Såld

Social totalrenoverad tvåa med väl valda materialval

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 7

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 478 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 63 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 7,
416 63 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken med direkt närhet till Gubberoparken finner ni denna väldisponerade, sociala och mysiga tvåa som har totalrenoverats med fina och väl valda materialval. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som skapar rymd, fint ljusinsläpp och balkong i sydöstläge. Trevliga sällskapsytor som binds samman då vardagsrummet och köket har öppet samband. Lägenheten har moderna materialval men flirtar lite med 50- och 60-talet genom bänkskivan i mönstret virrvarr och den klassiska tapeten Berså. Samtidigt har kök en industrikänsla med helkaklade väggar och vardagsrummet stoltserar med tidstypiska pardörrar från när huset byggdes samt vacker fiskbensparkett. En fin mix i harmoni!

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Golvet kläs av fin askparkett och väggarna är tapetserade i den klassiska bladmönstrade tapeten Berså från Boråstapeter. Mot vardagsrummet är det tidstypiska pardörrar med frostat glas som är ett fint inslag.

Modernt kök från Ikea som har släta luckor i grått med mässingsknoppar och laminatbänkskiva i mönstret virrvarr. Stänkskydd i vitt kakel med mörka fogar som även täcker stora delar av väggarna och golvet kläs av likadan askparkett som hallen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll från Electrolux, kolfilterfläkt från Witt, pyrolytisk inbyggnadsugn med varmluftsfunktion från Whirlpool, inbyggnadsmikro från Whirlpool, integrerad diskmaskin från Asko samt kyl med frys från Samsung. Köket renoverades 2017 och samma år installerades vitvarorna. Köket har en platsbyggd sittbänk invid fönstret som är i samma stil som den övriga köksinredningen. Mot vardagsrummet är det halvöppen planlösning vilket binder samman sällskapsytorna.

Härligt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till lägenhetens balkong som vetter mot Norra Gubberogatan. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats för stora middagssällskap och övrigt möblemang. Golvet kläs av fiskbensparkett i original som slipades 2016 och väggarna är målade i en ljusbeige ton.

Rymligt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i en ljusbeige ton. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Snyggt badrum som renoverades 2016 med svart hexagonformat klinker och helkaklade väggar i vitt med mörka fogar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc från Ifö, handfatskommoden Aspen från INR, vattenburen och elburen handdukstork från INR, duschhörna med vikväggar i klarglas från Macro Design samt takdusch och blandare från Damixa. I taket sitter infällda spotlights. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 478 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,961%. Andel av årsavgift är 2,35%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 264 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 120 kr/mån, och hushållsel 144 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 38/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 63 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 116 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-01-07.

Information Förening

Förening: BRF Norra Gubberogatan 5-7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 52 st lägenheter varav 8 st hyresrätter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 5-7 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4 i Göteborg. Föreningen bildades 2006 om man förvärvade fastigheterna 2015. Föreningen består av två flerbostadshus med 52 lägenheter varav 44 är upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt. Föreningen har även två hyresrättslokaler. Byggnadsår 1939. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen har ett bra kassaflöde och går plus ca 800’-1000’ kr per år.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: I samband med ombildningen 2015 gjordes en besiktning av fastigheten och underhållskostnaderna beräknas till ca 900 000kr under de första fem åren.
Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla om trapphusen och byta låssystem. Framöver kommer man åtgärda balkongplattor.
Genomförda renoveringar:
2018-2019 Satt nya nockband och nockpannor på taket samt bytt fläktsystem för huset. Samma period sanerades även krypgrunden och man bytte ut tvättmaskiner.
2016 Utfördes en renovering av hissarna
1989 Utfördes stambyte.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-TV via Telia ingår i avgiften. Fiber via Telia öppen fiber. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats: Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen.

Övrigt: Föreningen har en revers som är på obestämt tid och räntefri. Om denna räknas med ökar föreningens belåningsgrad per kvm med 3000kr och det gör den enligt gängse regler. Tilläggas bör dock att reversen inte påverkas av några räntor utan betalas av när hyresgäst avflyttar och hyreslägenhet säljs. Reversen är på 10 miljoner, när reversen är löst tillfaller hela resterande lägenheternas försäljningsvärde föreningen vilket gör att det är en slags dold tillgång.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning