Såld

Generös gavellägenhet som passar den stora familjen perfekt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Lindhs gata 1

6:a Södra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 931 kr/mån
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 128,5 kvm
Våning:
1/7, hiss
Byggår:
1958
Adress:
Doktor Lindhs gata 1,
413 25 GÖTEBORG

Beskrivning

I en av Guldhedens lägst belånade bostadsrättsföreningar finner ni denna välplanerade sexa om ca 128,5 kvm som passar den stora familjen perfekt. Lägenheten är bekvämt belägen på våning ett (ej gatuplan) och har stora fönsterpartier som ger bostaden rikligt med ljus samtidigt som den genomgående generösa takhöjden bidrar med rymd. Väl tilltagna sällskapsytor att umgås på och från köket nås den inglasade balkongen i österläge som blir som ett extra rum under stora delar av året. Lägenheten har både badrum och separat wc vilket underlättar när man är många i familjen.

Guldheden är ett lugnt och populärt område som ligger mitt i staden, men tack vare sitt höga läge känns storstadspulsen inte påträngande. Här bor man i ett lugnt och behagligt område med grönskande omgivningar och men ändå med gångavstånd till innerstaden. I området finns flera förskolor och skolor. Närhet till både Chalmers och Sahlgrenska akademin samt goda kommunikationer med buss och spårvagn på nära håll. Det är 250 meter till busshållplatsen som trafikeras av buss 25, 52, 753 till Linné, Korsvägen, centrum, Chalmers och Mölndal samt 550 meter till spårvagnshållplatsen Sahlgrenska huvud entré eller Medicinaregatan. Fina rekreationsområden finns vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården, Guldhedsdalen och Slottsskogen.

Lägenhetens ca 128,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i fyra platsbyggda garderober med överskåp samt två klädkammare.

Generöst utformat vardagsrum med stora fönsterpartier och grönskande utsikt. Vardagsrummet kan inredas med stor soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang. Bevarad originalcharm med fiskbensparkett och tidstypiska dubbeldörrar med glas mot hallen.

Trivsamt kök med utgång till en inglasad balkong i österläge med morgonsol och grönskande omgivningar. Köket har köksinredning i ljust trä och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. I anslutning till köket ligger i dagsläget ett sovrum men om man önskar kan väggen tas ner för att skapa ett större kök, se alternativ planritning.

Lägenheten har fem sovrum varav tre har plats för dubbelsäng. Alla sovrummen har grönskande träd utanför fönstret. I två av de större sovrummen kläs golvet av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. De övriga sovrummen är målade i ljusblått, ljusrosa och cerise.

Badrummet har grått golv och helkaklade väggar i vitt med en blå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt badkar.

Lägenheten har även en gästtoalett med grått golv och vitmålade väggar. Här finns wc, handfat och spegelskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 931 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, fiber-TV, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras á conto med 200kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7217%. Andel av årsavgift är 0,72%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 145 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1008.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 7, hiss finns. (EJ GATUPLAN).

Byggår: 1958.

Storlek: 6 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea ca 128,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och FTX.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 105 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-27.

Information Förening

Förening: Brf Doktor Lindh. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 226 st lägenheter och 7 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Doktor Lindh registrerades 1991 och förvärvade fastigheterna Guldheden 67:1, Guldheden 67:2, Guldheden 68:1 samt Guldheden 68:2 år 1992. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningens adresser är Doktor Lindhs Gata 1, 3, 4 och 6 . I föreningen finns 226 lägenheter. Det finns även 7 hyresrättslokaler. Tomträttsavtalet omförhandlades 2019 och sträcker sig i 10 år framåt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga belägen på entréplan. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, tre torktumlare och en mangel. I föreningen finns även gym, vävstuga, gästlägenhet med bastu, gemensamhetslokal med pentry, hobbylokal samt extra förråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras via Revisorsringen. Föreningens ekonomi är mycket god. Lån per kvm uppgick 2018 till 2643:- vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000:- kr/kvm. Föreningen byggde under slutet 2019 om en lokal till fyra nya bostadsrättslägenheter som nu ligger ute till försäljning och kommer generera intäkter. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Beslut om eventuella avgiftsförändringar tas vid budgetmötet i november. Årsredovisningen för 2019 beräknas bli klar efter årsmötet vilket är framskjutet pga Corona.

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig till 2041. Det finns inga större renoveringar inplanerade framöver.
Renovering som utförts de senaste åren:
2000 renoverades fasad, samtliga fönster byttes, tak lades om och samtliga balkonger rengjordes.
2005 målades trapphus och nytt hissmaskineri installerades.
2009 energideklarerades huset.
2010 sågs ventilationen över och en OVK-besiktning genomfördes.
2010-2011 renoverades samtliga V/A-stammar med metoden relining.
2011 installerades elslingor i stuprör och hängrännor.
2013 installerades en matt-tvättmaskin i tvättstugan och ett nytt torkrum anordnades.
2014-2016 byttes balkongerna ut och förstorades.
2015 utfördes en OVK-besiktning.
2016 byttes fjärrvärmeledningen, fasaderna tvättades och ny belysning installerades i trapphusen.
2017 målades entréer, soprum och gym samt nytt torkskåp installerades i hus 3. Samma år byttes radiatorventiler i hus 1 och 4 samt asfalterings- och dräneringsarbeten genomfördes vid nedre garageporten.
2018 slutfördes bytet av radiatorventiler i samtliga hus och en omfattande renovering av garaget genomfördes.
2019 utfördes relining av bottenplattor i hus 6.
2019-2020 har föreningen utfört en större byggnation då SDNs lokaler har gjorts om till fyra bostadsrätter.
Under början av 2020 har man utfört relining av stammarna i bottenplattor för hus 1, 3 och 4 (berörda de boende marginellt).

Parkering: Föreningen förfogar över 36 parkeringsplatser på P-däck samt ett P-garage med 101 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 283 kr/månad och garageplats till en kostnad om ca 484 kr/månad. Vid elplats tillkommer 130 kr / mån. I dagsläget är det kort kö, totalt ca 20 (varav ca 14 vill byta plats och ca 6 väntar på en plats) och man brukar få en plats inom nåt kvartal. I föreningen finns även 18 besöksparkeringar på ovan-däcket. För aktuell köstatus kontakta Jenny Bergendahl 031709 81 58 alt. jenny.bergendahl@revisorsringen.se.

TV och bredband: Föreningen har ett avtal med Telenor (fd Bredbandsbolaget) som omfattar FiberTV, bredband och IP-telefoni och ingår i avgiften. Bredbandet är 250/100 Mbit/s. FiberTV omfattar för närvarande 18 TV kanaler vara 12 stycken kan ses i HD kvalitet. I avtalet ingår en router och en digital TV-box.

Gårdsplats: Mysig innergård med grillplats och lekplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar.
För mer information gå in på föreningens hemsida: http://www.drlindh.se/

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Södra Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning