Såld

Härlig bostad i toppskick med fransk balkong

Såld

Klamparegatan 13

3:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 422 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1967-72
Adress:
Klamparegatan 13,
413 17 GÖTEBORG

Beskrivning

Trevlig trea om ca 66 kvm i toppskick! Ljus bostad med öppen planlösning som integrerar kök och vardagsrum. Kvalitativa vitvaror från Electrolux. Genomgående parkettgolv samt klinker med golvvärme för bästa komfort. Generösa fönsterpartier i kombination med den franska balkongen bjuder på ett rikligt ljusinsläpp samt skapar en känsla av rymd. Tryggt boende i Sveriges största bostadsrättsförening med närhet till det rikliga utbud som city och Linnéstaden har att erbjuda. Promenadavstånd till natursköna Slottsskogen.

Rumsbeskrivning: Rymlig och inbjudande hall med goda möjligheter för avhängning tack vare tre dubbla skjutdörrsgarderober. Klinkergolv i grått med golvvärme för bästa komfort. Genomgående vita ytskikt.

Helkaklat badrum i vitt med en snygg bård som bryter och grått klinker med golvvärme. Spotlights i taket för bästa belysning. Utrustat med dusch, tvättställ, spegel med bakre belysning, vägghängt högskåp, tvättmaskin samt handdukstork. Inredningen är från Italienska Montoni.

Öppen planlösning som integrerar kök med vardagsrum.

Köket har goda arbetsytor med vita köksluckor. Utrustat med kyl/frys, integrerad ugn och mikrovågsugn, diskmaskin, fläkt samt spishäll. Vitkaklat ovan arbetsytor och bänkskiva i grå laminat. Vita ytskikt samt grå klinker.

Väl tilltaget vardagsrum med utrymme för både soffmöblemang och matsalsgrupp. Generösa fönsterpartier och fransk balkong bjuder på ett rikligt ljusinsläpp samt skapar en känsla av rymd. Ljusa ytskikt med parkettgolv.

Lugnt belägna sovrum med fönsterparti mot norr. Plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Vita väggar varav det ena sovrummet bryter av med en snygg fondvägg med mörk tapet. Garderober för ytterligare förvaring. Parkettgolv.

En fantastisk bostad i toppskick med alla förutsättningar för att trivas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 422 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,07713%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Enligt Schablon.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1083.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1967-72.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.
Bostaden är registrerad som 2 rum och kök i föreningens register.

Senaste renovering/ombyggnad: Nyproduktion från 2011.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via iTUX, mer info på föreningens hemsida. Internet: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Uteplats: Fransk balkong.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Energideklaration: Energiprestanda 160 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1172 st bostadsrättslägenheter, 8 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 25 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser, 19 p-platser samt 79 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 888 kr (2018). Årsavgifterna höjdes inte under 2018 men med 2 % per den 1 januari 2019. Ingen planerad höjning finns för 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2019-2022: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via ComHem, mer info på föreningens hemsida.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning