Rymlig familjevilla med härlig trädgårdstomt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Mjölhyllans stig 1

Vallda

Kortfakta

Pris/Bud:
4 995 000 kr
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 160 kvm
Byggår:
1987
Tomtarea:
ca 1 654 kvm
Adress:
Mjölhyllans stig 1,
43493 Vallda
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Entréplan
Entréplan
Övervåning
Övervåning

Beskrivning

Med ett naturskönt och lugnt läge finner vi denna rymliga och trivsamma bostad med en mycket funktionell planlösning. Entréplan bjuder på delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Totalt finns fyra sovrum med två sovrum samt allrum och badrum på vardera våningsplan vilket är perfekt för barnfamiljen. Uppvuxen trädgårdstomt med gräsmatta, bergsknallar samt träd och planteringar. Sandö Hamn och Lerkilsbadet ligger en kort cykeltur bort och det finns flera golfbanor i närområdet. Närhet även till förskola, skola, motionsanläggning och friluftsområde. Här bor du i ett lugnt och familjevänligt område med ett strategiskt mycket bra läge nära Vallda Trekant för dig som arbetar i Kungsbacka eller Göteborg. Varmt välkommen på visning!

BOSTADENS DISPOSITION:

Vi välkomnas av en ljus och öppen hall med klinkergolv. Direkt in till höger ligger köket med sin rymliga matplats framför fönstret med utsikt över trädgården. Köket byttes ut 2012 och har vita skåpsluckor och fronter samt en vitrindel. Beslag i rostfritt utförande. De mörka bänkskivorna och kaklet står i fin kontrast till den vita interiören. Diskbänken är perfekt placerad framför ett fönster utblickande över tomten. Gott om förvaring samt hel kyl och frys. Ugn samt inbyggnadsmikro. Diskmaskin. Samtliga vitvaror från Siemens, 2012. Fläkt från Thermex. Innanför köket finns en groventré/tvättstuga. Här står förutom tvättmaskin och torktumlare, också frånluftsvärmepumpen. I övrigt finns här en tvättho. Våtrumsmatta och våtrumsgolv i originalutförande.

Vardagsrummet är mysigt och ombonat och den svarta braskaminen skänker värme och stämning till huset. Rummet är utformat så att man kan ha en soffgrupp i ena delen samt en matgrupp på andra sidan. På golvet ligger parkettgolv.

Nedervåningen har två bra sovrum, det ena används idag som tv-rum. Nästa sovrum på entréplan inrymmer både soffa och stor säng. Båda rummen har laminatgolv.

Badrummet är helkaklat med golvklinker i beiga toner samt ljust kakel på väggarna. Duschkabin samt kommod, wc och handdukstork. Elvärmegolv ger en skön komfort året om.

Vi tar trappan upp till husets övervåning och möts av ett härligt och rymligt allrum där ljuset strålar in från takkupan som ägarna lät bygga ut 2010 med ett mycket gott resultat. Här finns plats för en stor soffgrupp samt även en arbetsplats. Laminatgolv. Huvudsovrummet har en mysig utformning med snedtak och vinklar. Praktiskt med klädförvaring bakom skjutdörrar. Brunmönstrad tapet och laminatgolv.

Det fjärde sovrummet är extra rymligt då man byggt om två sovrum till ett, och skapat ett rum för förvaring med en del av ytan. I förrådet finns också ett isolerat loft perfekt för att förvara sådant man är extra aktsam om. Ytterligare ett bra förråd/klädkammare ligger på motsatta sidan.

Badrummet på övervåningen är rymligt och ljust i och med takfönstret. Helkaklat med beigt golvklinker och ljust kakel på väggarna. Eluppvärmt golv även i detta badrum. Här finns badkar, wc, dubbelt handfat samt handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 995 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 640 000 kr varav byggnadsvärde 2 492 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 45 454 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 24 130 kr/år, försäkring 8 136 kr/år, vatten/avlopp 8 358 kr/år, renhållning 3 030 kr/år, sotning 200 kr/år, och samfällighet 1 600 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även kostnaden hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Vallda GA:47, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Vallda GA:49.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vallda 8:21.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1987.

Senaste renovering/ombyggnad: 2003 - Huset förvärvades av nuvarande ägare. Våtrummen renoverades.
2010 - Takkupan byggdes och allrummet uppe fick en ny större utformning. Även entrétaket i plåt byggdes till samtidigt.
2012 - Nytt kök med nya vitvaror.
2016 - Ny frånluftsvärmepump.
2019 - Taket byttes med ny papp, läkt, betongpannor hängrännor och stuprännor. och i samband med detta byttes två sovrumsfönster samt takfönstret.
** För information så är anmärkningen i besiktningsprotokollet (gällande tätbanden som släppt från skorstensplåten) redan åtgärdad genom byggföretagets garanti.

Storlek: Boarea ca 160 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump med radiatorer. Braskamin.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 135 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-06-02.

TV- och internetanslutning: Internet: Telia öppen Fiber.

Uteplats: Härlig uteplats i västerläge. Stor trätrall samt en skyddad veranda under tak.

Övriga byggnader: På tomten står två förråd samt en vedbod.

Tomt: Tomtarea 1 654 m².

Planritning

Entréplan
Entréplan
Övervåning
Övervåning