Såld

Stilren gavellägenhet på våning 6 med exklusiva tillval

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Samuel Norbergsgatan 8

3:a Mölndal Kvarnbyn

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 092 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Byggår:
2015-2016
Adress:
Samuel Norbergsgatan 8,
431 34 MÖLNDAL

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiska trea i gedigna och populära Kvarnbyn! Stor och härlig balkong i sydväst, unika tillval och garage i huset är bara några av de många bekvämligheter man får med denna bostad!

Här har Ni en fantastisk möjlighet att bo på sjätte våningen med fin utsikt i underbara kvarnbyn som erbjuder närhet till natur, badsjöar och Mölndals Galleria. I denna nyproducerade kvadratsmarta trea har man med omsorg satsat på många exklusiva tillval och lägenheten är långt ifrån standardutförande. Stilrent vitt Marbodalkök med kvalitativa vitvaror från Husqvarna/Electrolux, bänkskiva i kvartskomposit samt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Det är nära till sköna promenadstråk, motionsspår och mysiga badplatser vid Stensjön. Några minuter bort når man även naturområdet runt Gunnebo slott som erbjuder motionsspår, svampskog och god, närproducerad mat i slottets restaurang. Ta hissen ned till nybakat bröd från det lilla bageriet på Gamla torget. Ytterligare sju minuters promenad i samma riktning hittar Ni Mölndal centrum och den nya gallerian med ett 70-tal butiker, restauranger och caféer. Här erbjuds goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum som snabbt tar Er in till centrala Göteborg på bara 13 min.

I anrika Kvarnbyn har det skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Kvarnbyn skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen.

Denna bostad disponeras enligt följande;

Innanför entrén möts vi av en inbjudande hall som erbjuder både avhängning och förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Hallen rymmer en dekorativ mindre hallmöbel. Här ligger praktisk klinker vid entrén som sedan övergår i enstavsparkett i mörkare nyans i resterande delen av bostaden. Från hallen nås badrummet till vänster och de två sovrummen rakt fram.

Badrummet är lyxigt och generöst i storlek. Väggarna består av vitt kakel och samsas med ett smakfullt klinkergolv i svart/vitt mönster. Här erbjuds ett badkar, ett bredare handfat med kommod och handdukstork som håller samma höga standard. Samtliga av märket Svedbergs. Badrummet har även en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare á 8kg från Husqvarna. Ovanliggande arbetsyta och förvaring i form av skåp. Sex spotlights berikar rummet samt värmegolv.

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats för hela familjen är vardagsrummet och köket, vilka är integrerade med varandra i en öppen och social planlösning. Ytan är enkel att möblera med både soffgrupp och matplats. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus i två väderstreck. Från rummet når man en fantastisk balkong i sydvästläge där solen ger många soltimmar och grillkvällarna kan spenderas. Här erbjuds plats för matbord och stolar eller varför inte en trevlig loungegrupp?

Köket från Marbodal andas kvalité och har bredare stomme för maximal förvaring samt är fullt maskinellt utrustat. Skåpen och lådorna går i en genomgående vit kulör som stilfullt passar ihop med den mörka bänkskivan i kvartskomposit. Köket är utrustad med induktionshäll, självrengörande pyrolysugn och micro i arbetshöjd, extra stor diskho, integrerad diskmaskin och både kyl och frys i fullhöjd. Många skåp och lådor ger god förvaring för kökets alla redskap. Matplatsen tar med enkelhet 6-8 st gäster.

Det stora sovrummet nås från hallen/vardagsrummet. Gott om förvaring erbjuds i en garderobsvägg med skjutdörrar, men det finns även gott om plats för byrå eller en avlastningsmöbel. Här ryms det en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Det andra sovrummet ligger alldeles intill. Det kan med fördel användas som barnrum eller varför inte som gästrum/arbetsrum. Även här finns förvaring i fina och rymliga garderober. Väggarna präglas av ljusa färger som ger en harmoniska känsla.

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 6 kvadratmeter. Garage och förrådsutrymme nås via hiss direkt från lägenheten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 092 kr/mån. Det tillkommer ett varmvattentillägg om 200kr/månad med individuell avläsning per kvartal. Samt 200kr/månad för bredband, kabel-tv och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,23125%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1502/1502.

Byggår: 2015-2016.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 78 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Com-Hem. Internet: Bredband via Com-Hem. Aviseras tillsammans med månadsavgiften.

Uteplats: Balkong om 8 kvadratmeter i sydvästläge.

Bilplats: Under/bakom huset finns även ett 4-vånings garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 platser. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Det kan eventuellt vara 1 mån väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

Övriga byggnader: Källarförråd om cirka 6 kvadratmeter, cykelförråd, barnvagnsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 82 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen består av 82 stycken bostadsrätter fördelat på 7 stycken trapphus. I fastigheten ingår också ett serviceboende (med 9 stycken lägenheter) som är uthyrt till Mölndals kommun. Föreningen har en lokal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 som är bebyggd med två lamellhus och tre punkthus. Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning utfördes mellan 2016 till 2017. Med ett högt läge i Mölndal erbjuder föreningen ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen.

Gemensamma utrymmen: Cykelförvaring finns i garagedelen och barnvagnsrum i entréplan. Varje lägenhet har egen tvättutrustning. Föreningen har fått tillgång till gemensamhetslokalen Götiska huset, som kan bokas av medlemmarna.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.
Inga avgiftshöjningar är planerade för år 2019-2020. (2020-09-22).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Medlemmarna måste teckna en separat hemförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastighetens byggår är 2017. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning. Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Planerat underhåll:
2019 - Styrelsen planerar att förbättra säkerheten i garaget och i förråden genom bland annat kameraövervakning, förstärkta dörrar och bevakning.
2019 - Styrelsen har börjat undersöka möjligheten att installera solceller och även utöka antalet elbilsladdare.
2019 - Styrelsen har valt leverantör för inglasning av balkonger. Bygglov har beviljats och inglasningen startade under januari. Bygglovet gäller i fem år om fler medlemmar vill glasa in sina balkonger.

Parkering: Kvarnbygaraget innehåller totalt 194 stycken P-platser för bilar och 8 stycken för MC. Brf Kvarnbyterrassen har 88 stycken P-platser för att tillgodose sina medlemmar med. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr per månad. Alla lägenheter är garanterade 1 P-plats. Det kan eventuellt vara en månads väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.
Önskar man hyra en garageplats i Kvarnbygaraget så ansöker man direkt via Aimo-park, på 0771-96 90 00 eller kundservice@aimopark.se.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Där föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband och digital-TV via Com Hem.

Gårdsplats: På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna. Takterrassen ägs och underhålls av bostadsrättsföreningen.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Planritning