Högt belägen gaveltrea med stor inglasad balkong

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Valthornsgatan 6

3:a Frölunda

Kortfakta

Pris/Bud:
3 195 000 kr
Avgift:
3 882 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
9/16, hiss
Byggår:
2018-2019
Adress:
Valthornsgatan 6,
421 51 VÄSTRA FRÖLUNDA

Beskrivning

Nu finns det chans för er att förvärva en trea på våning 9 i Brf Sjöstjärnan som nyproducerades 2019 och är första etappen i Frölunda park. Här bor ni i en öppen, levande och härlig miljö med plats för spontana samtal och sociala mötesplatser. Högt belägen gaveltrea med modern och hög standard, vidsträckt utsikt samt en stor inglasad balkong. Social planlösning där kök och vardagsrum går i ett vilket skapar trivsamma sällskapsytor. Två bra sovrum varav det största erbjuder goda förvaringsmöjligheter och till sist ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna. Ett fantastiskt boende att trivas i!

Området är optimalt i Västra Frölunda. Allt ni kan tänkas behöva i shopping finner ni på Frölunda torg bara 5 minuters promenad bort. För er som vill åka in till city för shopping i Nordstan så har ni goda kommunikationer via spårvagn och bussar med ca 25 min till centralstationen. Ett ypperligt läge med närhet till natur och bad vid Askimsbadet och Näset till Önnered, Fiskebäck och Saltholmen. För er som gillar träning och idrott så har ni Ruddalens idrottscentrum i närheten.

Bostadens 76 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med städskåpdel. Bostaden har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum och köksdelen går i en öppen härlig planlösning, där man valt ett modernt vitt kök. Köket är optimalt planerat med goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I rummet finner ni plats för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord för många gäster.

Från denna del av bostaden når ni också den stora härliga inglasade balkongen. Här finner ni gott om plats för möblering med en loungegrupp och bord för att kunna sitta ned och njuta av tillvaron. Även om Göteborg ofta bjuder på riktigt fint väder finns det även dagar när regn och blåst står på schemat - tack vare inglasningen kan man här avnjuta en längre säsong och vara skyddade mot lite hårdare väder, framförallt en stor fördel när man har förmånen av att bo högt upp i huset.

Lägenheten har två sovrum varav ett större och ett mindre. Det största sovrummet har fönster i två väderstreck och mycket goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. Båda sovrummen har fint ljusinsläpp och insynsskyddat läge.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med stilrena materialval som grått klinker och vitt kakel. Inredningen består av WC, handfatskommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i klarglas. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 195 000 kr

Avgift: 3 882 kr/mån. I månadsavgiften ingår uppvärmning, kallvatten, trappstädning och yttre skötsel. Varmvatten och elförbrukning tillkommer, debiteras efter förbrukning. Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100) faktureras med avgiften med ett obligatoriskt tillägg på 206 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9904%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1802/1802.

Våningsplan: Våningsplan 9 av 16, hiss finns.

Byggår: 2018-2019.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 76 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Energideklaration: Status: Energideklaration behövs ej.

Information Förening

Förening: BRF Sjöstjärnan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöstjärnan i Västra Frölunda som har sitt säte i Göteborg, som registrerades hos Bolagsverket den 20 december 2016, har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Bostadsrättsföreningen avser att genom nybyggnation uppföra totalt 130 bostadsrättslägenheter belägna i ett flerbostadshus om 17 våningar. Bostäderna ska vara belägna i fastigheten Rud 8:10.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Bostadshuset är nyproducerat!

Parkering: Parkeringsgarage finns under mark där 49 platser är reserverade för Sjöstjärnans köpare, samt besöksparkeringar i närheten av huset. De större lägenheterna är garanterade en parkeringsplats och därefter är det efter intresselistan. Dessutom finns möjligheten att hyra parkering i det nybyggda P-huset utmed Västerleden.

TV och bredband: Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100) ingår i avgiften.

Frölunda

Bebyggelsen i Frölunda består till största del av flerfamiljshus. Höga hus som sträcker sig mot himlen, skapar Frölundas karaktäristiska siluett. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Frölunda erbjuder mycket god service för de boende, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus, alldeles intill, är ett hus för alla sinnen och alla åldrar. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus 1200 kvadrat är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor och bollplaner. I närheten av Frölunda Torg ligger flera träningsanläggningar. Vid Välen finns golfbana, bollplaner och baskethall.

Skogen och havet ligger på nära avstånd. Ruddalens stora grönområde inbjuder till promenader, utflykter och friluftsliv. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Frölunda inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning