Välplanerad lägenhet med tillgång till takterrass

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Solventilsgatan 12

1,5:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
1 995 000 kr
Avgift:
2 909 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2016-2017
Adress:
Solventilsgatan 12,
41723 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till en fräsch 1,5:a på Solventilsgatan 12 med tillgång till en fantastisk takterrass. Här finns chansen att förvärva denna fina bostad som ligger i ett av Kvillebäckens absolut bästa lägen. Lägenheten har en genomgående hög standard, öppen och välplanerad planlösning. Huset stod klart under 2017 så standarden på lägenheten är hög med fina ytskikt. Klassiskt kök från Marbodal i stilren design. Badrummet är helkaklat och har både tvättmaskin och torktumlare. Här bor du i en bra förening med låg avgift och där huset erbjuder tillgång till en fantastisk takterrass och även en fin innergård.

Vi välkomnas in till hallen där man får en bra överblick över lägenheten som har en tilltalande planlösning. Här finns det plats för sittmöbler samt bra med förvaring i form av garderober längs med väggarna.

Till vänster om hallen finner ni det luftiga badrummet med helkaklade väggar samt klinkergolv. Badrummets utrustning består av en kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handfat med kommod, wc, spegelskåp med belysning samt dusch med väggar i klarglas.

Köket är välplanerat med köksinredning och luckor i vit ton. Vitt kakel ovanför den stilfulla arbetsbänken. Maskinparken består av häll, inbyggnadsugn, kombinerad kyl och frys, fläkt, diskmaskin samt mikrovågsugn.

Vardagsrummet är lättmöblerat, kompakt och med ett härligt ljusinflöde tack vare de generösa fönsterpartiet. Golvet pryds av ekparkett och väggarna har vita toner. Mellan vardagsrum och kök är det en öppen planlösning vilket skapar en känsla av rymd.

Smart sovalkov som är ansluten till vardagsrummet och här finns det gott om plats för sängen.

En lägenhet som måste ses på plats!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 995 000 kr

Avgift: 2 909 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt TV-paket, internet och IP-telefoni via Telia Triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,8559%. Andel av årsavgift är 0,86%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2-1002/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 2016-2017.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 45 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 73 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-04-04.

Information Förening

Förening: Brf Greenroof. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 100 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Greenroof ligger i Kvillebäcken och består av 100 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal. Husen toppadas av takterrasser med fin utsikt över city. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 75:1 med adress Solventilsgatan 12-14, Gamla Tuvevägen 6-8 och Långängen 5A-B. Kvarteret består av ett vinklat lamellhus i 5 våningar och ett punkthus i 8 våningar. Husen är ritade av Erséus Arkitekter och har byggts genom totalentreprenad av Veidekke Bostad. Byggnaden projekteras för Miljöbyggnad nivå Silver. Inflyttning skedde våren/sommaren 2017.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget i källaren. I föreningen finns barnvagnsförråd, två låsta cykelförråd på gården samt en föreningslokal/gästlägenhet. Postboxar i entrén. I hus 2 finns avfallsrum med källsortering i tre fraktioner. Återvinningsrum för övrigt avfall finns på Borstbindaregatan 2.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Brf Ekonomen. Föreningen har valt att hålla avgifterna oförändrade och istället göra extra amorteringar det senaste året, kontrollerat med föreningen 2020-05-08.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa inklusive styrelseansvarsförsäkring och bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen jobbar just nu med att ta in offerter för ett antal laddstolpar till garaget som förhoppningsvis installeras under 2020.

Hösten 2019 utfördes garantibesiktning av fastigheten.

Parkering: Föreningen har en boendeparkering i källaren i huset med 39 bilparkeringar och 2 MC-platser. Kostnaden är 1 250 kr/mån respektive 625 kr/mån. Mejla styrelsen för mer information. I dagsläget är det fyra personer i kö (2020-05-05).

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fiber och ett Telia triple-play-paket innehållande bredband 100/10, digital-tv (paketet Lagom), Video OnDemand samt IP-telefoni ingår i avgiften.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård samt tre takterrasser där det är fritt att uppehålla sig.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägandeskap med minsta andel 10%. Föreningen kan godkänna juridisk person, men endast om alla ledamoter i styrelsen säger ok till det.

Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäcken inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.

Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen stod klar 2013 och har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Saluhallen med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning