Såld

Unik vindsvåning med magnifik utsikt & två takterrasser

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordhemsgatan 45C

4:a Linéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
7 729 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 146 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1901-1903
Adress:
Nordhemsgatan 45C,
413 06 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I nedre delen av Nordhemsbacken och högst upp i en fastighet som byggdes i början av 1900-talet ligger denna unika vindsvåning som är något utöver det vanliga. Lägenheten stoltserar med magnifik vidsträckt utsikt över stora delar av Göteborg, två fina takterrasser samt två öppna spisar. Insynsskyddat läge med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier, vackra bågformade takkupor och takfönster. Generösa sällskapsytor varifrån ni når terrasserna samt tre rymliga sovrum med karaktäristiska snedtak. Lägenheten har två badrum varav det största bjuder på jacuzzi, kommod med dubbla handfat, separat dusch och wc samt anslutande walk-in-closet. Dessutom har man en egen tvättstuga!

Brf Ridaren är en mycket välskött bostadsrättsförening som har gjort många stora underhållsarbeten de senaste åren. Som boende i föreningen har man unik tillgång till den privata parken Kråkängen som är en gömd grön oas inramad av fina sekelskiftesfastigheter, mitt i Linnéstaden.

Nordhemsgatan är en attraktiv gata i Linnéstaden som har ett unikt utbud av restauranger, caféer, mysiga butiker och större mataffärer. I närområdet finns även förskolor och skolor. Vid slutet av gatan öppnar sig natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med mörkt klinkergolv samt goda förvaringsmöjligheter i klädkammare som döljer sig bakom skjutdörrar. Ett trappsteg upp ligger övriga lägenheten som har vackert ljust trägolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Lägenheten har genomgående gråbetsade innerdörrar, inbyggt ljudsystem samt flertalet takfönster.

Rakt fram från entrén ligger ett generöst utformat vardagsrum med stora öppningsbara glaspartier som sträcker sig från golv till tak med utgång till en av lägenhetens stora takterrasser i västerläge med vidsträckt utsikt över omgivningarna med Oscar Fredriks kyrka i blickfånget. Vardagsrummet kan inredas med en generös soffgrupp och har en öppen spis som blir en fin detalj. Öppet samband mot matplatsen och köket där ni finner lägenhetens andra dekorativa öppna spis.

Matsalsdelen rymmer ett middagsbord för stora sällskap och har ett ljust och härligt läge omringat av flera fönsterpartier. Härifrån är utgången till lägenhetens andra takterrass i österläge som har vidsträckt utsikt ner mot mot älven och kända landmärket Skansen Kronan.

Köket är byggt i vinkel och smart planerat med riktigt gott om förvaring, bra arbetsytor samt den maskinella utrustning man behöver för att underlätta i vardagen. Köket har köksinredning i vitt med stilrena handtag, bänkytor i massiv sten samt vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i ergonomisk höjd, halvintegrerad diskmaskin samt side-by-side kyl och frys i fullhöjd med vatten- och ismaskin. Köksdelen har praktiskt klinkergolv i grått.

I anslutning till köket ligger en praktisk tvättstuga som erbjuder gott om förvaring i både över- och underskåp, generösa arbetsytor med nedfälld vask samt tvättmaskin och torktumlare från Miele som installerades 2020.

Lägenheten har tre rymliga sovrum med karaktäristiska snedtak och synliga takbjälkar. Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. En synlig murstock bidrar med charm och i en del av väggen finns en inbyggd bokhylla. En bågformad takkupa ger fint ljusinsläpp och det finns även en glasdörr ut till terrassen med västerläge. Från sovrummet nås en inredd walk-in-closet från vilken man kommer vidare in till ett av lägenhetens badrum.

Imponerade och väl tilltaget badrum med ljusinsläpp från en vacker takkupa med utsikt mot Skansen Kronan. Badrummet har ljust sandfärgat klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av en generös förvaringsmöbel med dubbla handfat, spegel och belysning, handdukstork, jacuzzi, separat duschhörna med dörr i klarglas samt separat wc med dörr i frostat glas. I taket sitter infällda spotlights.

Det andra sovrummet nås via pardörrar från vardagsrummet. Sovrummet kan inredas med säng, arbetshörna och övrigt möblemang. Även här finns en synlig murstock samt en bågformad takkupa med utsikt mot Skansen Kronan.

Det tredje sovrummet nås också via pardörrar från vardagsrummet men ligger på motsatt sida. Här kan man inreda med säng, arbetshörna och övrigt möblemang. En bågformad takkupa ger fint ljusinsläpp och härifrån finns en glasdörr ut till terrassen med västerläge.

I anslutning till det tredje sovrummet ligger lägenhetens andra badrum som även har ingång från hallen. Badrummet har klinkergolv med golvvärme samt delvis helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, handfat, spegel samt duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 7 729 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 7,11%. Andel av årsavgift är 7,11399%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns. Hiss finns till våning 4. Sen får man gå tre trappor.

Byggår: 1901-1903.

Storlek: 4 rum, varav 3 sovrum. Boarea ca 146 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och självdrag.

Uteplats: Lägenheten har två takterrasser med vidsträckt utsikt varav en i österläge och en i västerläge.

Energideklaration: Energiprestanda 127 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-02-23.

Övrigt: Nuvarande säljare har inte eldat så mycket i de öppna spisarna men tidigare ägare informerade om att det finns viss sprickbildning i den ena som kan förvärras vid häftig eldning.

Information Förening

Förening: Brf Ridaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 22 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Ridaren bildades år 1984 och köpte år 1992 fastigheten Olivedal 3:8 på Nordhemsgatan 45 i Göteborg. Huset byggdes i början av förra seklet och ligger i kvarteret Hejderidaren i stadsdelen Linné på Nordhemsbackens nedre del. Föreningen består av 22 bostadsrätter med en area om 1 811 kvm samt en lokal om 50 kvm som idag är uthyrd med kontorsverksamhet. Byggnaden, som är uppförd i sten, har tre uppgångar med 4 våningar i varje samt vind och en uppgång i souterräng med sex våningar samt vind. Hiss finns i trapphus A. Via en gångpassage på översta planet nås också de övriga trapphusen.

Gemensamma utrymmen: I fastighetens C-trapphus finns en tvättstuga två trappor upp från gården samt ett hobbyrum längst ned. På gården ligger ett väl tilltaget soprum med källsortering samt två cykelrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en väl utformad underhållsplan som sträcker sig fram till 2042. Nyligen har föreningen börjat bygga en utrymningstrappa mot Kråkängen och förmodligen kommer trapphusen att renoveras inom en snar framtid. Då har man som ambition att få dem mer tidstypiska. Annars är det mindre löpande underhåll som ska utföras de kommande åren.

1974 drogs fjärrvärme in, stammarna byttes och alla lägenheter fick också wc med dusch eller badkar.
1976 tog Familjebostäder över huset och fortsatte renoveringen. De flesta ettor slogs samman till större lägenheter, hiss installerades i uppgång A, det inreddes också två vindslägenheter i gatuhuset och en invändig passage som förband alla tre trapphus togs upp på vindsplan. Nya fönster sattes in i de gamla karmarna, de flesta kakelugnarna togs bort och innertaken sänktes. Den stora ROT-renoveringen på 70-talet gick hårt åt fastigheten och mycket av sekelskiftescharmen försvann. Brf Ridaren har sedan bildandet jobbat mycket med att återskapa sekelskiftesatmosfären igen.
2006 gjordes en omfattande renovering av gårdsfasaderna med ny puts. Då lät man även renovera taket samt byta entrédörrar till gemensamhetsutrymmen i markplan. Fasaden mot Nordhemsgatan tvättades samt fogades om. Även tvättstugan fick sig en rejäl ansiktslyftning.
2007 lät föreningen förstärka balkarna under portgången och nu senast har vindspassagen fått en ny golvbeläggning.
2010 dränerades innergården om och iordningställts med grönska, uteplatser och grillmöjligheter. Portgång och trapphus har även renoverats.
2014 så målades alla utvändiga tak om.
2016 filmning av stammarna, vilket såg mycket bra ut. En del av fönstren i fastigheten har renoverats.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område "M". Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till TV via Comhem och fiberbredband via Bredbandsbolaget.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida, ridaren.se.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning