Snart till salu

Näst högst upp i huset med söderbalkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fredriksdalsgatan 8 C

2:a Fredriksdal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 595 000 kr
Avgift:
3 454 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55,2 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Fredriksdalsgatan 8 C,
412 65 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Med ljust genomgångsläge, näst högst upp i huset, finner ni denna fina femtiotalspärla med tidlösa färgval som lämnar en neutral bas att inreda efter. Tidstypisk charm finns bevarad som garbondörrar, fönsterbrädor i marmor och fiskbensparkett. Väl disponerade ytor med rymliga och luftiga rum. Generöst utformat vardagsrum med modern belysning och utgång till den härliga söderbalkongen som har en fin vy över den lummiga parkomgivningen. Lyxigt påkostat kök från Novaflex med utförande i yttersta perfektion. Väl tilltaget och rogivande sovrum som vetter mot parken med klädkammare intill och helkaklat badrum med dusch.

Här bor ni i en välskött förening i ett klassiskt femtiotalshus med hög trivselfaktor bland de boende. Förutom välplanerade bostäder och en underbar gemensam park finner ni flertalet gemensamhetsutrymmen som t.ex. gästlägenhet, festlokal, relaxavdelning med bastu och biljardrum. En attraktiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med parken runtomkring men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur, shopping mataffär och kommunikationer.

Bostadens 55,2 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i generös klädkammare med Elfa-system och en inbyggd garderob. Hallen utgör lägenhetens nav varifrån ni når alla rum. Golvet kläs av stavparkett i originalutförande och väggarna har en ljus tapet.

Generöst utformat vardagsrum som kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang. Fina 50-talsdetaljer är bevarade som den vackra originalparketten i fiskbensläggning och fönsterbräde i marmor. Nytt innertak med infällda dimbara spotlights. Från vardagsrummet når ni även lägenhetens balkong i bästa söderläge där ni kan njuta av många soltimmar och en grönskande vy över parken.

Påkostat kök som renoverades 2012. Köksinredning från Novaflex i vitt med rostfria handtag och lister samt bänkytor i svart granit. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Fint belyst vitrinskåp, dimbara spotlights ovan arbetsytorna samt infällda dimbara spotlights i taket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Husqvarna, 2010), kolfilterfläkt (Siemens, 2012), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Husqvarna, 2006), inbyggnadsmikro (Husqvarna, 2006), integrerad diskmaskin (Bosch, 2012) samt kyl med frys (Samsung, 2010). Parkettgolv och ljus tapet. Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Rofyllt sovrum som är tyst beläget mot parken. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om utrymme för garderober eller byrå om så önskas. Parkettgolv och ljus tapet.

Helkaklat badrum som renoverades 2005 och har ny inredning från 2016. Ljusblått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med blåmönstrad bård. Inredningen består av wc, handfatskommod från Noro, spegelskåp från Vedum med infällda spotlights, handdukstork samt duschhörna med raka vikväggar i klarglas från Hafa. Det är även förberett för att installera tvättmaskin.

Lägenheten har dimbar belysning i alla rum förutom klädkammaren. Till lägenheten hör ett förråd i källaren samt ett mycket rymligt vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 595 000 kr

Avgift: 3 454 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för värme tillkommer med ca 682kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,50087%. Andel av årsavgift är 0,50105%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 280 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 180 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 68/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 55,2 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Balkong i söderläge med fin vy över den lummiga parken.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-16.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 13. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 192 st lägenheter och 5 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 39:1 med därpå uppförda bostadshus. Fastighetens adress är Falkenbergsgatan 9-13, Fredriksdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3. Föreningen består av 192 lägenheter om 11 150 kvadratmeter, och 5 lokaler om 315 kvadratmeter. Föreningens tomträttsavgäld omförhandlades i december år 2018 och gäller till år 2028.
Föreningen har en hemsida www.goteborgshus13.se.

Gemensamma utrymmen: Det finns fyra stycken tvättstugor i föreningen samt en mattvättstuga (Falkenbergsgatan 11 C). Belägna på: Fredriksdalsgatan 8 A, Brynolfsgatan 1 C, Falkenbergsgatan 9 C samt 13 C. Tvättstugorna är modernt utrustade med snabba tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och manglar. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna. Mangelrum med stenmangel intill tvättstugan (Br 1C). Mattställning på gården. Mattvättstuga på Falkenbergsgatan 11 B. Därav är tvättmöjligheterna väldigt goda i föreningen.

Bastu och relaxavdelning, bokningsbar (Fredriksdalsgatan 8 A). Fritidsrum med bla. biljard, fussball och dart (Fredriksdalsgatan 8 A). Samlingslokal med porslinsförråd och kök, rymmer ca 50 personer. (Fredriksdalsgatan 6 C). Lokalen kan hyras för 300 kr/dag. Det finns tre stycken snickerilokaler för hobbyarbeten utrustade med snickarbänkar (Fredriksdalsgatan 10 A, Falkenbergsgatan 13 B samt Brynolfsgatan 3 C). Gästlägenhet som kan hyras av medlemmar (Fredriksdalsgatan 12 C). Lägenheten består av ett rum med kokvrå, hall och badrum. Sex bäddar (en dubbelsäng och en bäddsoffa samt två hopfällbara sängar). Moderna miljöstationer för källsortering.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen har brutet räkenskapsår.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.
2020 Planeras omdragning gammal el i källare & garage, ommålning av parkeringsplatser samt separering dag- & spillvattenledning.
2020-2021 Planeras spolning och filmning dag- & spillvattenledningar.
Genomförda renoveringar:
1985 Byte till aluminiumfönster, (ej källarplan). Byte till säkerhetsklassade lägenhetsdörrar.
1995 Fasadreparationer Brynolfsgatan 3.
1996 Omdragning av elledningar i lägenheter (kök samt badrum).
2001 Renovering yttertak.
2004-2006 Stamrenovering.
2007 OVK - Obligatorisk VentilationsKontroll. Fjärrvärmestyrning.
2008 Uppgradering värmereglersystem. Dränering dagvatten.
2008-2009 Balkongombyggnad.
2009 Fasadreparationer Brynolfsgatan 1, Fredrikdalsgatan 12. Asfaltering 40 % av ytan. Anläggning av miljöstationer. Dagvattenledningar utmed huskroppar. Putsning av fasadpartier
2010 Iordningsställande av parken
2011 Målning av källarfönster, portar, dörrar samt en del ventilationsrör och trappräcken. Ny cirkulationspump (Falkenbergsgatan 13). Samma år renoverades även gästlägenheten.
2012 Upprustning av föreningens grillplats.
2013 Garageportar.
2015 Ommålning av föreningens alla trapphus. Markkompletteringar, fasadkompletteringar.
2016 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll).
2016-17 Entrédörrar samt kodlås.
2017-2018 Utvecklat värmesystemet med ny värmeväxlare samt reglersystem.
2018-2019 Balkongtvätt, underhåll av entrétrappor samt övrigt löpande underhåll.
2020 Utfördes spolning av samtliga avloppsrör.

Parkering: Avgiftsfri 24h parkering utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 garageplatser, 12 MC-garage och 44 parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö om ca 3 år. Kostnad för att hyra en plats är ca 650 kr/mån för garage, ca 200 kr/mån för parkeringsplats samt 129 kr/mån för MC-plats. Föreningen är under behandling av bygglov för ytterligare parkeringsplatser och intresset om boendeparkering förfrågas bland medlemmarna.

TV och bredband: Tv via Telia. Föreningen har ett kollektivt avtal gällande bredband via Bredband2, 1000/1000 Mbit/s, ingår som ett obligatoriskt tillägg om ca 105 kr/månad.

Gårdsplats: Föreningen har en stor park skyddad av huskropparna som erbjuder avkoppling året om. Parken är mycket trivsam och lummig och erbjuder flertalet sittgrupper och en grillplats.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande med minsta andel 10 %.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslag


Välkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden
Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda
Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga
Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven
Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem
Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden
Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg
De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten
Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning