsgarderob med spegeldörr. Väggarna är målade i en varm mintgrön ton och på golvet ligger praktisk klinkergolv, perfekt för små höstfötter som kommer in direkt från lekplatsen.

Vidare in i bostaden möts ni av det stora allrummet. Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats för hela familjen är vardagsrummet och köket, vilka är integrerade med varandra i en öppen och social planlösning. Här har en större soffgrupp med tillhörande möblering en självklar plats, likväl som ett matsalsbord för minst 8 personer. Vid festligare tillfällen kan man duka upp till långbord och ett sällskap om 20 kan man ha sittandes. Hela bostaden har ett härligt ljusinsläpp tack vare flera fönsterpartier i två olika väderstreck. Från vardagsrumsdelen når ni den större balkongen som vetter mot grönområde. Här kan ni möblera med loungemöbel och grill för att kunna njuta av en god middag under sommarmånaderna med sol från förmiddag till kväll. Från balkongen har ni en fin utsikt ner över lekplatsen och skogen.

Det vita köket andas kvalité och har enorma förvaringsmöjligheter samt ett fullt maskinellt utrustat med fin maskinpark. Här finns induktionshäll, integrerad rostfri ugn arbetshöjd, integrerad diskmaskin och både kyl och frys i fullhöjd. Många skåp och lådor ger god förvaring för kökets alla redskap. Köksön är pricken över i:et och skapar möjlighet för både middagsdukningar och socialt barhäng.

Från vardagsrummet når ni ett av bostadens tre sovrum. Här kan ni disponera som ni själva önskar, sovrum, barnrum, gästrum eller kontor. Det finns utrymme för en enkelsäng med tillhörande möblering och kontorsbord. Skjutdörrsgarderob ger ypperlig förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en fin heltäckningsmatta som fötterna vilar skönt på.

Det första större sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng med tillhörande möblering. Goda förvaringsmöjligheter i flera skjutdörrsgarderober. Väggarna går i en varm rosa ton och på golvet ligger en härlig ljus heltäckningsmatta. Det andra större sovrummet disponeras idag som ett tonårsrum. Här kan ni möblera med en dubbelsäng med tillhörande möblering. Väggarna är målade i en blå djup kulör och på golvet ligger en ljus parkett. Båda dessa sovrum erbjuder dessutom förvaring i praktiska skjutdörrsgarderober.

Bostaden bjuder även på ett badrum med både badkar och tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Perfekt för familjen. Det större badrummet är delvis kaklat med vitt kakel på vägg. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel och badkar med dusch. Gott om förvaring i väggfasta skåp för handdukar och diverse andra relaterade hygienartiklar.


Renoveringar/maskiner:

Induktionshäll - Electrolux 2016
Köksfläkt - Bosch 2016
Inbyggnadsugn - Gorenje 2016
Diskmaskin - Ikea/Electrolux 2017
Kyl - Samsung 2018
Frys - Samsung 2018
Tvättmaskin - Cylinda 2015
Kondenstumlare - Husqvarna/Electrolux 2014
Frånluftsvärmepump - IVT 690 2014 (Ägs av föreningen)Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 760 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 162 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,64139%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 877 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 119 kr och hushållsel 758 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 17.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss. En trappa upp.

Byggår: 1991.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 98 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen/ekonomisk plan.

Uppvärmning: frånluftsvärmepump, vattenburen med radiatorer.

TV- och internetanslutning: Internet: Bahnhof fiber ingår för närvarande i avgiften.

Uteplats: Balkong i underbart läge med sol hela dagen.

Bilplats: Alla lägenheter har var sin parkeringsplats, den ingår i månadsavgiften. Det finns även några platser till besökande.

Övrigt: Närmsta matbutik är Hemköp som ligger i Kullaviks centrum.
Tar man kommunalt så finns hållplatsen Ekekullen inom gångavstånd.
Kullaviks Montessoriskola är belägen i närheten.

KULLAVIK
Att bo i Kullavik innebär att man får njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära till storstadslivet. Avståndet till Göteborg är behändigt och nås lätt med bil eller buss.

För hundra år sedan var Billdal och Kullavik ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag har området stor charm med vindlande vägar och blandad bebyggelse.

Området är populärt bland barnfamiljer. Här finns flera förskolor och grundskolor, föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, innebandy och ridsport.

Kullavik är både skogs- och skärgårdsmiljö. Här finns flera lummiga lövskogar med stigar och motionsslingor. Billdals park är en härlig oas och varje år ordnas här traditionellt midsommarfirande.

Eftersom Kullavik hör till Kungsbacka kommun tillhör man här Hallands län och får ta del av sjukvården här som har ett fint rykte att vara välordnad och bra.

Utmed kustlinjen ligger flera småbåtshamnar och strax utanför möts man av en vacker skärgård. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad.

I Kullavik lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Information Förening

Förening: Brf Torvmossevägen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 26 st lägenheter varav 3 st hyresrätter.

Gemensamma utrymmen: Mycket trevliga utemiljöer.

Föreningens ekonomi: Man planerar att höja avgiften ca 1 % om året. Avgiften har tidigare år varken höjts eller sänkts. Det är en stabil förening med bra ekonomi. Man har i närtid sålt en hyreslägenhet och använt inkomsten av det till att amortera av lite av lånen samt investerat i utemiljön.

Försäkring: Fullvärdesförsäkrad via IF. Det ingår också där ett bostadsrättstillägg för alla medlemmar vilket innebär att medlemmen själv inte behöver teckna den extra försäkringen.

Kommande/gjorda renoveringar: Man har satsat en hel del på att få föreningens mark grönskande och fin. Det är bland annat dränerat vid lekplatsens gräsmatta och här har man byggt ett trevligt trädäck som fungerar som en samlingsplats för föreningens medlemmar. Perfekt för barn att springa omkring på gräsmattan i anslutning till trädäcket och använda den fina lekplatsen här.
Föreningen har bytt ut fasadbelysning samt siffror, målat ytterdörrar, tvättat tak som är behandlat med medel och man har även målat detta i en antracitgrå färg. Man har breddat parkeringsplatser. Löpande byter man ut värmepannan i varje lägenhet vid behov. Man räknar med att de sista byts ut inom ca tre år.
Man planerar att inom kort måla förrådsdörrar.
För mer information, se årsredovisningen.

Parkering: Alla lägenheter har var sin parkeringsplats, den ingår i månadsavgiften. Det finns även några platser till besökande.

TV och bredband: I dagsläget så ingår fiber i månadsavgiften. I framtiden kan det tänkas att lägenhetsinnehavaren själv står för det, men ännu är det endast en diskussion. TV: Basutbud finns, man kan välja tv-kanaler via Sappa. Men kan dessutom koppla Boxers utbud till den marksända antennen.

Övrigt: Föreningen har två städdagar per år och önskar att medlemmar gärna medverkar på dessa. Den senaste var nu på hösten den 5 oktober och man passade även på att även denna gång fika tillsammans.

Kullavik

I Kullavik får man njuta av hav och vacker natur och samtidigt ha nära tillgång till storstadslivet. Kullavik ligger på behändigt avstånd mitt emellan Göteborg och Kungsbacka. Området har stor charm, vindlande vägar och blandad bebyggelse. För hundra år sedan var Kullavik ett bondesamhälle med enstaka sommarhus, som tågen på Säröbanan passerade. Spår av detta finns kvar än idag. Gamla banvallen är idag en fin cykelväg. Kullavik, som tillhör Kungsbacka kommun, är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera vackra skogar med promenadstigar och motionsslingor. I naturreservatet Sandsjöbacka finner man vandringsleder och i Särö finns golfbanor. Hamnen har en central roll och större delen av året pågår segling och båtliv. Kullaviks skärgård erbjuder ett härligt liv sommartid där mysiga badvikar och öar ligger som pärlor på rad. Affärer, matställen och närservice finns i Kullaviks centrum och Särö centrum, som ligger 5 minuters bilväg bort.

Planritning

Counter