Såld

Charmig tvåa med originaldetaljer och balkong

Såld

Kobbarnas Väg 7

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 149 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1943
Adress:
Kobbarnas Väg 7,
416 47 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken med direkt närhet till Gubberoparken ligger denna välplanerade tvåa med stilfullt renoverat badrum samt fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, fina originalgolv och välbevarade detaljer. Trevliga sällskapsytor där vardagsrummet har utgång till balkongen samt gott om plats för matplats för det stora sällskapet. Köket erbjuder många bevarade originaldetaljer med vita släta luckor samt ett vackert serveringsskåp. Sovrummet har plats för dubbelsäng och arbetshörna. Här bor man i en mycket välskött förening där många stora renoveringar har utförts på senare år.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan. Välkomna på visning!

Lägenhetens 55 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Originalparkett och vitmålade väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd.

Charmigt kök i vitt med bevarat serveringsskåp i original. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Välplanerade kvadratmetrar som erbjuder gott om förvaring och generösa arbetsytor. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av ett brädgolv i original. Invid fönstret ryms en matplats för fyra och här finns även möjlighet att öppna upp väggen mellan vardagsrum och kök för den som önskar. Observera att godkännande från föreningen krävs.

Ljust vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här ryms med lätthet en soffa med tillhörande soffmöbler samt matplats för det större sällskapet. Golvet pryds av originalparkett och väggarna är vitmålade med en målad fondvägg. Härifrån når ni även den härliga balkongen där de grönskande träden ger visst insynsskydd under sommarhalvåret.

Mysigt sovrum som har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i garderober, för den som önskar. Parkettgolv lagt i holländskt förband och vitmålade väggar samt målad fondvägg. Ett dubbelfönster bidrar med ett fint ljusinsläpp.

Stilfullt renoverat badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, väggskåp samt duschhörna med vikbara glasväggar. Här är det förberett för tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 149 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband (fiber, 200/100). Andel i föreningen är 3,82%. Andel av årsavgift är 3,88%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2A/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1943.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 55 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 100 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-12-19.

Information Förening

Förening: Brf Väduren Nr 4. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades redan 1943 och äger fastigheten Gårda 70:4. Föreningen består av sammanlagt 24 bostadsrätter.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gym med crosstrainer och fria vikter. Det finns även tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlaren och torkrum för medlemmarna att nyttja.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift vid överlåtelse. I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändringen (2020-02-03).

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar:
2001/2002 infodring av stammar.
2009 byte av fönster.
2009/2010 genomfördes en radonmätning med godkända resultat.
2010 byte av termostater.
2012 byttes dörrarna till gemensamma utrymmen.
2013 energideklarerades fastigheten.
2013/2014 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen, inklusive åtgärder.
2014 renovering av hiss samt asbestsanering i källaren. Under samma år genomfördes en injustering av värmen.
2015 renoverades fasaden, nya balkonger samt omläggning av tak.
2017 iordningställning av brandgata samt renovering av uteplatsen. Under samma tid genomfördes revidering av underhållsplanen inklusive besiktning.
2018 renoverades tvättstugan. Under samma år filmades och spolades stammarna.
2019 renoverades de horisontella stammarna i bottenplattan.

Föreningen planerar att under 2020 genomföra en ny OVK-besiktning av ventilationen. Vidare planerar föreningen att under 2020/2021 dra nya elkablar (matarkablar) in till lägenheterna. En renovering av trapphuset ligger också i plan, men vidare finns enligt underhållsplanen inga stora åtgärder de närmaste åren. Föreningen höll i mars 2019 en extrastämma där styrelsen fick mandat att frigöra och sälja delar av eller vindsytan för konvertering till lägenheter. I dagsläget pågår arbete med att ta in offerter från entreprenörer. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-02-03).

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

På Lagerströmsplatsen finns ett p-garage. För mer info: https://www.parkeringgoteborg.se/uthyrningsomraden/p/lagerstromsplatsen-p-hus-1580/.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem och internet via Telenor (fiber).

Gårdsplats: Föreningen har en egen uteplats utrustad med gasol- samt kolgrill och utemöbler.

Övrigt: Teknisk förvaltning sköts delvis av W&C:s städservice samt Veteranpoolen. Enklare underhåll sköts av medlemmarna. Föreningen anordnar gemensam städdag en gång per år. Vid detta tillfälle finns även en container för medlemmarna att nyttja.

Beslut om medlemskap tas löpande. Styrelsen önskar träffa samtliga nya medlemmar i samband med inflyttning.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning