Såld

Ljust och välplanerat boende med härlig balkong och två badrum

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Värslevägen 51

3:a Askim

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 508 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 93,2 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1965-66
Adress:
Värslevägen 51,
436 43 ASKIM

Beskrivning

För er som söker ett generöst boende med ljusa genomgående ytskikt, balkong mot grönska, två badrum och 2 alternativt 3 sovrum, se hit! Detta hem har väldisponerade kvadratmeter där fokus varit på de sociala ytorna där familj och vänner kan samlas. Bostaden är registrerad som en 4 rok i lägenhetsregistret men disponeras som en 3 rok enligt nuvarande planlösning. Ni erbjuds förutom ett stort socialt vardagsrum, välplanerat kök i vitt med goda arbetsytor, två sovrum med goda förvaringsmöjligheter både via klädkammare och garderober. Ni har inte ett badrum, utan två där det ena har en tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna. Till sist, i avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt hushållsel och bostadsrättstillägget för hemförsäkringen. Mycket generöst! Ett hem för er att uppleva och trivas i.

Läget är perfekt för den som uppskattar närheten till havet och naturen och vill ha lugnet där hemma. Promenadavstånd till Askimsviken samt fina strövområden i Sisjön. Här bor ni i ett mycket trivsamt område med närhet till kommunikationer och mataffärer, butiker, bageri, restauranger och mycket mer. Ett boende för dig som vill bo nära naturen och samtidigt snabbt och lätt kunna ta dig in till centrala stan.

Med ett lugnt läge kan vi nu erbjuda dig denna hemtrevliga lägenhet i en stabil förening. En mycket trivsam bostad med välplanerade kvadratmeter som upplevs rymliga. Här bjuds det på ett nyrenoverat kök, tre rogivande sovrum varav ett invid balkong med fritt läge där såväl morgonkaffet och kvällsmackan kan avnjutas!

Bostadens 93 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta trapporna upp till våning 3 innan ni kliver in i denna rymliga och inbjudande bostad. Ni möts av en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter via klädkammare. Här har ni vitmålade väggar och fin klinker i grått på golv.

Vidare in i bostaden möts ni av det mycket generösa vardagsrummet som öppnats upp ytterligare för mer social yta. Här har det tidigare varit ett extra sovrum eftersom bostaden är 4 rok enligt lägenhetsförteckningen men det har valts att disponera planlösningen som en 3 rok för en luftigare känsla. Vardagsrummet är ljust tack vare de stora fönsterpartierna i två olika väderstreck som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Här finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en större soffgrupp, bord, tv-möbel och ett matsalsbord för minst 12 sittande gäster. Perfekt vid middagsbjudningar eller kalas när hela familjen är samlad. På golvet ligger ekparkett.

Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen, belägen i ett soligt läge mot innergården samt området. Nedanför har ni lekplats för barnen och grönområden. På balkongen kan ni möblera med bord och stolar för att kunna sitta ner och njuta av tillvaron.

I anslutning till vardagsrummet har ni bostadens kök. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över - och underskåp. Inredningen går i vitt med köksluckor i spegel tillsammans med rostfria beslag, grå bänkskiva i laminat och svart kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd mikro och ugn i bra arbetshöjd, diskmaskin och fullstor kyl med frys. I köket har ni plats för ett mindre matbord. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger grå klinker.

Ni erbjuds två bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter vid intilliggande klädkammare och garderober. Båda rummen ger plats för dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Det ena rummet har en naturlig tapet i beige och det andra rummet som idag disponeras som barnrum har en mönstrad tapet. Båda rummen har ekparkett på golv.

Ni har det första av två badrum i anslutning till sovrummen. Det är helkaklat med vitt kakel på vägg tillsammans med en bård i beige till det ljusa klinkergolvet. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och ett badkar med vikbar glasvägg.

Det andra badrummet har ni intill hallen. Vitmålade väggar och ljust klinker på golv. Inredningen består av WC och handfat tillsammans med en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 508 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt hushållsel och bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,56559%. Andel av årsavgift är 0,56559%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 150 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Askim 2:133.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 40/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1965-66.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 93,2 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Bostaden disponeras 3 rok enligt nuvarande planlösning. 4 rok enligt lägenhetsförteckning.

Senaste renovering/ombyggnad: Underhållsarbeten och reparationer sköts kontinuerligt i föreningen med hjälp av en underhållsplan på 5, respektive 10 och 30 år.

2006-2007 utfördes stamrenovering av fastigheterna
2016 takrenovering.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, källarförråd, övernattningslägenhet och tvättstuga med torkrum. Övernattningsrummet kostar 150 kr/dygn. Inom området finns även en boulebana att nyttja för medlemmarna.

Information Förening

Förening: HSB Askim Stom. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 224 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Askim Stom ligger i Askim söder om Göteborg, de 224 lägenheterna byggdes 1965.
Föreningen består av tio byggnader med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Det finns inte hiss i någon trappuppgång. Nio av fastigheterna har fyra trappuppgångar vardera och en av fastigheterna har endast två trappuppgångar.
De gatuadresser som ingår i föreningen är Solarvsplan 2-38 och Värslevägen 27-65.

I trappuppgångarna finns det mellan 4 och 6 lägenheter. Sammanlagt finns det 224 lägenheter inom området och den totala lägenhetsytan är 16.189 m². Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 m² till 5 rum och kök på 115 m². Hushållsel, värme, vatten och kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Parkeringsplatser, garage och MC-förråd kan hyras separat.

Föreningen underhåller kontinuerligt byggnader och mark genom en detaljerad och långsiktig underhållsplan som uppdateras årligen.

Föreningen är belägen i stadsdelen Askim i sydvästra Göteborg.

Avståndet till Göteborgs centrum är ca 10 km samt ca 500 m från Askimsbadet. I nära anslutning till bostadsområdet finns bland annat vårdcentral, BVC, tandläkare, bibliotek, kvarterskrog och pizzeria.

I närområdet finns även en bensinstation med en mindre verkstad och mini-livs, fiskbil öppen torsdag-lördag samt ett hembageri.

Närmaste större affärscentra är Frölunda Torg som ligger på ca 15 min avstånd med cykel, ca 7 min med bil eller ca 15 min med buss från bostadsområdet. Även Sisjö Köpstad och Högsbo 421 ligger nära. Det finns bra allmänna kommunikationer till Göteborgs centrum.

Busslinjen Rosa Express går från hållplats Askims Stationsväg eller hållplats Trollängen via Marklandsgatan till Centrum/Nordstan alternativt till ändhållsplatsen Snipen i Billdal.

Gränsande till området finns flertalet förskolor samt en grundskola.

Området är mycket barn- och pensionärsvänligt.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga i uppgången brevid. Förråd alldeles brevid i entréplan.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en stabil och kontrollerad ekonomi med anpassad och lugn utveckling för framtiden. Lån per kvm uppgick endast till 3.857:- 2018 vilket får anses mycket lågt då snittet i Göteborg ligger på ca 6.000:- kvm.

Parkering: Parkeringsplats finns att hyra separat till en månadskostnad av 100 kr/mån utan motorvärmaruttag och 200 kr/mån med. Kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Fiberbredband.

Övrigt: Besök gärna föreningens informativa hemsida:
www.hsb.se/goteborg/askimstom.

Askim

Vita segel, skogspromenader och staden om hörnet


Med den västra delen vid Askimsviken och den östra gränsande till Sisjön och Sandsjöbacka naturreservat är Askim en härlig plats att bo på. Redan på 1200-talet låg här Askims by. Askim har sedan dess bebyggts successivt och idag består bebyggelsen av en charmig blandning av äldre sekelskiftesvillor, radhusområden, flerbostadshus och nybyggnationer.

Askim är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och grundskolor att välja på. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport. Askims simhall har simträning, simskola och gym.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg med sitt stora utbud av shopping, matställen och nöjesliv. Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, träningsställen och apotek. Alldeles i närheten ligger också Högsbo 421 och Frölunda Torg.

Askim gränsar till Sandsjöbacka naturreservat, ett vidsträckt grönområde med flera vandringsleder och två badsjöar, Sisjön och Oxsjön. Fina havsbad har Askimsbadet, Hovåsbadet och Marholmen. I Askimsviken finns flera småbåtshamnar och strax utanför öppnar sig skärgården. Området längst in i viken kallas Välen och är ett unikt natur- och strövområde.

Askim inbjuder till ett behagligt och aktivt boende nära hav och. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Nuvarande planlösning
Nuvarande planlösning
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning