Ljus etta med välplanerade kvadratmeter

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Sörgårdsgatan 29

1:a Mölndal / Krokslätt

Kortfakta

Pris/Bud:
1 890 000 kr
Avgift:
2 527 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Sörgårdsgatan 29,
431 67 Mölndal
Lundin
Lundin
Intresserad av denna bostad - Philip

Beskrivning

Ett stenkast från Göteborgs stadsgräns ligger denna välplanerade etta med fint ljusinsläpp och fönster i tre väderstreck. En ljus och luftig lägenhet med lättmöblerade ytor i en miljö av villakänsla. Genomgående ljusa ytskikt ger ett enhetligt intryck och gör det enkelt att sätta sin egen prägel i bostaden. Generöst kök med utrymme för matplats. Stort allrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt säng och goda förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum.

Här bor ni med kanonläge i ett mycket populärt område med närhet till kommunikationer, naturområden, gym, restauranger, Göteborgs centrum, Sahlgrenska, Chalmers och Mölndals Galleria!

Hall: Ni välkomnas in i hallen som är knutpunkten för övriga rum i lägenheten. Plats för fri avhängning av ytterkläder samt skor har ni rakt framför er. På golvet ser ni ett ljust laminatgolv och väggarna är tapetserade i en ljus tapet.

Kök: Morgonens solstrålar lyser upp det ljusa köket där skåpsluckor och lådor går i vitt med rostfria beslag. Ni har gott om förvaringsmöjligheter och ett fint ljusinsläpp från fönstret. Köksutrustningen består av spis, ugn, mikro, köksfläkt samt kyl/frys. Matbordet har sin givna placering intill väggen och rymmer fyra personer. Ovanför arbetsytan sitter vitt kakel som går bra ihop med resterande vita väggar och det ljusa laminatgolvet.

Allrum: Vidare till allrummet som har plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang samt säng. Ni har gott om plats för förvaring i fyra platsbyggda garderober med överskåp. På golvet ser ni ett parkettgolv i fin läggning och väggarna är vita. Det stora fönsterpartiet bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet och här kommer eftermiddagens mjuka solstrålar in.

Badrum: Helkaklat badrum med ljusblå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna med avbrott för en ljusblå bård som matchar golvet. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt en duschhörna. I badrummet har ni ett praktiskt vädringsfönster som även bidrar med ljus i rummet.

Gemensam trädgård: Trädgården är inredd med en fin stengång och grönskande växter och bär runt omkring. Här kan ni sätta er ner med vänner och familj runt det stora trädgårdsbordet under en trevlig sommarkväll med doften från den heta grillen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 890 000 kr

Avgift: 2 527 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 12,9%. Andel av årsavgift är 12,9%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Värmepump.

Ventilation: Självdrag.

Bilplats: Det ingår en parkering till respektive lägenhet på tomten. Denna går även att hyra ut för ca 500 kr/mån. En ytterligare fördel till att köpa denna lägenhet om du vill ha låga kostnader!

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. Det finns även tvättstuga i huset.

Information Förening

Förening: Brf Ekorren 13. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 5 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheten bebyggdes 1929 och består av 1 flerbostadshus i 3 våningar med en gemensam trädgård. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 297 kvadratmeters, varav 297 kvadratmeter utgör lägenhetsyta. Föreningen förvärvade fastigheten 2004.
En väldigt familjär förening med villakänsla där alla medlemmar hjälps åt att hålla fastigheten och trädgården i gott skick.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga i källarplan. Här är det 5 lägenheter som delar på tvättstugan, vilken innebär många lediga tider.
Ett källarförråd ingår till varje lägenhet.
Gemensamt cykelförråd och hobbyrum finns i fastigheten.

Föreningens ekonomi: Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar inom det närmsta. Kontrollerat med föreningen 2020.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: 2015 - Stambyte
2016 - Tvätt och avsköljning av tak och fasad. Målning av källargolv.
2017 - Installation av fiber. Målning av källarväggar. Fasaden målades om. Utbyte och utbyggnad av skärmtak.
2018 - Byggnation av sophämtningsplats. Omläggning av stenplattor och diverse uppfräschning av tomten.
2020 - Klätt in entrén och källargången med trä. Läggning av sten under balkongerna och omläggning av sten vid uteplatsen.
Föreningen har även bytt värmesystem från pellets till luftvärmepump (Nibe)
Föreningen har inga stora renoveringar planerade på många år.

Parkering: Till varje lägenhet ingår en parkering som ingår i avgiften.

TV och bredband: Fiber är indraget, valfri leverantör kan väljas och bekostas av respektive lägenhetsinnehavare.

Gårdsplats: En mysig och trevlig trädgård som sköts av föreningens medlemmar tillsammans. Här finns grönskande trädgård och en trevlig plats med trädgårdsmöbler och grill.

Mölndal Krokslätt

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. Det planeras många nya bostäder och området i stort kommer få ett enormt uppsving allt eftersom det utvecklas. I närområdet finns servicebutiker samt matställen och utmed Mölndalsvägen ligger flera stormarknader. För barnfamiljen finns ett bra utbud av skolor och för studenter ligger flera av universitetets institutioner på nära avstånd. I Krokslätt ligger Örgryte koloniträdgårdar som är en gömd lummig oas och på gångavstånd finns även Safjällets naturreservat som är ett fint naturområde med promenadstigar och upplysta motionsslingor. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Mölndals centrum eller Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnaderna är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Planritning