Välplanerad med balkong i söderläge.

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Soldathemsgatan 13

3:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Avgift:
5 603 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
2013-2014
Adress:
Soldathemsgatan 13,
41528 Göteborg
Kviberg Park 3
Kviberg Park 3

Beskrivning

Varmt välkomna till Soldathemsgatan 13 och denna trevliga 3:a med balkong i söderläge. Här finner ni ett bekymmersfritt boende i ett attraktivt område i en stabil förening. Lägenheten som är 80 kvm stor upplevs mycket rymlig och välplanerad med ett luftigt och stort vardagsrum med utgång till balkongen, som kommer att vara möjlig att glasa in i framtiden om så önskas, fräscht och ljust kök med gott om plats för ett större matsalsbord, två sovrum varav ett med en klädkammare, badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare samt en hall med bra förvaringsmöjligheter i form av en rejäl garderobslösning med skjutdörrar. Här är det enkelt att inreda efter egen smak och stil då färgvalen och materialvalen är neutrala men samtidigt klassiska.

Kviberg är ett expansivt område där det byggs mycket. Nyligen har en mycket uppskattad livsmedelsbutik och ett gym öppnat precis intill Soldathemsgatan. Några minuter bort finns fina grönområden samt Gamlestadens centrum som erbjuder en blandning mellan butiker, apotek, vårdcentral, restauranger och caféer. Även Göteborgs nya sportarena finns på promenadavstånd och kan erbjuda bl.a. gym, flera sporthallar, skidanläggning, idrottskola m.m. Knutpunkten Bellevue ligger endast några hundra meter bort där flera spårvagns- och busslinjer går och man kan cykla till centrala Göteborg på knappa 10 minuter.

Hall
Ljus och trevlig hall med praktiskt klinkergolv vid entrén i ljusgrått. I resterande del av lägenheten ligger en fin ekparkett och väggarna är genomgående vitmålade. Längs med hallen finns en stor skjutdörrsgarderob varav en av skjutdörrarna har ett spegelglas och vid entrén finns hatthylla.

Sovrum 1
Det första sovrummet är det mindre sovrummet. Här finns plats för säng och skrivbord och till detta sovrum finns även en klädkammare.

Sovrum 2
Det andra sovrummet är det större och rymmer dubbelsäng med sängbord utan problem. Här finns idag en dubbelgarderob som lämnas kvar.

Kök
Stilrent och väl tilltaget kök med vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskiva i mörkgrå laminat. Utrustningen består av kyl och frys i rostfritt utförande i fullhöjd, diskmaskin, varmluftsugn, inbyggnadsmicro samt induktionshäll. Här finns plats för ett större matbord med upp till 6-8 sittplatser.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv med komfortvärme. Här finns badkar (som går att byta ut till dusch om man vill), toalett, kommod, badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och överskåp ovan.

Vardagsrum
Stort vardagsrum som har plats för både soff- och matsalsgrupp om så önskas. Här finns stort fönsterparti samt utgång till balkongen som ligger i soligt söderläge.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 5 603 kr/mån. Inkl värme, vatten, TV, bredband och IP-telefoni.
Hushållselen faktureras på månadsavgiften med ett schablontillägg om 300 kr som regleras efter verklig förbrukning i efterhand.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,7972%. Andel av årsavgift är 2,06745%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 100 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån.
Enbart hemförsäkring tillkommer i driftskostnad då värme, vatten, el, bredband och tv ingår i de 5602 + 300 kr som faktureras i månadsavgiften från föreningen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 131104/1104.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 2013-2014.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 80 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Tripple Play ingår i månadsavgiften. Internet: Telia fiber 250/100 Mbit ingår i månadsavgiften.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Bilplats: Föreningen förfogar över 52 parkeringsplatser, varav 6 av dessa är besöksparkering. Kostnad för att hyra en plats är ca 350 kr/mån.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Soldathemmet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 64 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Soldathemmet består av 64 lägenheter fördelat på två hus med adress Soldathemsgatan 11 - 13 samt 15 - 17. Föreningen har även en lokal om 531 kvm som hyrs ut till förskoleverksamhet, avtalet sträcker sig till 20240301. Husen byggdes 2013-2014 av Skanska och föreningens ekonomiska plan registrerades 2013-11-26.

Lägenhetsfördelningen är:
2 rok - 31 st
3 rok - 20 st
4 rok - 13 st.

Gemensamma utrymmen: Gemensam gård med utemöbler, grill och lekplats.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Senaste avgiftsförändring gjordes 1/4-2020. Då höjdes avgifterna med 2%. Detta var den första höjningen som är gjord på fem år.

Föreningen har ett kontrakt med förskoleverksamhet i bottenplan på ett av husen som ger ett god ekonomi med starkt kassaflöde.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns hos Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna och ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Husen byggdes 2013-2014 så inga större renoveringar/underhåll planeras de närmsta åren.

Husen byggdes 2013-2014 så inga större renoveringar/underhåll planeras de närmsta åren.
2017 - 2018 åtgärdade Skanska fuktproblem i föreningens huskroppar, fasaderna. Föreningen är skyddad av byggarantin och Skanska täcker alla kostnader kopplade till fuktuttorkningen.
2019 genomfördes en 5-års besiktning av fastigheten. Det är inga åtgärder av större karaktär som behöver göras enligt föreningen.
2019 skickade föreningen in bygglovsansökan för inglasning av balkongerna, med leverantör Lumon, och fick ett positivt besked för detta under 2020.

2025 planeras en ev målning.

Enligt underhållsplanen har föreningen inga större investeringar inom 20 år.

Parkering: Föreningen förfogar över 52 parkeringsplatser, varav 6 av dessa är besöksparkering. Kostnad för att hyra en plats är ca 350 kr/mån.

TV och bredband: I avgiften ingår triple play från Telia. Det innebär att TV (grundutbud), bredband och fasta kostnaden för IP-telefoni ingår. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet och då hänvisas medlemmarna att kontakta Telia direkt för utbud och kostnader.

Gårdsplats: I föreningen finns källarförråd, barnvagnsrum och cykelrum.

Övrigt: Informationen är hämtad från senaste årsredovisningen och avstämd med styrelsen februari 2020.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning