Såld

Härlig villa med fantastisk utsikt

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nolängsvägen 9

Angered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 112 kvm
Biarea:
ca 96 kvm
Byggår:
1973
Tomtarea:
ca 1 062 kvm
Adress:
Nolängsvägen 9,
424 55 Angered

Beskrivning

På Nolängsvägen 9 ges nu chansen att förvärva en välskött familjevilla med en boyta om hela 208 kvadratmeter med fantastisk utsikt över Lärjeåns dalgångar och Gunnilse Ås. Exteriört väntar en fantastisk altan för ljuvliga grillkvällar och blomstrande stor trädgård för barnen att leka i såväl som garage för bilen. Beläget på en lugn och naturskön återvändsgata, inte långt från Angered centrum och Göteborg C.

Varmt välkommen!
Inne i bostaden möts du av ljusa ytskikt i en smakfull stil. Huset har under de senaste åren genomgått renoveringar. Den fantastiska utsikten mot naturen från vardagsrummet är slående och ger en härlig rofylld känsla.
På entréplan möts du av fint ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck. Till vänster om hallen ligger en gäst toalett och ett av entréplanet tre sovrum. Till höger finns ytterligare två sovrum samt ett badrum.
Rakt fram från hallen kliver du in i bostadens kök och vardagsrum. Den öppna planlösningen ger en luftig känsla och har plats för för både matsalsdel vid köket och tv och och soffhörna i vardagsrummet. Från vardagsrummet har du även utgång till bostadens fantastiska terrass. Terrassen ligger med härligt solläge och magisk utsikt över naturen och området. Här kan man avnjuta sommarens solstrålar till sent på kvällen. Gräsmattan är den perfekta förlängningen av trädgården.
Vi tar trappan ner till källarplan som erbjuder flera rymliga förrådsutrymmen samt badrum med bastu och två stora allrum varav ett med öppen spis. Perfekt som tonårsrum! Egen utgång från källarplanet till trädgården. Stor möjlighet också för uthyrning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 271 000 kr varav byggnadsvärde 1 594 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Värme/hushållsel 12735 kwh/år, renhållning 2200kr, försäkring 5789kr, sotning 200kr, VA 5000kr.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Officialservitut Kraftledning, 14-IM1-39/1757.1.
Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Hjällbo 134:14.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1973.

Senaste renovering/ombyggnad: Huset förvärvades 2014 av nuvarande ägare. Bergvärme installerades 2002. Köket renoverades 2010. Flertalet
fönster övre plan byttes 2004-2006. Badrum entréplan renoverades 1998 och duschrum nedre plan 2011 Husets tegel och träfasad målades om 2017. Altan byggdes 2018.

Storlek: Boarea ca 112 m², biarea ca 96 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 3-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare med betongplatta mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel/ tegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler och kopplade fönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Bergvärme 2002.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 56 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Uteplats: Stor terrass med grillplats samt en väl tilltagen gräsmatta.

Bilplats: Garage.

Övriga byggnader: Garage.

Tomt: Tomtarea 1 062 m².

Östra Göteborg

Skogspromenader, friluftsliv och staden om hörnet


Välkommen till de östra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och vacker natur! Området består bland annat av Gamlestaden, Kviberg, Utby, Kortedala, Bergsjön och Fräntorp. Bostäderna är en blandning av lägenheter, villor, radhus och kedjehus. I varje område finns mataffärer, restauranger, förskolor och skolor. Runt Kviberg finns flera olika sportanläggningar, bland andra Beach Center och Prioritet Serneke Arena med såväl inomhusskidåkning som fotbollshall. Fjällbo ängar, Säveåns stränder, badsjön Bergsjön samt flera mindre parker skänker fina naturupplevelser. Kommunikationerna in till centrum och andra delar av Göteborg är bra med flera spårvagns- och busslinjer.

Angered
Angered ligger vackert i nordöstra Göteborg. Här bor personer med ursprung från över hundra olika länder i allt från miljonprogramsområden till småhusbebyggelse och landsbygd. Området har en storslagen natur såsom naturreservatet Vättlefjäll med sina fiskrika småsjöar och Lärjeån med dess böljande dalgångar. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns det torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. I den fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. Rannebergen mot Göta Älvdalen bjuder en hänförande utsikt mot Hisingen och havet. Lärjeåns Trädgårdar är en träffpunkt för växt- och trädgårdsintresserade från när och fjärran.

Bergsjön
Området Bergsjön har fått sitt namn efter de berg och den sjö som bildades då inlandsisen drog sig tillbaka. Själva sjön, som också heter Bergsjön, är en trevlig skogssjö med klippstränder, bryggor och badtorn och här kan man både bada och fiska. På sommaren finns det även simskola här. Nästan alla gator här har fått namn som på olika sätt anknyter till rymd och universum beror. Detta beror till stor del på Bergsjöns höga läge, ett av de högsta i hela Göteborg, där det från vissa adresser är möjligt att se ända bort till ön Vinga utanför Göteborgs hamninlopp. Bebyggelsen i Bergsjön är i huvudsak ifrån 1960-talet och framåt och här finns en blandning av lägenheter, radhus och villor. I Bergsjön bor du nära både storstad och natur, med många fina vandringsleder i sin direkta närhet samtidigt som man endast är en kvart med spårvagn från city. I Bergsjöns centrum finns ett brett utbud av vardaglig service med flera butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare med mera. Här finns även en välsorterad och intressant mix när det gäller frukt och grönt, charkuterivaror, orientaliska teer och kryddor.

Fräntorp
Populära Fräntorp är ett naturnära område med både villor och radhus, som tillhör stadsdelen Sävenäs i Göteborgs kommun. Området ligger mellan Östra Sjukhuset och väg E20 och utgör gräns mellan Sävedalen och Partille kommun. Från Fräntorp finns goda kommunikationer till både Partille och Göteborg.

Gamlestaden
Gamlestaden grundades år 1473, redan 200 år innan Göteborgs nuvarande stadskärna bebyggdes. Det som förut var ett industriellt centrum har förvandlats till ett mysigt område med charmiga vintagebutiker, livliga marknader, lokalt öl och vin och flertalet trevliga krogar. Området präglas av landshövdingehus och en internationell atmosfär. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. Här bor man nära centrala Göteborg, med spårvagn är du inne i city på bara några minuter. Tar du hellre cykeln, finns det en fin cykelväg som leder hela vägen in.

Jonsered
Jonsered har en spännande textilbrukshistoria som satt prägel på samhällets bebyggelse. Här har du nära till allt, natur, friluftsliv, närservice och shopping. Bokedalens naturreservat norr om Jonsered eller Björnareåsens naturreservat är bara två härliga skogsområden. Området runt Partille och Jonsered erbjuder också badsjöar och golfbanor. Genom Jonsered flyter Säveån som är känd för sitt fina laxfiskevatten. Ån mynnar ut i insjön Aspen som har en fin badplats vid Humlebadet. Vill du shoppa har du nära till både Allum och Partille centrum. Du tar dig lätt in till centrala Göteborg, tåget tar dig in till city på cirka 10 minuter.

Kortedala
Kortedala ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Bebyggelsen är blandad med allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus. Området har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Om man gillar att odla finns det flera odlarföreningar samt koloni- och fritidshusområden att välja mellan. Kommunikationerna till och från området är mycket bra, du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Kviberg
I expansiva Kviberg bor du med närhet till Säveån, skogen och naturen, samtidigt som storstadslivets puls snabbt nås tack vare goda kommunikationer. Det gamla militärområdet med sina pampiga röda kasernbyggnader har utvecklats till ett centrum med inriktning på idrott, hälsa och kultur. Kvibergs Park centrum är varje år ett centrum för idrottsevenemang såsom exempelvis hinderbaneloppet Toughest, Gothia Cup, och Partille Cup. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp. Göteborgs Stad har som ambition att knyta ihop Kvibergsstaden och Gamlestaden med varandra och att på längre sikt koppla samman hela området med centrum och Göta älv. Utöver Kvibergs utbud av butiker och matställen, så erbjuder grannområdet Gamlestaden på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen.

Olofstorp
Natursköna Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I centrum finns ett bra utbud av närservice och fritidsaktiviteter. Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Till populära Älsjöns badplats är det nära och här ordnas simskola om somrarna. Med busslinjen Blå Express tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central.

Partille
I Partille bor man på behändigt avstånd från Göteborgs centrum i ett trivsamt område med stort utbud, beläget i vackra, gröna omgivningar. Förutom Partille centrum utgörs Partille av flera mindre områden såsom Björndammen, Furulund, Lexby, Mellby, Paradiset och Öjersjö. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder. Partille Arena och Partille Kulturum erbjuder ett stort utbud av nöje och evenemang, och det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan. Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde har flera motions- och vandringsleder och sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet.

Sävedalen
Sävedalen är ett charmerande område med grönskande omgivningar och ett centralt läge nära Partille och Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en härlig blandning av äldre välbevarade villor, klassiska radhusområden och nyuppförda hus och lägenheter i modern design. Alla har de grönskan inpå knuten. Lummiga, uppvuxna trädgårdar och skogspartier omgärdar kvarteren. En del av husen klättrar uppför kullarna och har därifrån en magnifik utsikt mot Fjällbobergen. Parallellt med väg E20 går Sävedalens köpgata och här finns flera butiker, frisörer och matställen. Dessutom anordnas här en trevlig marknad varje vår och höst. Vid Vallhamra Torg finns det mesta man behöver och här har arkitekterna inspirerats av torgen i Italien, med butikslokaler på markplan och bostäder ovanpå. Som en del av Partille kommun, har Sävedalen även tillgång till Partilles stora utbud av service, kultur och shopping. I de lummiga skogarna kring Sävedalen finns gott om motions- och vandringsleder. Kåsjöbadet och Humlebadet är två fina badplatser.

Utby
I mysiga Utby bor du med närhet till såväl storstadsliv som naturen. Bebyggelsen i området består mestadels av egnahemshus, radhus och pampigare villor från olika tidsepoker. De första villorna uppfördes 1905–15. Området är mycket charmigt med uppvuxna grönskande trädgårdar och här bor du med Kvibergs idrottsplats och vackra vandringsleder inpå knuten. Kommunikationerna in till city är mycket goda, och med buss eller spårvagn tar det endast cirka 15 minuter.

I Östra Göteborg lever du i en charmerande småstadsmiljö med grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning