Välplanerad tvåa med en inglasad balkong

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Badvädersgatan 15

2:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 495 000 kr
Avgift:
3 332 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53,6 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
1960-1961
Adress:
Badvädersgatan 15,
41836 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Alexander
Intresserad av denna bostad - Alexander

Beskrivning

Välkomna in i en ljus och trevlig lägenhet. På våning 4 finner ni denna yteffektiva och välplanerade lägenhet med inglasad balkong, rymligt kök, stort badrum och praktiska garderober. I det luftiga vardagsrummet finns det gott om social plats för både matgrupp och sittgrupp. Härifrån når ni den inglasade balkongen som erbjuder ett härligt ljusinsläpp med harmonisk utsikt över grönska. Bostadens kök är rymligt och välplanerat i en stilren design. Här bor ni i en välskött förening med låg avgift. Gården är välskött och har grill, utemöbler och lekplats.

Hall
Rymlig hall med avhängningplats för ytterkläder direkt till vänster när du kommer in. Golvet består av klinkers och väggarna är målade i en ljus kulör.

Badrum
Badrummet ligger till höger när du kommer in i hallen. Här är det helkaklat med blått klinker på golv och väggar som är beklädda med vit respektive blått kakel. Här finns duschhörna, wc, handfat, badrumsskåp och handtork.

Sovrum
Sovrummet som nås ifrån hallen är väl tilltaget. Här får du plats med en rejäl dubbelsäng samt arbetshörna. På golvet ligger det fint parkett golv och väggarna är beklädda med ljus tapet. Här finns det även gott om förvaring i form av garderober.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och fräscht och golvet består laminat som harmoniserar väl med de ljusa väggarna samt en fondvägg i mörk kulör. Här får du plats med både soffgrupp och en matsalsdel. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen som erbjuder ett läge med många soltimmar, här kan du sitta året om.

Köket
Fint kök med välplanerad köksinredning och bra förvaring samt arbetsytor. Köket är utrustat med spis, ugn, fläktkåpa samt kyl och frys och diskmaskin. Ljus och trevlig matplats invid fönstret

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 495 000 kr

Avgift: 3 332 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,27059%. Andel av årsavgift är 0,27059%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 179/1402.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8, hiss finns.

Byggår: 1960-1961.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53,6 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 130 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-25.

Information Förening

Förening: HSB Brf Barometern. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 322 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Barometern består av 322 bostadsrätter samt 6 lokaler. Föreningens adresser är Badvädersgatan 3-27. Fastighetens byggnader är upplåtna med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades 2018.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns flera tvättstugor, cykelrum, barnvagnsrum samt fritidslokal med bastu och ett litet gym. Det finns även en större samlingssal för familjefester max 36 pers samt två gästlägenheter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 1,5% i juli 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut om avgiftsförändringar tas på budgetmöte i april/maj varje år.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som revideras varje år i samråd med HSB Göteborg. Endast mindre underhåll inplanerat de närmsta åren.
Föreningen håller på att bygga ut gymmet med bastu i den gamla affärslokalen på 130 kvm på Badvädersgatan 19, beräknas vara klart våren 2020. Inom en 3-årsperiod installation av nytt låssystemet till alla allmänna utrymmen och till lägenheterna. Delar av maskinparken i tvättstugorna kommer att bytas successivt efter behov. Föreningen avser att införa "Elektroniska bokningstavlor till tvättstugor" inom 5 år.
Större renoveringar:
1985 Byte till 3-glas fönster
1993 Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger.
1995 Inglasning av balkonger.
1997 Renovering och tilläggsisolering av gavlarna.
2000-2007 Etappvis renovering av dräneringssystem.
2000 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2001-2002 Byte av källardörrar till ståldörrar.
2007 Fasader renoverades och tilläggsisolerades.
2012 Byte av garageportar på alla garage. Byte av porttelefonsystem och in passagesystem.
2013 Byte av balkongtak på översta balkongerna
2014 Byte av termostater till alla radiatorer.
2015 Byte till nya rörelsestyrda belysningsarmaturer i alla allmänna utrymmen samt installation av nödbelysning, som tänds vid strömavbrott.
2016 Byte av alla rökluckor samt byte till rörelsestyrd belysning i alla allmänna utrymmen.
2017 Stambyte avlopp källare till huvudledning samt byte och modernisering av elsystem, 3-fas till alla kök, nya elcentraler med jordfelsbrytare, mm. samma år utfördes även OVK samt ombyggnad av källarlokal till fritidslokal.
2018 Renoverades yttertaken.

Parkering: I föreningen finns 26 varmgarage (650 kr/mån), 20 kallgarage (500 kr/mån), 217 parkeringsplatser (250 kr/mån) samt 24 MC-platser inomhus (125kr/mån). I dagsläget är det flera års kö till garagen med det finns lediga parkeringsplatser och mc-platser.

TV och bredband: Comhem och Bredbandsbolaget erbjuder bredband, tv och fast telefoni. Kabel-tv (15 gratiskanaler, analoga) från Comhem ingår i månadsavgiften. Vill man ha digital-TV, får man betala för kanaler utöver standardutbud.

Övrigt: Aktiv fritidsverksamhet med seniorgympa, datorutbildning för seniorer, akvarellmålning, syjunta, PRO och spontana trivselträffar mm.
I samarbete med grannföreningar ordnas musikaftnar, teaterbiljetter, pubkvällar, Ullaredsresor mm.
Bytesrum finns för böcker, film och musik vid Expeditionen.

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: http://brfbarometern.se.

Biskopsgården

Kajpromenader, storstadsliv och vacker natur


Biskopsgården är en naturskön citynära förort till Göteborg som till största del bebyggdes under 1950-1960 talet. Området är uppbyggt kring tre större torg; Friskväderstorget, Vårväderstorget och Länsmanstorget. Bebyggelsen är till stor del belägen i höglänt terräng och många bostäder har vidsträckt utsikt över staden i öster eller skärgården i väster. Biskopsgården är känt för sina fina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen kring Store Vette. Biskopsgården ligger ca 15 minuter med spårvagn från centrala Göteborg och nås med flera spårvagnslinjer. I området finns ett rikt föreningsliv samt flera förskolor och grundskolor i årskurs F-9. Biskopsgården har en mångfald av kultur och språk vilket utmärker stadsdelen.

Planritning