Underbar bostad med bevarad originalcharm & lyxigt badrum

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Hedåsgatan 5

2:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
4 480 000 kr
Avgift:
1 942 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1913
Adress:
Hedåsgatan 5,
412 53 GÖTEBORG

Beskrivning

I attraktiva Lorensberg finner ni denna underbara tvåa med högt i tak, fint formspråk, bevarad originalcharm samt renoverat kök och badrum. Lägenheten har ett lugnt läge mot gården och höga fönster som ger ett fint ljusflöde. Fina golv i kombination med vackra spegeldörrar med glasinläggningar bidrar också till att skapa en genuin atmosfär. Lägenhetens rum ligger i fil och utgörs av ett generöst vardagsrum, omsorgsfullt renoverat kök i lantlig stil, stort rofyllt sovrum samt ett lyxigt badrum med bubbelbadkar. I lägenheten finns även bra förvaring samt egen tvättmöjlighet.

I Lorensberg bor man mitt i storstadspulsen med allt ni kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Lägenhetens 69 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med ljust mönstrat klinkergolv och vita väggar med höga fotlister. Hallen är möblerbar och har plats för avhängning. Här finns även ett tvättutrymme med tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd.

Vardagsrummet stoltserar med två generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusflöde. Här kan man inreda med soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang. Parkettgolv och ljusa väggar med ett fondparti i tegelimitation samt stuckatur och takrosett.

Köket renoverades 2008 i lantlig gammeldags stil. Köksinredningen går i vitt med vitrinskåpsinslag och ovan arbetsytorna i svart granit sitter vitt rektangulärt kakel. Dubbla överskåp bidrar till att man nyttjar takhöjden maximalt. Den maskinella utrustningen består av en gasspis med elugn (Gorenje), en kolfilterfläkt (Whirlpool, 2008) kyl med frys (LG, 2008) samt en integrerad diskmaskin (Electrolux, 2019). Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer. Brädgolv och vita väggar med en mönstrad fondtapet på den rundade väggen. Fina fönsterpartier bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens sovrum nås via en inre hall med förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med överskåp samt ett platsbyggt skåp. Parkettgolv och vitmålade väggar med en mönstrad fondtapet. En spegeldörr med glasinläggningar leder vidare in till sovrummet.

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober. Ytterligare förvaring finns i en inbyggd hylla i väggen. Parkettgolv, vitmålade väggar med en mönstrad fondtapet samt stuckatur och takrosett. I sovrummet finns även utgång till den lilla balkongen som vetter mot innergården och har en vacker dörr med gammaldags glasinläggningar. Balkongen har solen från lunch och fram till eftermiddagen.

Badrummet är renoverat 2006 och har golv i italiensk Marazzi klinker med golvvärme och väggar med vita stora kakelplattor och fondväggspartier i stavmosaik som matchar golvet. Inredningen består av wc, handfatskommod, infälld spegel, hörnformat bubbelbadkar samt en stor handdukstork. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 480 000 kr

Avgift: 1 942 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och fiberbredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,51%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 305 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss.

Byggår: 1913.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 69 m². Areauppgift enligt uppmätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 141 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Ametisten Nr 5. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 15 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Ametisten Nr 5 förvärvade år 1980 fastigheten Heden 26:5 med adress Hedåsgatan 5. Fastigheten har byggnadsår 1913 och innefattar 15 lägenheter och två affärslokaler med en sammanlagd yta på 1 450,6 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nordic Life. Välskött förening med mycket god ekonomisk ställning. Lågt belånad trots de stora investeringar som genomförts i fastigheten de senaste åren.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplanen som ger en bra grund för det fortsatta arbetet att bevara och förädla fastigheten och lägga en sund ekonomisk plan för framtida behov. Fastigheten är i gott skick och har framtidssäkrats genom att under de senaste åren genomgått större renoveringar. Föreningen planerar fasadrenovering mot gården och på
baksidan av gårdshuset samt renovering eller byte av fönster och balkongdörrar. Framöver planeras även målning av trapphuset i gathuset.
Urval av utförda renoveringar:
2009 renoverades fastighetens tak, gatufasaden samt balkongerna mot gatan.
2013 renoverades avloppsstammar, vattenledningsrör, ventilationssystem samt rökkanaler.
2018 installerades automatisk tändning och släckning av ljusarmaturen i stora trapphuset och på vinden.

Parkering: Föreningen förfogar över 7 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 880 kr/mån. Separat kö.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område "M". Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Telia är leverantör av kabel-TV och bredband (hastighet 100/100).

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning