Såld

Ljus och välplanerad lägenhet med balkong

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ahrenbergsgatan 20C

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 895 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Ahrenbergsgatan 20C,
416 73 GÖTEBORG

Beskrivning

Kommande bostad under vintern 2020!

Varmt välkomna till denna fina genomgångstvåa med gavelläge! Lägenheten erbjuder bland annat stort vardagsrum med utgång till balkong, välplanerat sovrum samt ett renoverat kök med fantastiskt bra förvaring. Utöver detta så har denna bostad genomgående fina ytskikt, lättmöblerade ytor och ljusinsläpp från tre håll.

I Munkebäck bor ni i lugna och trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska finns i närheten. I Delsjöns naturreservat har ni tillgång till fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan och Glenn lockar många besökare med sina menyer och trevliga uteserveringar. Populära Sannegårdens pizzeria ligger precis runt knuten. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Dessutom ligger bostaden nära leden om man ska åka med bil och lätt och smidigt vill ta sig iväg.


Bostaden disponeras enligt följande:

En trevlig och rymlig hall med plats för ytterkläder till vänster. I anslutning till hallen finns även en mindre klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Golvet är klätt i ljust klinker och väggarna är ljusa. Från hallen nås bostadens alla rum, vilket gör att lägenheten får en mycket trevlig planlösning. Vidare till höger i från hallen nås badrummet. Badrummet är helkaklat och går i ljusa nyanser och toner. Här erbjuds badkar med dusch, toalett, handfat, spegelskåp samt ett praktiskt vädringsfönster med frostat glas.

Rakt fram ifrån hallen kliver man in i det fantastiskt fina köket med moderna vitvaror, bra förvaring i form av skåp och lådor, samt fönster i två väderstreck. Köket erbjuder två bra arbetsbänkar och fina färgval som passar perfekt ihop med köksluckorna i ek. Matbordet har sin givna plats intill väggen och köket får ett underbart ljusinsläpp tack vare de fina fönsterpartierna. Vitvarorna går i rostfritt stål, där kyl, frys och diskmaskin är från Electrolux, micron är ifrån Whirpool och spisen ifrån Bosch.

Längre in i bostaden möts vi av ett trevligt och mycket lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-bänk, soffbord, matsalsbord samt avlastningsmöbel. Här präglas rummet av ljus ifrån de två fönsterna samt utgång till en härlig balkong i soligt söderläge! Från balkongen slås man av en trevlig vy och utsikt med grönska runt omkring. Vardagsrummet har genomgående fin ekparkett och ljusa väggar, vilket ger en god bas att inreda efter med olika färger och stilar.

Sovrummet ligger vägg i vägg till vardagsrummet och ger gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt en byrå. Här finns det även plats för garderober om man önskar detta. Sovrummet har också en väldigt fin ekparkett och ljusa väggar vilket ger många möjligheter att inreda efter egen smak och tycke. Sovrummet har fönster åt söder och ger därför ett behagligt ljusinsläpp under dagarna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 895 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv. Även bränsle om 542kr/månad är inkluderat i avgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9459%. Andel av årsavgift är 0,95%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 550 kr/mån fördelat enligt följande:
Hushållsel 550 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 90:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 25/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1949.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 128 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-20.

Övriga byggnader: Cykelförråd, gym, lokal att hyra, slöjdsal.

Service: I området finns bland annat gym (SATS), Ica, affärer, grönområden så som Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön.

Information Förening

Förening: Brf Segelsömmaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 102 st lägenheter och 14 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Segelsömmaren bildades 1948 och består av fem hus med adresserna Ahrenbergsgatan 18-26 och Kaqggeledsgatan 40. Föreningen består av 102 bostadsrätter, varav 90 st tvåor och 12 st treor, samt 14 lokaler. Fastigheten upplåtes med tomträtt, avtalet omförhandlades senast november 2017 och har en löptid på 10 år.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en stor tvättstuga som är belägen i hus nr 22, dessutom finns det tvättstuga i varje hus. I föreningen finns även övernattningslägenhet (Ahrenbergsgatan 18), hobbyrum (Ahrenbergsgatan 26), bastu (Kaggeledsgatan 40), festlokal (Kaggeledsgatan 40) samt ett välutrustat gym med fri tillgång för medlemmarna. Cykelförråd finns i respektive hus. Även MC är tillåtet att förvara i cykelförråden, dock max 3 st per förråd. Till lägenheterna ingår vindsförråd samt matkällare. Behövs mer förrådsutrymme finns det förråd att hyra.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär Fastighetsförvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-08).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2019. Föreningen överväger solceller samt att installera el/laddstolpar, inga beslut är tagna.
Inom de närmsta åren planeras byte av garageportar samt byte av stuprör.
Utförda renoveringar:
1980-talet Stambyte
2005 Fönster- och balkongdörrsbyte.
2006-2007 Säkerhetsdörrar och postboxar installerades, i samband med detta målades trapphusen om.
2008 Separat bredband installerades.
2009 Målning tvättstugor samt OVK.
2010 Nya porttelefoner installerades.
2013 Byggt en uteplats med grillmöjligheter.
2016 Byttes entrédörrar.
2017 Byggt ett gym samt bytt fönster i källarlokalen.
2018 Nya källarfönster. Bredband från A3 ersätter Telia. Gym.
2019 Nya källarfönster (alla är bytta). Asfaltering av garageinfart, utanför hus 40 och intill parkering, målning av skorsten hus 40. Samma år utfördes även en OVK och man upprättade en ny underhållsplan.

Parkering: Föreningen förfogar över 45 st parkeringsplatser som går att hyra för 115 kr/månad och 8 st garageplatser för 250 kr/månad. Det är separat kö till samtliga P-platser. Kötiderna varierar beroende på omsättning så svårt att säga kötid. Om du vill sätta upp dig på kölista för garage eller P-plats, kontakta styrelsen. I två av föreningens hus finns garagen och föreningens parkeringsplatser är belägna i hörnet Torpagatan - Kaggeledsgatan.

TV och bredband: Lägenheterna har möjlighet till bredband från både Com Hem och A3 (fiber). Från och med hösten 2018 erbjuds föreningens medlemmar bredbandet från A3 direkt på månadsavgiften utan extra påslag.

Gårdsplats: En gemensam uteplats med grill och gott om sittplatser står till medlemmarnas förfogande.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning