Såld

Trea högst upp i huset med balkong i västerläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 12

3:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 805 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 12,
414 78 Göteborg

Beskrivning

Med ett högt och fritt läge finns nu tillfälle att förvärva denna trevliga trea i populära Högsbo. Med ljusa ytskikt, vackra golv, generösa fönsterpartier och en härlig balkong i bästa västerläge som bjuder på solens strålar under stora delar av dagen fram till solnedgång är detta en toppenlägenhet - bara att flytta in! 60-talet gör sig påmint genom rymliga och välplanerade rum, vackra gjutjärnselement och fönsterbrädor i sten.

Bo lugnt och trivsamt i populär HSB-förening med närhet till allt! Stor härlig innergård med fina uteplatser, grillplatser och lekplatser för de små. Mataffär runt knuten precis som spårvagnen som tar dig in till Göteborg City på bara ett par minuter. Spårvagn- och busshållplatsen Marklandsgatan är en stor knutpunkt med snabba kommunikationer både in till City och havet.

Rumsbeskrivning: Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Välkomnande hall som utgör centrum av denna trerumslägenhet. Plats för fri avhängning för skor och ytterkläder och för övrig förvaring finner vi här en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. På golvet ligger parkett och väggarna går även dessa i en grå ton.

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med vacker ekparkett i fiskbensläggning och vita väggar. God plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang men även för ett matbord om så önskas. Generösa fönsterpartier längs rummets kortsida sprider ett härligt ljusflöde genom hela rummet och härifrån tar vi oss även ut till den inglasade balkongen som med sitt höga och fria läge bjuder på solens strålar under stora delar av dagen.

I anslutning till vardagsrummet finner vi bostadens master bedroom. Den vackra fiskbensparketten återfinns även här och väggarna kläds av målade väggar i en ljus ton tillsammans med en gråmönstrad fond. God plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. För praktisk förvaring finner vi en stor klädkammare som uppfyller bostadens behov. I båda sovrummen finns även plats för fristående förvaringsmöbel om så önskas.

Kvadratsmart kök med en ljus laminat på golvet och väggar som går i en gråblå ton tillsammans med en mönstrad fond som snyggt bryter av. Skåpsinredningen går i vitt med stommar i ek, rostfria handtag, rostfri diskbank, gråmelerad bänkskiva i laminat samt kakel i vitt. Gott om förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Köket är utrustat med ugn med glaskeramikhäll, fläkt (2019), diskmaskin, inbyggnadsmikro, helkyl och helfrys samt utdragbart skafferi. God plats för matbord som rymmer ett sällskap på fyra personer.

I anslutning till hallen ligger lägenhetens andra sovrum som idag är inrett till gästrum. Ekmönstrat laminat på golvet och väggarna kläds av en ljust mönstrad tapet.

Rymligt badrum med ljust kakel och klinker. Det stora vädringsfönstret sprider ett härligt ljus. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat i kommod, badrumsskåp med spegel, badkar samt tvättmaskin.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 805 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 173 kr. Andel i föreningen är 0,34822%. Andel av årsavgift är 0,34822%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad.

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 250/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3 (3 trappor).

Byggår: 1961.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt förvaltarens uppgifter.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Analogt grundutbud för TV ingår i månadsavgiften.

För kanalplaner samt prisuppgifter för digital tv, IP-telefoni samt bredband hänvisas www.comhem.se. Internet: Bahnhof. Uppkoppling 100/100 MBit/s via LAN ingår i månadsavgiften.

För frågor om andra hastigheter, IP-telefoni och IP-TV hänvisar vi till Bahnhofs kundtjänst på 08-555 771 00.

Uteplats: Balkong i västerläge som bjuder på solens strålar hela dagen fram till solnedgång.

Bilplats: Det finns ett större antal p-platser,143 st (250cm) Utöver detta hyr vi utav Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än våra egna platser.
P-plats (elstolpe): ca 300 kr/mån
P-plats: ca 300 kr/mån
MC: ca 250 kr/mån
P-däcket skörden: ca 300 kr/mån
Det finns en kö till P-platserna. Hur länge man får vänta beror helt på omsättningen av platser.
Föreningen har även gästparkeringsplatser.

Energideklaration: Energiprestanda 96 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: HSB Brf Täppan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 289 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garageplatser. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.

Kommande/gjorda renoveringar: 1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 renoverades fasaderna.
2017 slipades och lackades entréerna om.
I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.Taken planeras att renoveras under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 varmgarageplatser samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 800 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad.

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med grillplats samt bord och stolar för mysiga kvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning