Fantastisk tvårummare med stor hörnbalkong

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Åby Allé 47

2:a Åby Stallbacken

Kortfakta

Pris/Bud:
2 590 000 kr
Avgift:
2 798 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 45,4 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Åby Allé 47,
431 45 Mölndal
Lundin
Lundin

Beskrivning

Näst högst upp i huset finner ni denna moderna gavellägenhet som badar av ljusinsläpp och utsikt tack vare generösa fönsterpartier i två väderstreck. Här bor ni insynsskyddat och med förstklassigt läge för den travintresserade då det är första parkett över Åby travbana. Lägenheten nyproducerades 2018 och har en yteffektiv planlösning, robusta materialval samt kvalitet in i minsta detalj. Ljusa sällskapsytor i öppen planlösning och en väl tilltagen hörnbalkong där man kan följa solens strålar under dagen och njuta av tillvaron.

Stallbacken är en grönskande stadspark med charmig blandning av höga och låga hus. Här bor man med promenadavstånd till Mölndals centrum, men egentligen finns det mesta man behöver runt hörnet. Bageri, mataffär, förskola, skola i området och bra kommunikationer med fyra olika busslinjer inom några minuters promenad. Iögonfallande är den allé som sätter områdets karaktär och som avskiljer Stallbacken från den närliggande travbanan. En annan fördel är att det aldrig har varit lättare att hålla igång eftersom Åbybadet, ishallen, Aktiviteten och flera andra träningsanläggningar och ridhus alla ligger på kort avstånd. På promenadavstånd finns dessutom flera fina naturområden som Änggårdsbergen, Åbybergsparken och Safjällets naturreservat.

Hall: Efter en kort åktur i hissen upp till femte våningen kommer vi fram till denna välplanerade tvårummare. Vi välkomnas av en rymlig hall med bra förvaring i form av en skjutdörrsgarderob till höger och plats till avhängning till vänster. Golvet präglas av stora ljusgråa klinkerplattor och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum: Klinkern bryts av snyggt till mattlackerat ekgolv i en gråbrun nyans som leder oss vidare in till en genomtänkt och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som är till för att skapa sociala ytor för sällskapsliv. Lägenhetens breda fönsterpartier bidrar till ett mycket härligt ljusinsläpp och bjuder in till en tillvaro av harmoni tack vare den unika utsikten över travbanan.

Balkong: Med utgång från vardagsrummet finner vi den stora hörnbalkongen på hela 14,9 kvm i skarpt söderläge där du möts av solen från morgon till sen eftermiddag. Har du en lördagskupong redo är det bara att sätta sig ner med en varm kopp kaffe och njuta av tillvaron! Här finns plats för både loungegrupp, grill och tillhörande möblemang.

Kök: Den sociala tillvaron fortsätter in i det kvalitativa L-formade köket som går i vita färger som bryts av med svarta detaljer. Här all utrustning och förvaring anpassad för en mästerkock! Tänk dig själv stå med en rykande Bolognese med ett glas rödtjut in handen och titta ut mot torsdagsloppet på travbanan. Köket utrustas med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt.

Sovrum: Vi går vidare från vardagsrummet och kommer in till sovrummet som är som en egen oas i lägenheten tack vare dess lugnande mörkgröna väggar och fönster i väst. Här får ni plats med dubbelsäng och kläderna förvarar ni enkelt i skjutdörrsgarderoben.

Badrum: Till höger om hallen kommer vi in i det moderna badrummet som följs av klinker med värmegolv och kaklade väggar i en ljusgrå nyans. Badrummet har bra förvaring i form av två överskåp och lådor i kommoden i en trendig kal färg. Badrummet utrustas med wc, dusch, handdukstork, kombimaskin, kommod och spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 590 000 kr

Avgift: 2 798 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt ett obligatoriskt tillägg för tv/bredband/telefoni om 212 kr. Kostnad för varmvatten och el tillkommer enligt individuell mätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,93721%. Andel av årsavgift är 0,93527%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 709 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 260 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el.

Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 62/1404.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 45,4 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning.

Energideklaration: Status: Energideklaration behövs ej.

Information Förening

Förening: HSB Brf Vinnarkransen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 80 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Vinnarkransen ligger i området Stallbacken, alldeles utanför Mölndals centrum. Föreningen äger fastigheten Stallbacken 19 i Mölndal med adress Åby allé 43, 45, 47 och 49. Föreningen består av två lamellhus i 6-10 våningar med 80 bostadsrätter.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet finns ett källarförråd. I föreningen finns övernattningslägenhet, gemensam tvättstuga och miljörum. Gemensam takterrass finns med bokningsbar spa-avdelning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-11).
I avgiften ingår värme och kallvatten samt ett obligatoriskt tillägg för tv/bredband/telefoni om 212 kr. Kostnad för varmvatten och el tillkommer enligt individuell mätning.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar den närmsta tiden.

Parkering: Föreningen förfogar över 36 garageplatser i källarplan, 24 platser i carport samt 13 öppna bilplatser. Kostnaden för att hyra en plats är 800 kr/mån för garage, 450 kr/mån för carport respektive 250 kr/mån för öppen bilplats. I dagsläget är det kö (2020-08-11). Alla nya bostadsrättsägare har alltid förtur i parkeringskön. Det finns i dagsläget några boende som har två parkeringar och då har en nyinflyttad, enligt regler och parkeringsavtalet, rätt till en av dem. Maila brfvinnarkransen@gmail.com gällande parkering.

TV och bredband: Fiberanslutning av tv, bredband och IP-telefoni via Telenor. Föreningen har ett kollektivt avtal där en kostnad om 212kr/mån ingår i avgiften.

Åby -Stallbacken

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning