Såld

Stor balkong i härligt söderläge

Såld

Torkelsgatan 3

2:a Lunden / Östra Centrum

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 329 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
2/3, hiss
Byggår:
2000
Adress:
Torkelsgatan 3,
416 58 Göteborg
Referensbild tagen från en annan bostadsförsäljning
Referensbild tagen från en annan bostadsförsäljning

Beskrivning

En trappa upp i huset finner ni denna välplanerade genomgångsbostad som präglas av härligt ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som inbjuder till sociala umgängen och trivsel. Härlig balkong med dags- och eftermiddagssol. Bostaden bjuder även på ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Hiss finns!

I Lunden bor ni i ett lummigt bostadsområde med trevliga gator och charmiga hus. Tvärgatan Danska vägen kantas av diverse mysiga butiker som mataffärer, café, konditori, möbelbutik och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. En kort promenad bort ligger även Olskrokstorget och Redbergsplatsen med allehanda daglig service, levande torghandel samt goda kommunikationer som snabbt och smidigt tar dig in till city. Lockar skön natur och motion kan man promenera till Delsjöområdet på cirka 15 minuter.

Lägenhetens 56 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Parkettgolv och målade väggar i sober färgsättning.

Köket har ljusa ramluckor och erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Utrustningen består av spis med ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. I köket ryms en matplats för fyra personer invid ett stort fönsterparti. Parkettgolv och ljust målade väggar.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och bjuder in till social samvaro. Rummet har plats för såväl soffa som matplats, om så önskas. Rummet präglas av fint ljusinsläpp från ett generösa fönsterpartier. Parkettgolv och vitmålade väggar samt fondväggar i sober färgsättning. Från vardagsrummet nås balkongen via dubbeldörrar med stora glaspartier. Här kan ni avnjuta ett härligt söderläge och blicka ut över föreningens innergård.

Lägenhetens sovrum har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter i tre garderober. Parkettgolv och ljust målade väggar.

Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och vita väggar samt en kaklad fondvägg i svart. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med vikbara glasväggar samt tvätthörna med tvättpelare och förvaring i garderober.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 329 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 656 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 710 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,32%. Andel av årsavgift är ej presenterad av ekonomisk förvaltare.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 201/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, hiss finns.

Byggår: 2000.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 56 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 92 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-03-11.

Övrigt: Observera att lägenheten saknar tillhörande förråd. Externa förråd finns att hyra till en kostnad om 200 kr/mån. I dagsläget är det 8 personer i kö till förråden (2020-03-02).

Information Förening

Förening: Brf Vävlagaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 66 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Vävlagaren bildades strax innan fastigheten byggdes år 2000 och är belägen på Pärlstickaregatan 6-8 och Torkelsgatan 3-9 i stadsdelen Lunden i Göteborg. Föreningens fastighet består av fem sammanbyggda huskroppar som omringar en mycket trivsam innergård ihop med ett antal äldre fastigheter. Totalt finns 66 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Totalytan uppgår till 4 282 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd att hyra (separat kösystem), gemensamt cykelförråd utomhus samt ett soprum med avfallssortering. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo Hem och Fastighet AB. Under 2016 ökade föreningen sina amorteringar och man gjorde även omläggning av lån som bidrog till bättre villkor och ränta.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Löpande underhåll sker enligt underhållsplan med anpassningar till behov och verkliga förhållanden. Inga betydande renoveringar är planerade de närmsta två åren.
2019-2020 planerar föreningen att genomföra lagstadgad energideklaration, injustering av filter och ventilation samt OVK. Solpaneler på föreningens tak ska ses över för eventuell investering. Föreningen planerar även att se över fjärrvärmen samt värmeförlust fönster och isolering.
Gjorda renoveringar:
2008- Energideklaration gjordes.
2009 - Nytt fjärrsystem i garageporten samt att sophus och kulvertar målades.
2010 - Soprum renoverades samt installation av sophantering. Delar av fasad målades.
2012 - OVK besiktning.
2012-2015 - Renovering av innergården samt nya dräneringsrör utanför fastigheten.
2015 - Fläktsystemet har renoverats och justerats samt avloppsstammar och avloppsgrenar har spolats. Samma år tvättades samtliga fasader rena från algbeläggning och nedre delen av fasaderna mot Torkelsgatan
och Pärlstickaregatan har lagats och målats.
2016 - Ytterportar har slipats och lackerats, ny LED-belysning i alla gemensamma utrymmen samt nya postlådor på Torkelsgatan 7 och Pärlstickaregatan 6. Under året utfördes även en omfattande teknisk besiktning av hela fastigheten och en ny uppdaterad underhållsplan togs fram.
2018 utfördes ventilationsförbättringar.

Parkering: Föreningen förfogar över 17 garageplatser i anslutning till fastigheten. 6 av platserna har laddstolpar för elbilar. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/månad. Till platserna är det kö.
På återvändsgatan, bakom huset finns garageplats att hyra för ca 700kr/månad av KAB Fastigheter.
Man kan även hyra garageplats via Ernst Rosén som har garage på Danska vägen.
I området finns även två timmars gratis parkering.

TV och bredband: Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband via Comhem. Föreningen tittar på och ska snart ta beslut om de ska dra in fiber.

Gårdsplats: I föreningen finns en trevlig lummig gårdsmiljö med uteplats samt gemensamma fruktträd och bärbuskar.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med uppdelning 10/90.
Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning