Snart till salu

Insynsskyddat läge med balkong och renoverat kök

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Philip Salomonsson
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Pinnharvsgatan 3E

3:a Bifrost

Kortfakta

Avgift:
4 804 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Pinnharvsgatan 3E,
431 47 Mölndal

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carl.hogeus@lundin.se.

Välkomna till Pinnharvsgatan 3E och denna trivsamma trea i hjärtat av Bifrost! Här bor ni en trappa upp i huset med fönster i två väderstreck och med stor balkong. Välplanerade kvadratmeter med goda förvaringsmöjligheter samt renoverat kök och badrum. Stabil bostadsrättsförening med bra ekonomi!

I Bifrost bor ni i ett familjärt och tryggt område som ger ett lugnt småstadsliv nära till storstadens puls. Kanonläge med närhet till både Safjällets och Änggårdsbergens naturområden, Göteborgs centrum, Sahlgrenska, Chalmers, Mölndals Galleria, kommunikationer samt skola och förskola.

Lägenhetens 80 m² disponeras enligt följande:

En trappa upp i fastigheten, tar ni klivet innanför ytterdörren och möts ni av orginalparkett lagt i Holländskt förband och vitmålade väggar. Här finns en möblerbar hall med plats för klädavhängning och goda förvaringsmöjligheter med en tvådelad garderob med skjutdörrar.

Parkettgolvet leder oss vidare in i det trivsamma vardagsrummet och smyckar även detta rum i kombination till de vitmålade väggarna. Här finns det en social samvaro och här ryms en soffgrupp, TV-möbel och ett mindre matsalsbord. Rummet präglas av fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här finner ni även en platsbyggd bokhylla. Från vardagsrummet finns den anslutande balkongen som skapar en öppen känsla. Här kan ni njuta under de varma sommardagarna.

I det rymliga köket ligger ett grått laminatgolv. Skåpluckorna är i ljus färgsättning med en fin inramning i trä och är av fabrikatet Marbodal (renoverat 2014). Här erbjuds ni gott om förvaring och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I köket ryms en matplats för fyra personer invid ett stort fönsterparti.

Lägenhetens större sovrum har plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. grått laminatgolv och ljust målade väggar.

Det andra sovrummet passar utmärkt som barnrum, kontor eller gästrum. Här ryms en enkelsäng och skrivbord alternativt en dubbelsäng. Grått laminatgolv och målade väggar i midnattsblå som inger en mysig känsla.

Helkaklat badrum renoverades ca 2009-2010 med grått klinkergolv och ljust kakel på väggarna samt en kaklad bård. Inredningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med vikbara glasväggar och toppmatad tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 4 804 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband (100/100 Mbit), fiber-TV samt IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,50456%. Andel av årsavgift är 0,47833%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 480 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 210 kr/mån, och hushållsel 270 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Mdl Klöverängen 2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 89/1103.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 80 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 109 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-01-29.

Information Förening

Förening: Brf Klöverängen 2 i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 215 st lägenheter varav 16 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: BRF Klöverängen 2 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Vidare har föreningen att främja studie- och fritidsverksamhet inom föreningen samt att stärka gemenskapen, tillgodose gemensamma intressen och behov samt att främja serviceverksamhet med anknytning till boendet. Föreningens köpte fastigheten i juni 2007.

Föreningen har en lokalyta på 1 511 + 508 som i nuläget hyrs ut till Livsmedelsaffär (Hemköp), hemtjänst, hårvård och judoklubb. Läs gärna mer på föreningens egen hemsida: brfkloverangen.se.

Föreningens byggnader:
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Klöverängen2. Föreningen har övertagit fastigheten 2007-05-31 från Akelius fastigheter via Grundborgen FFWSX AB.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum och en övernattningslägenhet för medlemmarna att nyttja.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Mölndal. Medlemskap hos HSB Mölndal krävs ej. År 2020 höjdes avgiften med 2% till en följd av de renoveringsprojekt föreningen haft under 2018/2019.

Försäkring: Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: 2007-2009 renoverades vissa badrum.
2012 genomfördes en radonmätning med godkända resultat.
2014-2015 byttes uttjänta ventilationsaggregat samt belysning i trappan och på gården.
2015 byggdes ett cykelrum.
2016 OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år kompletterades lekplatsen med ny lekutrustning och ett gruppavtal med Bredbandsbolaget tecknades för samtliga medlemmar.
2018 installerades ett nytt porttelefonsystem.
2019 färdigställdes bytet av värmesystemet från ett-rör till två-rörssystem samt dräneringen av fastigheterna. Under samma år lades taken om och avloppsstammarna renoverades med metoden relining.

Föreningen följer en underhållsplan. På uppdrag av föreningen genomförde Anticimex under 2018 en total teknisk besiktning.
Föreningen har inga stora renoveringsarbeten på gång under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-03-13).

Parkering: Föreningen förfogar över 224 st parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca (220 kr/mån). Det finns även 12 st parkeringsplatser med elstolpar (420 kr/mån plus el) och 20 st garage (529 kr/mån). I nuläget finns lediga parkeringsplatser samt parkeringsplatser med elstolpe, men till garagen är det kö. (2020-03-13).

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal tecknat med Bredbandsbolaget.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Bifrost

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Planritning