Såld

Fantastisk vidsträckt utsikt & inglasad balkong i västerläge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kobergsgatan 29

3:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 612 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1957
Adress:
Kobergsgatan 29,
416 71 Göteborg
Referensbild
Referensbild
Referensbild
Referensbild

Beskrivning

På Kobergsgatan i Strömmensberg bor ni på en lugn återvändsgata i ett lummigt och barnvänligt område med närhet till både natur och stadens puls. Här uppe på berget bor ni insynsskyddat och har fantastisk vidsträckt utsikt över Göteborg med allt från trädtoppar och hustak till kända landmärken som Läppstiftet och hamnkranarna. Perfekt planerad trea med öppen och social planlösning, ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och inglasad balkong med sol från lunchtid till solnedgång. Genomtänkt kök med fina materialval och utrymme för stora middagssällskap. Två sovrum i bra storlek med goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med vardagslyx som golvvärme, handdukstork och tvättmaskin.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. I närområdet ligger en förskola och på behagligt avstånd ligger kulturhuset Kåken, restauranger, mysiga caféer och vardaglig service. Goda kommunikationerna med både buss och spårvagn som tar er in till stan på cirka 10 minuter.

Lägenhetens 67 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med öppen planlösning mot övriga lägenheten. Golvet kläs av mörkgrått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Här finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Direkt till höger ligger köket som har härligt ljusinsläpp och vidsträckt utsikt över hustak och trädtoppar. Köket är genomtänkt utformat och erbjuder generösa arbetsytor och riktigt bra förvaring. Den vita köksinredningen bryts av med bänkytor i körsbärsträ och vitt kakel. En av kökets väggar är en tegelvägg som ger en rustik karaktär och känsla. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Electrolux, 2015), kolfilterfläkt (Gorenje, 2012), inbyggnadsugn (AEG 2000), diskmaskin (Cylinda, installerad 2013) samt kyl med frys (Whirlpool, 2009). Köksdelen har praktiskt klinkergolv med golvvärme (vattenburen) och vid matplatsen ligger ekparkett. Naturlig matplats för fyra till sex personer men det finns även plats för långbord när man önskar tack vare lägenhetens öppna planlösning.

Det ljusa och luftiga vardagsrummet kan inredas med både soffa och övrigt möblemang. Ekparketten löper tröskelfritt från köket och väggarna är målade i vitt. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och härifrån når ni den härliga inglasade balkongen med insynsskyddat läge och vidsträckt utsikt över Göteborg med allt från hustak och trädtoppar till kända landmärken som Läppstiftet och hamnkranarna. Balkongen ligger i soligt västerläge vilket bidrar till att man kan njuta av solen från lunchtid fram till solen går ner vid horisonten. Tack vare inglasningen och den fina trätrallen blir balkongen ett extra rum som man kan använda under stora delar av året.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda originalgarderober med överskåp. Väggarna är målade i en behaglig grå ton och golvet kläs av ekparkett.

Det mindre rummet är i dagsläget inrett som gästrum men passar även perfekt som kontor eller barnrum. Goda förvaringsmöjligheter i form av fyra inbyggda originalgarderober med överskåp. Väggarna har en fin mönstrad tapet i grått och vitt golvet kläs av ekparkett.

Det helkaklade badrummet är inrett i ljusa toner med vitt kakel och ljusgrått klinker. Badrummet har behaglig golvvärme (vattenburen) och inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork, dusch med skjutdörrar, tvättmaskin (Samsung, 2013) samt förvaringsskåp. Ett fönster bidrar med uppskattat dagsljus och vädringsmöjlighet.

Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 612 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,60474%. Andel av årsavgift är 0,59907%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 23/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1957.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 67 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Härlig inglasad balkong med insynsskyddat läge och vidsträckt utsikt över Göteborg med allt från hustak och trädtoppar till kända landmärken som Läppstiftet och hamnkranarna. Balkongen ligger i soligt västerläge vilket bidrar till att man kan njuta av solen från lunchtid fram till solen går ner vid horisonten. Tack vare inglasningen och den fina trätrallen blir balkongen ett extra rum som man kan använda under stora delar av året.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 116 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-17.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus 21. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen Riksbyggen Göteborgshus nr 21 innehar tomträtten till fastigheterna Bagaregården 58:2 och 36:10 med adresserna Kobergsgatan 3-31, 34 och Storhöjdsgatan 17 B som förvärvades 1957. Tomträtten omförhandlades 2016 och löper fram till 2036. I föreningen finns 170 lägenheter och 10 lokaler. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätter.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns vindsförråd och källarförråd. Det finns även en bokningsbar bastu med dusch, gym, övernattningslägenhet, gemensam festlokal samt två tvättstugeområden. Barnvagnsförråd och cykelförråd finns i källaren på Storhöjdsgatan 17 B, Kobergsgatan 9, 19, 27 och 29 samt tvättstugegången Kobergsgatan 11 där det finns två barnvagnsförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har brutet räkenskapsår. Föreningen har gjort en indexhöjning av avgifterna med ca 2-4% de senaste åren för att följa de ökade driftskostnaderna. Beslut om avgiftsförändringar sker årligen på budgetmötet i april.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar filmning av köksstammarna för att se om det behövs relining, skulle skett våren 2020 men framskjutet pga Covid 19.
Följande större renoveringar är genomförda:
1997-1998 Stambyte av vatten- och avloppsrör.
2003-2004 Balkongutvidgning samt inglasning.
2007-2008 Elen byttes ut samt asfaltering i området.
2011 Utemiljön har setts över och en stor lekplats har gjorts iordning enligt EU-standard.
2012-2013 byte av hiss på Storhöjdsgatan 17B, dränering samt värmeoptimering.
2013 installerades belysning på lekplatsen.
2014 genomfördes byten av samtliga fönster och balkongdörrar i fastigheten.
2014/2015 byte av parkeringsmätare.
2016 installerades nytt låssystem.
2017 har byten av samtliga skaldörrar samt nya säkerhetsdörrar installerats mellan trapphus 19-31. Samtliga garage bakom trapphus 3-15 har fått nya golvjärn till garageportarna. Planteringar vid Storhöjdsgatan 17B, gaveln Kobergsgatan 3 samt baksidan Kobergsgatan 17 har gjorts om. Slänten mellan stora parkeringen Kobergsgatan och dagiset och byggts om med kullersten och plantering samt asfaltering av trappa i anslutning av kullerstensslänten och räcke har tillkommit. Fasadtvätt.
2018-2019 omasfaltering av vissa ytor samt underhåll av installationer i värmesystem.

Parkering: Föreningen förfogar över 34 garageplatser och 124 parkeringsplatser. Garageplats kan hyras för ca 350-475 kr/mån och parkeringsplats för ca 200 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser men till garagen är det lång kö (2020-09-17). Det finns även MC-garage att hyra. Till dessa är kön lång. I området finns även 10 besöksparkeringar.

Längst med Kobergsgatan finns gratis 2-timmarsparkering fram till klockan 18.00. Efter 18.00 samt hela helgen får man stå över natten. Föreningen ombesörjer även betalparkering utmed Kobergsgatan.

TV och bredband: Kabel-tv via Comhem där grundutbudet ingår i avgiften. Fastigheten är ansluten till Telia Öppen fiber. Via den anslutningen kan man välja tjänster gällande TV, bredband och telefoni från flera olika tjänsteleverantörer.

Gårdsplats: Föreningen har fyra gemensamma grillplatser samt en stor lekplats i EU-standard. Möjlighet till odling finns genom odlingslådor för stadsnära odling. Lotterna lottas ut årligen och kostar ca 300kr per säsong.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning