Såld

Stilren gavellägenhet med inglasad balkong i anrika Kvarnbyn

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Samuel Norbergsgatan 8

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 060 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
2016-2017
Adress:
Samuel Norbergsgatan 8,
431 34 MÖLNDAL

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiska trea i gedigna och populära Kvarnbyn! Stor och härlig inglasad balkong i sydväst, unika tillval och garage/förråd på samma plan är bara några av de många bekvämligheter man får med denna bostad!

Här har Ni en fantastisk möjlighet att bo på femte våningen i denna ljusa lägenhet med fin utsikt i underbara kvarnbyn, som erbjuder närhet till natur, badsjöar och Mölndals Galleria. I denna nyproducerade kvadratsmarta trea har man med omsorg satsat på många exklusiva tillval och lägenheten är långt ifrån standardutförande. Stilrent vitt Marbodalkök med kvalitativa vitvaror från Husqvarna/Electrolux, bänkskiva i marmor, ljus och fin ekparkett, samt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Det är nära till sköna promenadstråk, motionsspår och mysiga badplatser vid Stensjön. Några minuter bort når man även naturområdet runt Gunnebo slott som erbjuder motionsspår, svampskog och god, närproducerad mat i slottets restaurang. Ta hissen ned till nybakat bröd från det lilla bageriet på Gamla torget. Ytterligare sju minuters promenad i samma riktning hittar Ni Mölndal centrum och den nya gallerian med ett 70-tal butiker, restauranger och caféer. Här erbjuds goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum som snabbt tar Er in till centrala Göteborg på bara 13 min.

I anrika Kvarnbyn har det skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Kvarnbyn skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen.

Denna bostad disponeras enligt följande;

Innanför entrén möts vi av en inbjudande hall som erbjuder både avhängning och förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Hallen rymmer även en dekorativ mindre hallmöbel. Genomgående för hela bostaden är att väggar är målade i fina nyanser och längs golvet löper en trestavsparkett i vaniljmatt ek, vilket inger en känsla av rymd och ljus samt ger en god bas att inreda utefter.

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats för hela familjen är vardagsrummet och köket, vilka är integrerade med varandra i en öppen och social planlösning med fönster i två väderstreck. Ytan är enkel att möblera med både soffgrupp och matplats. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus. Från rummet når man en fantastisk inglasad balkong i sydvästläge, där solen ger många soltimmar och fina vår, sommar och höstdagar kan spenderas. Här strålar solen från förmiddag till kväll.

Köket från Marbodal andas kvalité och har en påkostad stomme för maximal förvaring samt är fullt maskinellt utrustat. Skåpen och lådorna går i en genomgående vit kulör som stilfullt passar ihop med den ljusa bänkskivan i sten. Köket är utrustad med induktionshäll, integrerad rostfri ugn och micro i arbetshöjd, integrerad diskmaskin och både kyl och frys i fullhöjd. Många skåp och lådor ger god förvaring för kökets alla redskap, samt nedsänkt diskho som stilfullt går ihop med bänkskivan i sten. Matplatsen tar enkelt 6-8 st gäster.

Det stora sovrummet nås från hallen. Gott om förvaring erbjuds i en garderobsvägg. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. För den som önskar ryms även kompletterande förvaringsmöbler. Väggarna går i en blå behaglig ton som passar perfekt ihop med det ljusa golvet.

Det andra och mindre sovrummet ligger alldeles intill. Det kan med fördel användas som barnrum eller varför inte som gästrum/arbetsrum. Väggarna präglas av ljusa färger som ger en harmoniska känsla.

Badrummet är lyxigt och generöst i storlek. Väggarna består av vitt kakel och samsas med ett smakfullt klinkergolv i ljusgrått. En hörndusch med väggar i glas, wc, ett bredare handfat med kommod och handdukstork håller alla samma höga standard. Samtliga av märket Svedbergs. Badrummet har även en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare á 8kg från Husqvarna. Ovanliggande arbetsyta och förvaring. Sex spotlights berikar rummet.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Garage och förrådsutrymme nås från samma plan som lägenheten.

En mycket kunnig och engagerad styrelse i bostadsrättsföreningen och föreningen är väldigt stabil med god ekonomi.

Det finns även en väldigt fin uthyrningslokal (Götiska huset som det kallas). Den ligger på gården mitt emot lekplatsen, där man har möjlighet att arrangera fester, kalas och tillställningar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 060 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten.

Obligatoriskt tillägg tillkommer om 200kr/månad för bredband samt 185kr/månad för varmvatten. Separat avläsning för varmvatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,22165%. Andel av årsavgift är 1,2216%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1401/11401/1401.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6, hiss finns.

Byggår: 2016-2017.

Storlek: 3 rum, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 77 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tillägg om 200kr/månad som inkluderar bredband, kabel-tv och ip-telefoni. (Triple-play). Internet: Fiber.

Bilplats: Under/bakom huset finns även ett 4-vånings garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 platser. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Det kan eventuellt vara 1 mån väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

Övriga byggnader: Förråd, cykelförråd och barnvagnsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 82 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen består av 82 bostadsrätter samt ett serviceboende med 9 lägenheter och en lokal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 som är bebyggd med två lamellhus och tre punkthus. Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning skedde dec 2016 till sep 2017. Med ett högt läge i Mölndal erbjuder föreningen ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen. Närheten till Kvarnbyns genuina miljöer med sitt forsande vatten, Gamla Torgets service och närheten till kollektivtrafik.

Gemensamma utrymmen: Cykelförvaring finns i garagedelen och barnvagnsrum i entréplan. Varje lägenhet har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020 (2019-07-30).

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är byggdes 2015-2016. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning. Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Parkering: Under/bakom huset finns även ett 4-vånings garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 platser. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Det kan eventuellt vara 1 mån väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

TV och bredband: Digital-tv, bredband och IP-telefoni via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 200kr/månad.

Gårdsplats: På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna. Takterrassen ägs och underhålls av bostadsrättsföreningen.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Planritning