Snart till salu

Ljus etagelägenhet med både uteplats & balkong i lummiga omgivningar

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Stabbegatan 17

4:a Björkekärr

Kortfakta

Avgift:
5 101 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1955
Adress:
Stabbegatan 17,
416 80 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

Välkomna till en härlig etagelägenhet om 92 kvm med social planlösning, fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt både uteplats och balkong. Lägenheten är renoverad med genomgående fina materialval. Väl tilltaget kök med plats för stora middagssällskap samt trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen. Tre rymliga och svala sovrum varav det ena är beläget i markplan och har utgång till uteplatsen som bjuder på morgonsol. Helkaklat badrum och toalett på olika plan. Perfekt boende för barnfamiljen då barnen kan bo avskiljt på nedre plan med egen toalett!

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. I området finns fina grönområden och lekplatser samt bra förskola och skola vilket är perfekt för barnfamiljen. I stadsdelen finns flera mysiga levande torg som Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar samt Skatås Motionscentral.

Lägenheten ca 92 kvm disponeras enligt följande:

ÖVRE PLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare med praktisk Elfa-inredning. Golvet kläs av klinkergolv med golvvärme och väggarna är målade i vitt.

Ljusa sällskapsytor i öppet samband med genomgående ljusflöde från stora fönsterpartier. Golvet kläs av tarkettgolv och väggarna är målade i vitt. Trivsamt vardagsrum med insynsskyddat läge och utgång till lägenhetens balkong som har utsikt över de lummiga omgivningarna.

Väl tilltaget kök som erbjuder generösa arbetsytor, riktigt gott om förvaring samt utrymme för långbord med stora middagssällskap. Köket renoverades 2015 med tidlösa materialval som köksinredning i vitt med tunna mässingshandtag, bänkytor i svart komposit samt vitt fasat kakel i halvförbandssättning. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Ikea), kolfilterfläkt (Bosch), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Ikea), inbyggnadsmikro (Ikea), diskmaskin (Bosch) samt side-by-side kyl och frys i fullhöjd (Samsung). Golvet kläs av tarkettgolv och väggarna är målade i vitt. Ett stort fönsterparti i insynsskyddat läge bidrar med rikligt ljusinsläpp.

Sovrummet på övre plan har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå eller arbetshörna. Golvet kläs av tarkettgolv och väggarna är målade i ljusgrått.

På övre plan finns även ett helkaklat badrum som har svart klinkergolv med golvvärme och vitt kakel med fondpartier i svart mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt badkar. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus. Badrummet renoverades 2015.

NEDRE PLAN

Mittemellan köket och vardagsrummet är trappan ner till nedre plan som har avskiljande skyddsglas med spröjs. Nedre plan utgörs av två sovrum samt en toalett.

Det största sovrummet är generöst utformat och har fint ljusinsläpp från flera fönster samt utgång till en stenlagd uteplats. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob med praktiskt Elfa-inredning som döljer sig bakom ett draperi istället för dörrar. Goda förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av tarkettgolv och väggarna är målade i vitt samt en fin grårosa ton.

Lägenhetens tredje sovrum är även det rymligt med plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Även här finns förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob med praktiskt Elfa-inredning som döljer sig bakom ett draperi. Tarkettgolv och vitmålade väggar som bryts av med en ljusrosa fondvägg med barnmotiv.

På nedre plan finns även en toalett som renoverades 2015. Svart klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar med fondparti i röd mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod samt spegelskåp.

Lägenheten är ursprungligen en femma men har byggts om till en fyra för att få ett större kök.

Till lägenheten hör två förråd i källarplan.

Information Ekonomi

Avgift: 5 101 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,86%. Andel av årsavgift är 2,81577%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 810 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 310 kr/mån, och hushållsel 500 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 25/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1955.

Storlek: 4 rum, varav 3 sovrum. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Lägenheten är registrerad som 5 rum och kök men disponeras som 4 rum och kök.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 146 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-03-04.

Information Förening

Förening: Brf Cittran Nr 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 48 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Cittran Nr 3 innehar tomträtten till fastigheten Sävenäs 112:3 med adress Stabbegatan 9-23. Det nuvarande tomträttsavtalet löper ut 2024. Föreningen består av 48 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades 1953.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor, cykelförråd, leksaksförråd samt källarförråd. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum vardera.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-04-21).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2030. Föreningen har nyligen utfört en radonmätning och man håller på att sammanställa resultatet. I dagsläget finns inga planerade renoveringar.
Utförda renoveringar:
1985 utfördes en totalrenovering av fastigheten då man bytte stammar, fönster, tak, fasad m.m
2005 ommålning av fönster samt OVK.
2011-2012 målning av trapphus.
2013 schakt, underarbete och plattläggning efter husväggen mot gården har utförts för att åtgärda risken för fuktskador. Samma år utfördes även förbättring och måleriarbeten av utsidan på fönstren.
2014 utfördes OVK.
2015 planeras byte av termostater.
2016 Asfaltering av gården samt gången mot Rosendalsgatan.
2017 Fasadtvätt och tvätt av balkonger.
2018 Fönsterbyte samt takbesiktning.
2019 Takrenovering.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser, men man kan köa för att hyra parkering på Stabbegatan av Kjellberg & Möller (www.kmab.se), även Parkeringsbolaget och Familjebostäder har parkeringar i närheten.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Mysig innergård med lekplats och sandlåda. Det är nästan ingen trafik och farthinder så barnen kan leka och cykla.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och en grundskola, Rosendalsskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning