Såld

Modern och stilsäker med stor balkong

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Långängen 5

2,5:a Hisingen Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 835 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 63,5 kvm
Våning:
5/8, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Långängen 5,
417 22 GÖTEBORG

Beskrivning

Hjärtligt välkomna ska ni vara till den här moderna tvåan med stor balkong i populära Kvillebäcken. Lägenheten har genomgående ljusa och stilsäkra materialval som ger er en naturlig bas att inreda till. Effektiva ytor med god förvaring, trivsamma sällskapsytor och generösa fönsterpartier. Kök från Marbodal med energieffektiva vitvaror, rofyllt sovrum som ligger avskilt från sällskapsytorna, ett studiorum där ni kan ha gästrum, kontor eller barnrum samt helkaklat badrum med kombimaskin. Ett boende där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg som ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm. För den som är badsugen når man salta bad på 25 minuter med buss.

Bostadens 63,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt hissen ta er upp till våning 5 och in till denna hemtrevliga bostad genom säkerhetsdörren. I hallen har ni mycket goda förvaringsmöjligheter, både via klassisk hatthylla och flertalet stora garderober längst ena väggen. Bostadens är genomgående ljus med vitmålade väggar och askparkett på golv.

Från hallen kommer ni till en öppen och inbjudande planlösning mellan kök och vardagsrum där det blir en naturlig samlingsplats för vänner och familj. Flertalet stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som tillsammans med de ljus ytskikten ger härlig känsla av rymd. I vardagsrumsdelen har ni gott om plats för möblering av soffa, bord och tv-möbel. Från denna del av bostaden når ni även den generösa balkongen i högt fritt läge med utsikt över omgivningen. Träbelagt golv för en mysigare känsla och här kan ni ha soffgrupp och bord för att kunna sitta ner och njuta.

Köksdelen har stilren vit inredning med släta köksluckor, rostfria beslag, svart kakel på vägg ovan den massiva bänkskivan i ek. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Vitvarorna består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet har ett matsalsbord en given plats.

Bostadens sovrum är rofyllt och lugnt beläget intill vardagsrummet. Här kan ni möblera med dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Här har ni gott om plats för förvaring via skjutdörrsgarderober. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger askparkett även här.

Innanför köket har ni en liten studio där ni antingen kan ha barnrum eller kontor för den som önskar. Grå kulör på väggarna som ger en mysigt inbjudande känsla.

Intill hallen har ni ett rymligt helkaklat badrum i stilrena färger. Inredningen består av WC, handfat i vitt med kommod, spegel, förvaringsskåp, duschhörna med vikbara glasväggar och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 835 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Individuell mätning av varmvatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,1284%. Andel av årsavgift är 1,13%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 560 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, vatten/avlopp 260 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kvillebäcken 75:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5-1501/1501.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 8, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 63,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Uteplats: Stor balkong!

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 73 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-04-04.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Greenroof. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 100 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Greenroof ligger i Kvillebäcken och består av 100 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal. Husen toppadas av takterrasser med fin utsikt över city. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 75:1 med adress Solventilsgatan 12-14, Gamla Tuvevägen 6-8 och Långängen 5A-B. Kvarteret består av ett vinklat lamellhus i 5 våningar och ett punkthus i 8 våningar. Husen är ritade av Erséus Arkitekter och har byggts genom totalentreprenad av Veidekke Bostad. Byggnaden projekteras för Miljöbyggnad nivå Silver. Inflyttning skedde våren/sommaren 2017.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget i källaren. I föreningen finns barnvagnsförråd, två låsta cykelförråd på gården samt en föreningslokal/gästlägenhet. Postboxar i entrén. I hus 2 finns avfallsrum med källsortering i tre fraktioner. Återvinningsrum för övrigt avfall finns på Borstbindaregatan 2.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Brf Ekonomen. Föreningen har valt att hålla avgifterna oförändrade och istället göra extra amorteringar det senaste året, kontrollerat med föreningen 2020-05-08.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa inklusive styrelseansvarsförsäkring och bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen jobbar just nu med att ta in offerter för ett antal laddstolpar till garaget som förhoppningsvis installeras under 2020.

Hösten 2019 utfördes garantibesiktning av fastigheten.

Parkering: Föreningen har en boendeparkering i källaren i huset med 39 bilparkeringar och 2 MC-platser. Kostnaden är 1 250 kr/mån respektive 625 kr/mån. Mejla styrelsen för mer information. I dagsläget är det fyra personer i kö (2020-05-05).

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fiber och ett Telia triple-play-paket innehållande bredband 100/10, digital-tv (paketet Lagom), Video OnDemand samt IP-telefoni ingår i avgiften.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård samt tre takterrasser där det är fritt att uppehålla sig.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägandeskap med minsta andel 10%. Föreningen kan godkänna juridisk person, men endast om alla ledamoter i styrelsen säger ok till det.

Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäcken inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.

Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen stod klar 2013 och har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Saluhallen med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning