Såld

Ljust och välplanerat boende med härlig balkong i solläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Solarvsplan 26

3:a Askim

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 552 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75,6 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1965-66
Adress:
Solarvsplan 26,
436 43 ASKIM

Beskrivning

Med ett av de bästa lägena i området finner ni denna trivsamma genomgångstrea om ca 76 kvadratmeter med gårdsvänd balkong. Rikligt ljusflöde och genomgående ljusa ytskikt. Badrummet är stilrent renoverat i samband med föreningens stambyte. Vardagsrummet är generöst med plats för både soffa och matsalsdel om så önskas. Renoverat kök med gott om arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten erbjuder en bra planlösning med två rymliga sovrum. Stabil, stambytt förening som sköts i HSB:s regi. Här väljer många att bo under större delen av sina liv. En bostad att trivas i!

Läget är perfekt för den som uppskattar närheten till havet och naturen och vill ha lugnet där hemma. Promenadavstånd till Askimsviken samt fina strövområden i Sisjön. Här bor ni i ett mycket trivsamt område med närhet till kommunikationer och mataffärer, butiker, bageri, restauranger och mycket mer. Ett boende för dig som vill bo nära naturen och samtidigt snabbt och lätt kunna ta dig in till centrala stan.

Bostadens 75 kvm disponeras enligt följande:

Hallen är ljus och ger plats åt jackor och skor. Golvet är beklätt med stavparkett och väggarna går i en neutral färg. Ytterligare förvaring erbjuds via garderober som finns med ena väggen.

Rakt fram från hallen är bostadens stilrent renoverade badrum placerat. Badrummet är stambytt och renoverat i föreningens regi. Väggarna är klädda med vitt kakel och matchas mot ett klinkergolv i grå nyans, vilket ger en tidlös prägel. Inredning i form av handfat med över- och underskåp, duschhörna, handdukstork samt golvvärme.

Vidare in i hallen och till höger nås köket med den fönsterplacerade matplatsen. Gott om förvaring samt ytor för köksbestyrets förberedelser. Vit stomme och ovan den gedigna arbetsbänken löper ett klassiskt kakel i grå kulör. Väggarna är ljusa och från det stora fönstret flödar ljuset in. Kyl/ frys, spishäll, ugn och fläkt samt diskmaskin är de vitvaror som köket rustats med. Matplatsen är mysig med sikt över den trevliga innergården. I anslutning till köket är tvättstugan placerad, som ett perfekt komplement till föreningens gemensamma tvättstugor.

Från köket men också från hallen nås det trevliga vardagsrummet. Genomgående ljusflöde och ljusa ytskikt. Vacker stavparkett och lättmöblerade kvadratmeter. Intilliggande balkong är gårdsvänd och välkomnar ute till inne. Rummet ger en härligt luftig känsla och lockar med sitt västerläge vilket innebär sol från eftermiddag och framåt.

Sovrummen ligger vägg i vägg på samma sida som bostadens ingång. Master bedroom nås från vardagsrummet och ger plats åt dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Bra förvaringsmöjligheter samt gott ljus från fönstret. Nästkommande sovrum har ingång från hallen och används idag som arbetsrum samt plats för övernattande gäster.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 552 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt hushållsel.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 7 080 kr. Andel i föreningen är 0,46738%. Andel av årsavgift är 0,46738%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 100 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 199/1101.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1965-66.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 75,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: SJälvdrag.

Bilplats: Parkeringsplats finns att hyra separat till en månadskostnad av ca 100 kr/mån utan motorvärmaruttag och ca 200 kr/mån med. Separat kösystem.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 123 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-11-02.

Information Förening

Förening: HSB Askim Stom. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 224 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Askim Stom ligger i Askim söder om Göteborg, de 224 lägenheterna byggdes 1965.
Föreningen består av tio byggnader med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Det finns inte hiss i någon trappuppgång. Nio av fastigheterna har fyra trappuppgångar vardera och en av fastigheterna har endast två trappuppgångar.
De gatuadresser som ingår i föreningen är Solarvsplan 2-38 och Värslevägen 27-65.

I trappuppgångarna finns det mellan 4 och 6 lägenheter. Sammanlagt finns det 224 lägenheter inom området och den totala lägenhetsytan är 16.189 m². Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 m² till 5 rum och kök på 115 m². Hushållsel, värme, vatten och kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Parkeringsplatser, garage och MC-förråd kan hyras separat.

Föreningen underhåller kontinuerligt byggnader och mark genom en detaljerad och långsiktig underhållsplan som uppdateras årligen.

Föreningen är belägen i stadsdelen Askim i sydvästra Göteborg.

Avståndet till Göteborgs centrum är ca 10 km samt ca 500 m från Askimsbadet. I nära anslutning till bostadsområdet finns bland annat vårdcentral, BVC, tandläkare, bibliotek, kvarterskrog och pizzeria.

I närområdet finns även en bensinstation med en mindre verkstad och mini-livs, fiskbil öppen torsdag-lördag samt ett hembageri.

Frölunda Torgs affärscentrum ligger på ca 15 min avstånd med cykel, ca 7 min med bil eller ca 15 min med buss från bostadsområdet. Sisjö Köpstad är än mer närliggande och erbjuder all önskvärd service, restauranger, butiker med mera. Likaså köpcentrum 421 ligger i närområdet. Det finns mycket bra allmänna kommunikationer till Göteborgs centrum, bland annat expressbussar.

Busslinjen Rosa Express går från hållplats Askims Stationsväg eller hållplats Trollängen via Marklandsgatan till Centrum/Nordstan alternativt till ändhållsplatsen Snipen i Billdal.

Gränsande till området finns flertalet förskolor samt grundskola.

Området är mycket barn- och pensionärsvänligt. Nära både hav och sjö.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga i uppgången brevid. Förråd alldeles brevid i entréplan.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en stabil och kontrollerad ekonomi med anpassad och lugn utveckling för framtiden. Lån per kvm uppgick endast till ca 3.800:- 2019 vilket får anses mycket lågt då snittet i Göteborg ligger på ca 6.000:- kvm.

Parkering: Parkeringsplats finns att hyra separat till en månadskostnad av ca 100 kr/mån utan motorvärmaruttag och ca 200 kr/mån med. Separat kösystem.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Fiberbredband.

Gårdsplats: Fina gröna gårdar med lekplatser, grillplats mm.

Övrigt: Besök gärna föreningens informativa hemsida:
www.hsb.se/goteborg/askimstom.

Askim

Vita segel, skogspromenader och staden om hörnet


Med den västra delen vid Askimsviken och den östra gränsande till Sisjön och Sandsjöbacka naturreservat är Askim en härlig plats att bo på. Redan på 1200-talet låg här Askims by. Askim har sedan dess bebyggts successivt och idag består bebyggelsen av en charmig blandning av äldre sekelskiftesvillor, radhusområden, flerbostadshus och nybyggnationer.

Askim är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och grundskolor att välja på. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport. Askims simhall har simträning, simskola och gym.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg med sitt stora utbud av shopping, matställen och nöjesliv. Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, träningsställen och apotek. Alldeles i närheten ligger också Högsbo 421 och Frölunda Torg.

Askim gränsar till Sandsjöbacka naturreservat, ett vidsträckt grönområde med flera vandringsleder och två badsjöar, Sisjön och Oxsjön. Fina havsbad har Askimsbadet, Hovåsbadet och Marholmen. I Askimsviken finns flera småbåtshamnar och strax utanför öppnar sig skärgården. Området längst in i viken kallas Välen och är ett unikt natur- och strövområde.

Askim inbjuder till ett behagligt och aktivt boende nära hav och. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning